adresleri alalım özel kargoyla kına yollayim size :)
Printable View
adresleri alalım özel kargoyla kına yollayim size :)
Yasayi cikaranlarin asil amaci icki icilen mekanlari iflasa suruklemek!!! :) Diger bi boyut!!! :)
Büyük bir kısıtlama değil arabanda evinde içen içsin yolda iç...Sadece biraz sıkıcaksın kendini bir mekana gidince olay bundan ibaret:D:D
eğer ben yaşıyorsam eğer birşeyleri yapabiliyorsam ve bundan çewremdeki zarar görmüyorsa (ki çewrendekilerin zarar gördüğü şeyler bile rahatça yapılabiliyor) istediğimi yaparım bu bilinçsizce "özgürlüğün" ne demek olduğunu bilmek değildir okulda kafamıza yeterince kaktılar ki gerek bile yoktu. ama kalkıp bnm alanımı daraltıyorlarsa bunlara sigara içmeyenleri rhatsız etmeyecek koşullar sağlanabilirken kökten kesip atıyorlarsa evet bu bnm özgürlüğümü kısıtlamak oluyo maalesef.. herşey biyolojik yaş demek değil maalesef..beyin yaşı da var orda yazan 21 bnm beyn yaşımı bnim çewremdekiler tanıyanlar bilir bilip bilmeden diye bişi yok yani anlatabilmişimdir umarım. teşekkür ederim.
Bu konuda protesto amaçlı olarak ayda 1 -2 defa bütün arkadaş grubumuz mekanların içerisinde oturanların dibinde sigara yakma kararı aldık. Neticede mekan izin vermiyor, sigara içene cezasını kesiyor. Mekan etkilenmez bu durumdan, sadece bireysel ceza mevcut.
60 TL sanırım cezası, kışın her ay 1-2 defa eyleme geçiricez bunu.
Parasıyla değil mi? Öder, içeriz.
Bu arada sigarayla puronun ceza bazında fiyat farkı yoksa sigara her an puroya dönebilir.
Yaparken denk gelirsek sigaramı tüttürürken tartışırız bu konuyu ;)
Alışmışız hep zararlı işleri yapanların bu güne kadar yok ben içmedim 2 daka nikotinim nerde tiribe giriyorum vsvsvsvsv içemezsem kilitlenirim herkes he demiş bir içmeyen olarak her zaman magruz kalmışımdır rahatsız olmuşumdur sesim çıkmamıştır en fazla bana üflemeyin rica ederim demişimdir hep anlayış içene . İçmeyene anlayış oldu diye bu kadar itiraz neye alternatif üretme çabası neye ? evinde iç arabanda iç sokakta iç ama benim ortak kullanım alanlarımızı işgal etme , hak talep etme , İnanın özel yurtta kaldım üni de ilk sene 7 kişi içiyor oda da tek ben içmiyorum yatılan yerde 1 sene içildi ne uyku ne nefes ne temizlik ;sonu astımı ma davetiye ilk oradan geldi . Demek çevreye zararlı ;)
senin göremediğin ama çok mantıklı bir açıklaması var. Canının istediği herşeyi ancak başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığı, kişiye zarar ve rahatsızlık vermediği durumlarda yapabilirsin. Senin dediğinin özgürlükle alakası yok öyle olsa ülkede suçlu olmazdı :) hatta verdiğin örnektede rahatsız olan yok hem bak :D dinsel yönüde kişilerin kendisini ilgilendirir.
biraz dediğin btn işin eğlencesi keyfi kaçmış btn yol boyunca 2 saatlik yola gdicem kudurucam skntıdan ve sigara içmicem... yok yaa
yok ben özel kargo şirketi kurup yollucamm adreslerinze =)
gökmen abiye sözüm var sizide aradan çıkartırım hehe :D
devlet halk sagligi icin bunu uygun gormus, acik alanda yasak olan yerlerde mevcut dunyada. evinizde icebildiginize sukredin :)
kökten kesip atma gibi bir durum yokki, acık alanlarda zaten içebiliyorsunuz?