boyle yapilacaksa hic yapilmasin bence yapacaklarsa adam gibi yapsinlar rezil bir arac...sonra yurtdisinda turkler imitasyoncu vs. diye laflar cikiyor![]()
yada iyice gelistirsinler son haliyle tanitsinlar...verilen emegede yazik parayada
boyle yapilacaksa hic yapilmasin bence yapacaklarsa adam gibi yapsinlar rezil bir arac...sonra yurtdisinda turkler imitasyoncu vs. diye laflar cikiyor![]()
yada iyice gelistirsinler son haliyle tanitsinlar...verilen emegede yazik parayada
Recent Project: ''Sharky'' E36 323TI Turbo
Daily Drive: Mini Countryman Diesel
ertex ten arabayı aşırı motor yağı koymaktan dolayı yaşanan bir sıkıntının çözülmesi için aldım yapılması istenen servise götürdüm cam açıktı yoldaki insanların bu arabanın markası ne yaw sözlerini duydukça güldüm üzerinde 1.5megane dci motoru var bildiğim kadarı ile tamamen megane 2 üzerine inşa edilmiş bir araç ....
![]()
..::PASSATURBO1::..
2 senesi var bu resmin abi o zamanlar ar-ge çalışmalarına devam ediyordu seri üratime geçilicekti önden tvr a benziyor araç çok dikkat çekici başkda bir özelliği yok dizel olması avantaj araç sahibi yanlış hatırlamıyorsam arabayla antalyaya mı ne gitmişti hatta sırf gezmek için bugun hangi süperspor araçla antalyaya gidilebilir tabii kaç saatte gittiğide önemli....
..::PASSATURBO1::..
genel olarak daha başarılı bir araç üretilebiliceğini düşünsemde,tasarımında komik hatalar zayıflıklar bulsamda,
seri üretim olmayan arabaların far stop fren diski sanzuman vb. parçaları kendilerinin üretmediği zaten argesi kalıbı imalatı yapılmış olan başka araçlardan kullandıklarını arastırırsak lotus maserati vb. gibi firmalarda görüyoruz kaldıki jsv göstergenin maliyeti belli vdo nun belli vdo koysa göstergeler yerli değilde denir..
türkiyenin otomotiv sektöründeki yeri çok net araştırın oranlarına bakın ha bence hoş bişeyde değil bu o çok ayrı konu bu gün sasesi tasarlanır yarın motoru tasarlanır bunların hepsi bir adım ama burda hocamdan duydum bıdı bıdı piston yapamıyoruz falan filan salak saçma yorum yazmanın hiçbi mantığı yok vatanını küçümsüyen vatanı için küçümser yazılar yazmaktan vazgeçip bi araştırsın piston yapılıyomu burda yapılmıyomu? salak saçma yazmasın insanlar inanıyo sektörel atılımda bulunuyo yok o megan konsolu bu bu motoru 106 stobu onu oraya koyan pektabi ne oldunu küçümsiyenlerden çok daha iyi biliyodur... ha o küçümseyenler çok biliyosa otursun çalıssın kendileri konsol imal etsinler pektabi etoxa pazarlarlar... yapılan işler hakkında cahil cahil yorum yapmaktansa biraz araştırın bilgi sahibi olun güzel kardeşlerim...
Pardon ya senden izin almayı unutmusuz. Uslubuna dıkkat et.
Senden daha cok okumusumdur turk otomobil tarihini. Kim nerden neyi uretti daha sonradan neden uretemedi gayette iyi biliyoruz.
Bızım anlatmak ıstedıgımızle senın bahsettıgın arasında daglar kadar fark var. Dunya'ya lansmanı yapılacak turk uretimi otomobilin hıc yoksa ıcıne bınınce turk oldugu bellı olsun bari.
KA Style
açıkçası sana kasıtlı bişey yazmadım daha çok okuduysan daha çok biliyosan ne mutlu sana benim net kastım piston üretemiyoruz diye sıkan arkadaşa size hitap etmiyodum size hitap edecek olursam bu kadar karamsar olmanın bi manası yok bence geliştirilebilir çözülebilir sıkıntılar...
hiçbir arabaya özenilmeden yapılırsa daha farklı oluyor , edonis vardı , turk-italyan ortak yapımı , hiçbirşeye benzemeyen mükemmel bi araç..
