öncelikle bu aracın bir türk aracı olark geçmesi beni de pek mutlu etmedi, bir derleme aracı olarak düşünüyorum bunu ve basında türk aracı olarak geçmesi beni de diğer aradaşlar gibi çok rahatsız etti.
belirtmeliyim ki bir otomobil fabrikasında çalışaın biri olarak , kaportanın el ile yapılmış olmasına bence hiç bir yorum yapmamalıyız, inanın oyak-renault un bursa fabrikasındaki b güncel üretilen otomobillerin kalıpları arasında gezerken kaybolursunuz. ki türkiyedeki fabrikada plastik döküm kalıpları da yok direk yurt dışından geliyor . bu aracı yapan arkadaşın uğraşmış olması bir yana bu akdar da bence üstüne düşülmemesi gereken bir araç olduğunu düşünüyorum , zira yurt dışında incelerseniz bu tarz binlerce otomobil modeli var. araç seri üretim olmaıdğı için üzerinde hatalar tabiki olması mantıklı , aracı kesinlikle küçümsemiyorum fakat bunun için bir türk otomobili değil x kişinin boş vakitlerinde uğraştığı bir toplama araç olarak ürettiği bir ''derleme'' otomobil oalrak düşünüyorum , zira otomobil üstünde benim görüdğüm kadarı ile yeniden üretilmiş bişey yok ( koltuk ve direksiyon daki işlemeler dışında).
böyle büyük projeler gerçekten ''inanılmaz'' paralar gerektiren malzemeler.. hele seri üretime geçmesi. TT deki tüm arabalar satılsa kalıplar bile üretilemez.
ayrıca tamamıyla türk mühendisliği bir motor var şu anda , kendisi renault için tr de üretilmiş bir motordur. adı da K motor . bizzat çalıştığım fabrikanın mühendisleri, teknikerleri montajcıları tarfından yapılmış ,yanlış hatırlamıyorsam 1.5lt 65 bg idi.
etox a geri dönünce , ben yapan kişiyi desteklemem çünkü o arkadaşı destekleyecek birşey yok inanın ki. uğraşmış garajında yapmış bu kadar büyütülecek ne var onu göremedim ben..
teşekkürler okuduğunuz için