User Tag List

Sayfa 9/10 İlkİlk ... 78910 SonSon
188 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: İlk yerli spor otomobili üretimi için işbirliği

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yabancı 2 demiri büker içine yabancı motoru koyar üstünü bile kapamaz adı ARIEL ATOM olur ama arabada son nokta olur. Türk oldumu uğüraşır fiberden döker, bir başlangıç yapmaya çalışır adı REZİLLİK olur. Kusura bakmayında bize bunları kim aşıladı ya. Oturunda devrim ilmini bidah izleyin. Herşey bir başlangıçtır. ÇOK ÇOK DAH İİ PROJELERİ OLANI BEDELSİZ tÜBİTAKA PROJE GÖNDERMEYE BEKLİORUZ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yabancı 2 demiri büker içine yabancı motoru koyar üstünü bile kapamaz adı ARIEL ATOM olur ama arabada son nokta olur. Türk oldumu uğüraşır fiberden döker, bir başlangıç yapmaya çalışır adı REZİLLİK olur. Kusura bakmayında bize bunları kim aşıladı ya. Oturunda devrim ilmini bidah izleyin. Herşey bir başlangıçtır. ÇOK ÇOK DAH İİ PROJELERİ OLANI BEDELSİZ tÜBİTAKA PROJE GÖNDERMEYE BEKLİORUZ...
    Neden? Turkiyede arabaların uretimini tubıtakmi yapıyor ha oyleyse ben bilmiyorum, elinde tasarımı olan arkadas varsa ban ulastırırım ben Tübitak bilim adami yetistirme grubundayım ben ilk elden iletirim.
    KA Style

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tübitak'*** göndercez haha çok komiksin bunu siz nasıl yaparsınız der reddeder

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiyeye iyi tanımadığınızı düşünüyorum.. bu iş tübitaka gidip ben bunu yapmak istiyorum ile olmuyoru, insanı o kadar çok uğraştırıyorlar ki, "gidip kendim yaparım sizin paranıza kalmadım" dedirtiyor artık... şuanda bahsettiğiniz konu üzerinde çalışıyorm ve onlarca dosya hazırlıyorm, bakalım kabul olacak mı.. saçma sapan nedenlerden kabul etmeyebilirler ..

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkiyeye iyi tanımadığınızı düşünüyorum.. bu iş tübitaka gidip ben bunu yapmak istiyorum ile olmuyoru, insanı o kadar çok uğraştırıyorlar ki, "gidip kendim yaparım sizin paranıza kalmadım" dedirtiyor artık... şuanda bahsettiğiniz konu üzerinde çalışıyorm ve onlarca dosya hazırlıyorm, bakalım kabul olacak mı.. saçma sapan nedenlerden kabul etmeyebilirler ..
    abi bi proje sunmuştuk ve cevap şu oldu bu yapılabilir bişey olsaydı bunu yaparlardı siz nası yapıcaksınız

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğrudur, kaç kere yaşadım

BKaya35i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açıkçası sana kasıtlı bişey yazmadım daha çok okuduysan daha çok biliyosan ne mutlu sana benim net kastım piston üretemiyoruz diye sıkan arkadaşa size hitap etmiyodum size hitap edecek olursam bu kadar karamsar olmanın bi manası yok bence geliştirilebilir çözülebilir sıkıntılar...
    Sıkmak derken? Ben üniversitede Yard. Doç. olan bir hocamın verdiği örneği aktardım (ki bu muhabbet nerdeyse bir 5 sene öncesi geçmişti.).Peki sen bunu neye dayanarak "sıkmak" olarak betimledin??

BKaya35i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    genel olarak daha başarılı bir araç üretilebiliceğini düşünsemde,tasarımında komik hatalar zayıflıklar bulsamda,

seri üretim olmayan arabaların far stop fren diski sanzuman vb. parçaları kendilerinin üretmediği zaten argesi kalıbı imalatı yapılmış olan başka araçlardan kullandıklarını arastırırsak lotus maserati vb. gibi firmalarda görüyoruz kaldıki jsv göstergenin maliyeti belli vdo nun belli vdo koysa göstergeler yerli değilde denir..

