Şimdi bu toplumsal özgürlük mü? Sen özgürsün fakat senin özgürlüğün benim özgürlüğümü kısıtlıyor. Eh bu durumda uygulanan durum toplumsal özgürlük değil zümresel özgürlük oluyor.
Nasıl olması gerektiğini söyleyeyim,
Mekanlar sigara içilen ve içilmeyen olarak ayrılır. Bir mekanda ya içilir ya da içilmez. Bunun seçimi de işletmeye bırakır. İşletmenin kapısında bu mekanda sigara içilir veya içilmez yazar.
Sigara içmek istemeyen kendine uygun mekana gider, sigara içmek isteyen kendine uygun mekana.
Hiçkimsenin özgürlüğü kısıtlanmaz. Sigara içmeyen içilen mekana giderse gıkını çıkaramaz, sigara içen içilmeyen mekana giderse o sigarayı değil yakmak koklayamaz bile.
Ha dersen ki ya grup gidilecekse ve grup içinde hem içen hem içmeyen varsa?
O zaman bunu grup kendi içinde çözer, bir taraf arkadaşı için fedakarlık yapar.
Özgürlük budur. Sen özgür olacaksın diye benim özgürlüğümün kısıtlanması değildir.
Not: sen diye belirttiğim şahıs olarak sen değil, senin nezdinde içmeyenleri kastediyorum.
Çok iyi oldu ben de eğlenmeye gidiyorum gece mekanına eve geldiğimde üstümün leş gibi sigara kokmasına değil![]()
Sitesine baktim da acik havada sorun yok sanirim, acik yeri olan yerlerde nargileye devam o zamanZaten kapali yerde icmiyoruz, pek farketmeyecek..
valla ben normal mekanlardan bahsediyorum havalandırmayı kökledilermi ortamı parfüme boğdularmı (ki sigara kokusunu yok etmek içn özel spreyler var) buladılarmı nereye burunla koku alıyolar.. he köpekleri eğitirler ona bşi dememde adam reddeder kabul etmez mahkemeye giderler köpek de geçerli bi kanıt olarak sayılmaz
Sektör cok büyük sekteye ugrayacak, isletmeler cok zarar edecek bu durumdan...
Ben de sigara icmiyorum ama icen insanlar icin her mekanda 2 ayrı bölüm olayına katılıyorum.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Kesınlıkle katılyorum.ayrıca hadı sıgara yasagı konuldu onu anladık,fakat Nargıleyı yasaklamak ne olyo? Nargıle bızım kulturumuzun bır parcası olmus yuz yıllardan berı,bu yasayı TR de uygularken acaba bunu da dusunduler mı ? Bundan para kazanan esnaf napcak acaba ? Sadece Nargıle Cafe ısmıyle acık olan yerler var,2 lıraya sattıgı cayla,kolayla devam edebılcekler mı acaba ?Zehırlenmek ıstemıyorum duman ıstemıyorum dıyen nargıle cafeye de gıtmez bu kadar basıt bu.Bu yasayı getırırken en azından braz devsırmeye calıssalarmıs daha mantıklı olurmus.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)