ustundeki motor biraz nazıkdir bakımlara fabarge gibi dikkat etmen lazım onun disinda sorun yasamazsin 307nin son serilerinde sornlar cozuldu zaten
ustundeki motor biraz nazıkdir bakımlara fabarge gibi dikkat etmen lazım onun disinda sorun yasamazsin 307nin son serilerinde sornlar cozuldu zaten
aynen bnde fabergeye tamamiyle katılıyorum ve bnde bi hdi 110 hp yeni nesil kullanıcısıyım aracım 127000de ve önceki sahibi arabayı çok fazla hor kullandıgı için ve bakımlarını düzenli şekilde yaptırmadığı için bnm başım ağırmıştı ancak burada arabanın bi günahı yok ve bana 10 milyar zarar da yazsa bn yine arabamı sewiorum![]()
6 ay içinde;
1 kere kumandası bozuldu garantiden değişti
2 kere debriyaj bozuldu (15 bin kmde sertleşti) kullanıcı hatası dediler zorlayınca zar zor tanıdık bir yetkili servis bulduk yaptırdık.
Amörtisörlerden falan ses geliyordu çözemediler.
Direksiyon pompası arızalandı yine ilk önce normal dediler başka bir 307 deneyince sesin o kadar yüksek olmadığını anladık.
Bunların hepsi 5-6 aylık sıfır km alınan 307 1.6 hdi'da meydana geldi.Sattık kurtulduk güç bela,biton zarar ederek...
Gelelim birde aynı motoru paylaşan focus tdci sahibi arkadaşıma.Aracına çip yaptı yay taktı gerektiğinde zorladı gerektiğinde efendi gitti.Bakımlar dışındada servise girmedi sanırsam 70-80 bin civarında araç şu anda.
Yani her iki araç aynı motoru paylaşıyor fakat bu aynı sorunsuzluğa sahip olacağı anlamına gelmiyor.
Birde bildiğim kadarıyla bir otohaber dergisinde 307 avrupada sorun konusunda en üst sıradaydı diye yazmışlardı..
Adın çıkacağına canı çıksın budur işteGüzel konu olmuş.Yukarda 307 ile ilgili problem yaşayan arkadaşların hepsine inanıyorum.Sorun çıkması da gayet normaldir.Şanssızlıktır.Ama asıl sorun bunların sürekli sayılı markalar üzerinde dile getirilmesidir.
2008 model Honda 23000 km.de.Sürücü tarafı cam otomatiği şu an bozuk.Cam motoru değişecek.Cd player çalışmıyor sorun bulunamadı garantiden sıfırı ile değişecek.Şimdi bu 2008 civic'in kötü problemli bir araç mı olduğunu gösteriyor.Tabiki hayır
2008 model Toyota Corolla 30küsur binde.En full modeli.Alındığı günden beri bagajdan ses geliyor.Sorun bagaj kilidindeymiş.Garantiden değiştirtilecek.Daha büyük bir problem de yaşanabilir, veya hiç yaşanmayabilirde.Bu Toyota'nın dünyanın en problemsiz araçlarından biri olma ünvanını gölgelemez.
Özetle her araçta çok çeşitli sorunlar yaşanır.
Eğer bahsedilen problemler anlatıldığı kadar çok olsaydı, bir diğer deyişle markalar arası sorun ve sorunsuzluk yüzdesi bahsedilen kadar büyük olsaydı, bir diğer firma üretim yapamaz ve iflas ederdi
Kimse bir Peugeot aracın Bmw ile aynı oranda arıza çıkartma ihtimali olduğunu bilmez![]()
Aynen öyle mesela ben aracımı aldığımda 109 bindeyi ve 2 yılda bukadar km yapmış bi araçtı hadi dedik uzun yol yapmış satan elemanlarda çok şişirdi tabi şöyle iyi böyle iyi aldık gerçektende iyi geldi tabi o sırasonra 4 ay geçti bi başladı araç turbo bozmaya 3-4 kere turbo değişti en son vuruntu yapmaya başladı ondan sonra dedik olmicak hep bizde ucuza kaçmaya çalıstık tabi artık dedik yeter açalım bakalım içerde ne war sonra bide baktıkki önceki sahibi arabanın resmen ...
sonra yeniden toparladık yaptırdık şimdi hiç bi sorun yok haa sorun hiç olmicak die bişi yok bizimde arkalardan ses gelio e bide zaten yay war okadar olacak bnce.. ama yinede bn fazlasıyla sewiorum aracımı
![]()
araba işi sans değildir 307 kronik sorunları olan bi araç eğerki çok seviyorsan beğeniyorsan al tabi illa alınca bozulacak kırılıcak diye birşey yok ama ben senin yerinde olsam focus tercih ederim 307ye nazaran daha mantıklı bir alternatif.
Araba konusunda şanssızlık diye birşey yok diyorsan, şikayet sitelerine aşağıda yazdıklarımı yaz;
"Toyota Corolla"
"Honda Civic"
tercih meselesi olabilir de olmayabilirde ama Honda dan inipte pejo ya binmeyi göze alıyosan tamamdır![]()
Ekonomi istiyorsun doğru tercih. PSA grubunun en verimli hatat dizeller arasında en iyi motorlardan birisi. Performansı da iyidir. Sizi tatmin edecektir yakıt / performans.
Babamda 1.4 hdi vardı 1 kere turbo değişti 1 kerede radyo değişti onun dışında çok sevdiğim bir arabaydı 1 depo=1100 km xD
başka sorun yaşayan varsada ekleyebilir![]()
" If everything seems under control, you're just not going fast enough. "
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)