türkiyenin otomotiv sektöründeki yeri çok net araştırın oranlarına bakın ha bence hoş bişeyde değil bu o çok ayrı konu bu gün sasesi tasarlanır yarın motoru tasarlanır bunların hepsi bir adım ama burda hocamdan duydum bıdı bıdı piston yapamıyoruz falan filan salak saçma yorum yazmanın hiçbi mantığı yok vatanını küçümsüyen vatanı için küçümser yazılar yazmaktan vazgeçip bi araştırsın piston yapılıyomu burda yapılmıyomu? salak saçma yazmasın insanlar inanıyo sektörel atılımda bulunuyo yok o megan konsolu bu bu motoru 106 stobu onu oraya koyan pektabi ne oldunu küçümsiyenlerden çok daha iyi biliyodur... ha o küçümseyenler çok biliyosa otursun çalıssın kendileri konsol imal etsinler pektabi etoxa pazarlarlar... yapılan işler hakkında cahil cahil yorum yapmaktansa biraz araştırın bilgi sahibi olun güzel kardeşlerim...
    Merak ettim mesleğin vs nedir senin?Okuman yazman yokmu arkadaşım senin?
    Piston üretilir ama yüzey pürüzlülüğü denen bişey vardır.Bu pürüzlülükte sürtünme için çok önemlidir arkadaşım.Honda bu yüzey pürüzlülüğü için çok küçük tolerans aralığında silindir piston üretmektedir.Bu tolerans aralığını yakalamak kolay bişey değil.

Ben piston üretemiyoruz demedim.Ülkemide küçümsemedim küçümsemem, ama gözü kapalı milliyetçilikte yapmam.İthamlarınıda dikkat et, tanımadığın kişiler için ileri geri ithamlarda bulunma.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle bu aracın bir türk aracı olark geçmesi beni de pek mutlu etmedi, bir derleme aracı olarak düşünüyorum bunu ve basında türk aracı olarak geçmesi beni de diğer aradaşlar gibi çok rahatsız etti.

belirtmeliyim ki bir otomobil fabrikasında çalışaın biri olarak , kaportanın el ile yapılmış olmasına bence hiç bir yorum yapmamalıyız, inanın oyak-renault un bursa fabrikasındaki b güncel üretilen otomobillerin kalıpları arasında gezerken kaybolursunuz. ki türkiyedeki fabrikada plastik döküm kalıpları da yok direk yurt dışından geliyor . bu aracı yapan arkadaşın uğraşmış olması bir yana bu akdar da bence üstüne düşülmemesi gereken bir araç olduğunu düşünüyorum , zira yurt dışında incelerseniz bu tarz binlerce otomobil modeli var. araç seri üretim olmaıdğı için üzerinde hatalar tabiki olması mantıklı , aracı kesinlikle küçümsemiyorum fakat bunun için bir türk otomobili değil x kişinin boş vakitlerinde uğraştığı bir toplama araç olarak ürettiği bir ''derleme'' otomobil oalrak düşünüyorum , zira otomobil üstünde benim görüdğüm kadarı ile yeniden üretilmiş bişey yok ( koltuk ve direksiyon daki işlemeler dışında).

böyle büyük projeler gerçekten ''inanılmaz'' paralar gerektiren malzemeler.. hele seri üretime geçmesi. TT deki tüm arabalar satılsa kalıplar bile üretilemez.

ayrıca tamamıyla türk mühendisliği bir motor var şu anda , kendisi renault için tr de üretilmiş bir motordur. adı da K motor . bizzat çalıştığım fabrikanın mühendisleri, teknikerleri montajcıları tarfından yapılmış ,yanlış hatırlamıyorsam 1.5lt 65 bg idi.

etox a geri dönünce , ben yapan kişiyi desteklemem çünkü o arkadaşı destekleyecek birşey yok inanın ki. uğraşmış garajında yapmış bu kadar büyütülecek ne var onu göremedim ben..

teşekkürler okuduğunuz için

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozaman çok bilen arkadaşlara şunu yazayım; Buğrada koymuştu resimlerini hatırlarsanız. Ariel Atom benzeri arabayı+ buggy yi, ve benzeri arabaları yapan bizleriz Yani ben bişi yazarken şunu söylemek istiorum. Herkes işkembeyi kübrayı bıraksın atmayı tutmayı, sizleri iş başında görmek isteriz. Eleştirmenlik en kolay iş. İş yaratmak en zoru. Yurt dışında eleştirmenliğide o işin zirvesine bir kere çıkabilmiş kişilerden seçiyorlar unutmayın bizim ülkemizdeki gibi hiç başlamamışlardan değil. Sadece adamlar birşeyi başlatıp sonlandırabilmişler. Bu büyük başarı. Bizde tübitak yardımı almadık hiçbirşey içinde, önemli olan espiriyi yakalayabilmek