http://images.google.com.tr/images?q...N&hl=tr&tab=wi
arabayı savunan arkadaşlar :: madem o kadar uğraşmışlar, güzel şey yapmışlar diyorsunuz, tamam belki 3-5 hafta uğraşmış ortaya bişi koymuşlar ama yazılanlar neden yalan ?? birde şöyle birşey var, madem böyle birşey yapıyorsun neden 3-5 tane mühendis ile (onlarında ne durumda olduğu arabadan görülüyor) çalışıyorsun, şahsen şuanda bana söyleseler böyle bir proje olucağını, şu siteden de 4-5 kişi daha olsa uça uça yardım etmek isteyen o kadar çok insan çıkacaktır ki.. ( konu ile alakam olmadan konuştuğumu düşünüyorsanız özel olarak konuşabiliriz, şuanda tübitak ve İTÜ ile bu konuda görüşüyorm, isteyenler çalışmamıza katılabilirler)
gördüğüm kadarı ile bir sanayi kuruluşunun para verip üniversiteye yaptırdığı bir proje (üniversitede olduğum için biliyorm genelde böyle olur) ancak ülkemizdeki üniversitelerin türk sanayisi ile hiçbir alakası olmadıkları için saçma sapan yaptıkları bir araç olmuş. inanın yurtdışındaki üniversiteler ülkemizi daha iyi tanıyorlar..
ben bugün şaşmazda gördüm aracı, bagaj kapağını kapatamıyorlardı
emek var tabi ama şu haliyle boşa gitmiş görünüyor
Ya aslında böyle bi projeye kalkışmak cesaret işi ancak madem böyle bir proje yapılacaksa ve "Türkiye'nin otomobili" sıfatını taşıyacaksa kusura bakmayın ama bu otomobil bunu üzerindeki toplama parçalar ile yapmasın! Böyle bir otomobil bana göre tamamen modifiye edilmiş bir megane'dan başkası değil tıpkı Corvette kostümlü dolaşan Eagle Talon gibi bunun gibi bir çok örnek verilebilir. Ha kendi özgün tasarımınız dır buna bir isim verirsiniz o ayrı ama böyle bir otomobil Türkiye'nin otomobili olmayı hak etmemelidir. Diyelim ki yarın dünyanın karşısına bu otomobille çıktık. Gülmezler mi halimize ? Kötü ve taklitçi diye burun kıvırdığımız Çin otomobilleri bile hiç değilse kendileri özgün parçalar hazrılıyolar. 106 stopu yada Seat leon aynası gibi şeyler kullanılmıyor. Desinler ki bu otomobili biz böyle yaptık kendi zevkimiz içindi eyvallah alkışlarım çokta güzel olmuş. Ama Türkiye'nin otomobili böyle olmamalıdır...
abi cok guzel kac basıyomuş
0-100 kac bunun
bana ruhsattakı ozellıklerını sayarmısınız?
koltuklar deri dosememı?
![]()
Bütün yazılanları okudum fakat su anda bu aracin üretilmesini ve para kazanilacak bir sekilde yapilmasini gercekten istiyorum. Evet belki cogu insan begenmeyecek ama bu bile bir gelisimdir. $ahsi fikrim bu araci u sekilde cikarmayacaklardi+ insallah bu isten para kazanirlar ki daha büyük sermaye sahibi olan guruplar bu isten cikar saglayabileceklerini düsünüp bu ise girerler.
Mustafa alinmasin da, tipki onun yaptigi gibi eskiden drift yapmaya calisirlardi vs ama bir adım attılar ve zaman içerisinde gelisip organizasyon yapiliyor sponsorlari oluyor. Umarim bu araba da bu kadar cabuk gelisir ve güzel bir noktaya ulasir.
Elestirileriniz güzel ama yıkıcı olmanın bir mantıgı yok; su an elimizde bu var daha iyisi yok bunuda baltalayip yikacaksak elimize hic bir zaman birsey gecmeyecek. Buna da bir ornek vermek gerekirse Çin... Adamlarin felsefesi kopyalayalim ama kopyanin en iyisini yapalim ve adamlarin ekonomik gelisimi bir süper güç olmaya yaklaşmıştır. Kopya mopya insallah satar ve üretim asamasinda daha basarili bir hale getirirler.
Elestirmek yikici olmak cok kolay, aranizdan kac tanesi firmaya mail atip bakin bunu degistirseniz güzel olur yada biz size daha güzel tasarim sunabilirsiniz dediniz? Buradan konusmak basit fakat bu isler zor.
projeye baslanmadan once arac forumlarında nette ne bılıyım orda burda arac hakkında bu ısı ıyı bılenlerden yardım alınsaydı dıs tasarım olarak daha guzel seyler yapılabılırdı
Katılıyorum.. Ayrıca tipi de rezalet bence. Jantlar toora,madem Türk olacak,neden Toora? JSV Göstergeler de koymuşlar,ilginç olmuş,fabrikasyon bir araçta JSV göstergeTamponlar fiber gibi duruyor,çağımıza uygun değil bence aracın görünüşü.
Bence çok daha iyisi yapılabilir..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)