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim pc gibi buda "toplama..."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 de alttan basalım bence otobanda cozelım bu ısı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozaman çok bilen arkadaşlara şunu yazayım; Buğrada koymuştu resimlerini hatırlarsanız. Ariel Atom benzeri arabayı+ buggy yi, ve benzeri arabaları yapan bizleriz Yani ben bişi yazarken şunu söylemek istiorum. Herkes işkembeyi kübrayı bıraksın atmayı tutmayı, sizleri iş başında görmek isteriz. Eleştirmenlik en kolay iş. İş yaratmak en zoru. Yurt dışında eleştirmenliğide o işin zirvesine bir kere çıkabilmiş kişilerden seçiyorlar unutmayın bizim ülkemizdeki gibi hiç başlamamışlardan değil. Sadece adamlar birşeyi başlatıp sonlandırabilmişler. Bu büyük başarı. Bizde tübitak yardımı almadık hiçbirşey içinde, önemli olan espiriyi yakalayabilmek
    öncelikle üslubunuzu düzeltmenizi rica eder , burasının mahalle değil , tartışma alanı olduğunu belirtmek isterim. herkez fikrini belirtmekte özgürdür , insanları hele beğenip beğenmedikleri şeylerle ilgili yargılarken bence daha az kesin yargıyla konuşmanızı rica ederim ...

eleştri tabiki olucak , unutmayınki bir şeyi ilerletmenin en kolay yanı eleştrileri dinlemektir.

saygılar

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın basında yüzde yüz yerli üretimi olarak lanse edilmiş olması firmayla ne kadar alakalı pek bilmiyorum türk basınında burdaki yeri büyük ama bu arabayı türklerin yaptığı bir gerçek belki o megan konsoluda burda yapılıyodur seri üretim olmayan her araçta başka arabaların parçaları kullanılır bunu neden anlamak istemiyor hala 106 stobu bıdı bıdı...

hondata

ben diyelim vasıfsızım okumam yazmama varki burda yazışıyoruz yüzey pürüzlülüğü denmez ona ne olduğunu ne dediğini bi araştır hiçkusura bakma ama o sevgili hocan sıkıyor sende ona inanmış burda yazı yazıyosun, googla gir araştır biraz mahle mopisanın yarısını satın almıştı mesela o mahle marka pistonlar türkiyede üretiliyo ki bu sadece bi örnek sen yüzey pürüzünden araştırma başla devamı gelir yani bunlar ben vasıfsız olsam bile gerçek

etox un adında x var bi kere türkçe isim nedne koymuyolar eleştirilebilicek unsuru çok fakat bu bi adımdır girişimdir gün geçtikçe ilerleyecektir..

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spordan önce bi normal araba üretsinlerde sporu eksik kalsın bence
    ki araç üretimden çok toplama çoğu parçaları sağdan soldan kullanılmış

emr_233 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu iyi güzelde... kendi imkanlariyla birşeyler yapmış adam. eleştriler çok acimasiz olmuş sanki.
    |l|lllll|lll||ll||lll|
    ²³³ ²³³ ²³³ ²³³

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani kendi imkanı ile kendine araba yaptıysa bence bir işadama kendine araba yaptı yada kendi özel imalatı oldu gibi ibare olursa bence daha doğru olur.
    Direk türk spor otomobili üretiliyor gibi ibare olunca direk herşeyi insan türk bekliyor.
    Bende isterim TÜRK arabası olsun dünyada satışı olsun onuna bir hayran kitlesi olsun fanatiği olsun.
    Kendi kendine üretsin kimsenin lisansından faydalanmasın kimseye muhtaç olmasın isterim.

ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -ER- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani kendi imkanı ile kendine araba yaptıysa bence bir işadama kendine araba yaptı yada kendi özel imalatı oldu gibi ibare olursa bence daha doğru olur.
    Direk türk spor otomobili üretiliyor gibi ibare olunca direk herşeyi insan türk bekliyor.
    Bende isterim TÜRK arabası olsun dünyada satışı olsun onuna bir hayran kitlesi olsun fanatiği olsun.
    Kendi kendine üretsin kimsenin lisansından faydalanmasın kimseye muhtaç olmasın isterim.
    Dediklerine katılıyorum Erel.

+ olarak tamam firma adı geçebilir ancak Türk firması altında çıkıcak ve Türkiye'nin adı elbette anılacak

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Hondata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merak ettim mesleğin vs nedir senin?Okuman yazman yokmu arkadaşım senin?
    Piston üretilir ama yüzey pürüzlülüğü denen bişey vardır.Bu pürüzlülükte sürtünme için çok önemlidir arkadaşım.Honda bu yüzey pürüzlülüğü için çok küçük tolerans aralığında silindir piston üretmektedir.Bu tolerans aralığını yakalamak kolay bişey değil.

Ben piston üretemiyoruz demedim.Ülkemide küçümsemedim küçümsemem, ama gözü kapalı milliyetçilikte yapmam.İthamlarınıda dikkat et, tanımadığın kişiler için ileri geri ithamlarda bulunma.

çoğu elemanda istenilen toleransta üretim yapılabilyor yapılamayacak birşey değil pistondada hocan yanlış düşünmüş bence
    körler sağırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)