o zaman paslaşalım :D
Printable View
İstanbuldan yokmu favorisi olan acaba
Bağdat caddesinde nargile ; hookah project
Koşuyolunda nargile ; Mirrors
Çamlıcada nargile ; Supra // Güzel de manzarası ve bahçesi var
Kadıköyde burger ; Brox - B.o.B - Yume
Lahmacun ; Satır Lahmacun Tepeüstü, Çinili Taş Fırın Kadıköy
Döner ; Metet Kuzguncuk // Yemekten sonra 5dk yürüyüp deniz kenarında köprü manzaralı kahveni hüpürdetirsin
Avrupa yakası için bende tavsiye alabilirim özellikle sahil kısmı
Ankara Tava için Tavacı Recep yerine Ulus Denizciler Caddesinde Boğaziçi Lokantasını tavsiye ederim. Ankaranın en eski restoranlarından biridir.
Döner ve Köfte için samanpazarında Dursun Usta var. Çok salaş ve eski bir yer. Ne zaman gitsem 1 döner, 1 köfte gömerim. Saat 11-12.30 arasında gitmen lazım döneri çok çabuk biter. 3-4'e kadar köfte bulunur.
Kalenin bahçe tarafına bakan köşedeki ankara dönerciside ortalamanın epey üzerinde.
Ciğerci Apo Ankaradaki en lezzetsiz ciğer yapan yer. Tamamen ticari bir yer kalabalık olduğu için millet sürü piskolojisi gidiyor. Balgatta Cahit ustayı tercih etmen daha iyi olur adana ve ciğer için. Mekan salaş ama hesap kalındır. Bazen fena geçirir.
Adana için öveçlerdeki dayının yeri iyidir. (yeni mekan olan değil, kıraathaneden bozma salaş mekandan bahsediyorum) Sadece ne içeceğinizi sorar. Şalgam adanadan gelme ve çok iyi. Sırayla masayı donatır. Adanası iyidir. Ortalama kişi başı 50-70 arasıdır.
Anıtkabirin altındaki gençlik caddesinde düveroğlu lahmacun tavsiye ederim.
Farklı bir kokoreç deneyimi için gençlik caddesinde hacının yeri var. Fırında kokoreç yapar sade kokoreç sevene güzeldir.
Devrez ve Beykoz çorba için öneririm. Devrezde çok iyi mercimek var. Sakatat çorbalar için beykoz güzel seçenek.
Akşam için Trilye restoran, Agora meyhanesi, Göksu
Aklıma geldikçe yazayım sonra.
Fotoğrafı buldum, tabelasında Gaziantep paket pide kebap yazıyor. :)
Burası
Gaziantep Paket Pide Salonu
4-5 kişi akşam yemeği yenebilecek, kasıntı olmayan ama kaliteli, tercihen Türk mutfağı, alkollü/alkolsüz olabilir, otopark sıkıntısı olmayan, Avrupa yakası tavsiyeniz var mıdır arkadaşlar..
cemile sultan korusu koru restauranta gitmiş olan varmı manzarası güzel duruyor kalite ve fiyatlar ne durumdadır son zamanlarda giden oldumu acaba? zomatoda menü gözüküyor ama ne kadar günceldir bilemiyorum.
Selamlar,
Konuyu geriye donup okuyabilecek vaktim yok maalesef. 4 gun boyunca Amerikali dostlarimla Ist da olacagiz. Tercihen bogaz hattinda ve manzarali ama onceligimizin kesinlikle lezzet oldugu restaurant tavsiyeleri alabilirmiyim? Fiyat hic onemli degil sadece entel duntel kocaman tabakta minicik Porsiyon servis eden yerler istemiyorum. Kesinlikle Turk mutfagi olacak. Fransizmis, meksikanmis liste disi.
Ayrica yemek oncesi/sonrasi birkac kdeh icilebilecek mekan tavsiyeside alabilirim . Bangir bangir muzik calan, gece klubu degilde daha bi elit, muhabbet edilebikecek biryer.
Tesekkurler
lacivert güzeldir bakabilirsiniz orayada
Lacivert Bar/Restaurant
Feriye güzel olur boğazın kıyısında nezih bir yer. Alternatif olması açısından kebap ve türk yemekleri için Beyti'yi de listeye ekleyebilirsin bence. 360'a uzun zamandır gitmedim ancak Galata ve Karaköy bölgesine bakarsan Arap dışında turistlerle muhattap olursun. Galata kulesinin dibindeki Güney Restaurant, şarap için Sensus Wine değerlendirebilirsin. Galata bölgesi oldukça yoğun haftasonları rezervasyon şart.
@turbo&quattro
Sunset Grill&Bar-Ulus
Feriye-Ortaköy
Gazebo Lounge-Çırağan Palace Kempinksi'nin içerisinde isterseniz kahvaltıya gidebilirsiniz ve ya yemek içinde gidilir. Hatta sadece kahve&çay ve tatlı için bile gidilebilir çünkü her şey bence çok iyi.
Del Mare-Çengelköy. Gerçekten çok iyi manzarası var.
Anason 34-Four Seasons Bosphorus'un icinde haliyle manzarası harika fiyatları yüksek,meyhane konsepti. :)
Çiya Sofrası-Kadıköy. Eğer kalabalıgın icinde oraya yürümek sorun olmayacaksa envai çeşit Anadolu lezzetleri ve kebaplar.
Bütçede sıkıntı yoksa tercih olabilir
Topaz İstanbul, Gumuşsuyu, Beyoğlu, İstanbul - Reztoran Turkiye
Et yemek isteyen varsa şayet,mekanın bi önemi yok,ben et yiyim tadını alıyım diyen varsa fatih camiinin yakınında küçük sait var. Şiddetle tavsiye ederim. Fiyatları da çok uygun
Et severler için Pendik şeyhlide RON ızgara var. kurtköye giderken sağda kalıyor.
Kuzu pirzolası özellikle mükemmel. Hafif toz biberle ve şişe takılarak yapılıyor tadı muazzam.
Selam
Önceden deneyen olmuştur diye düşünüyorum fakat yinede anadolu yemek ve lezzetlerini sevenler için şu ara tek tavsiye yerim ; Seraf Restaurant
Gerçekten ötesi yok ( yada ben görmedim ) lezzet mükemmel.
Tesekkurler oneriler icin . Ilk mesajimda belirtmeyi unutmusum, program cok yogun olacagi icin yogun saatlerde Anadoluya gecmek sikinti olacagi icin Avrupa ykasinda mekan bakiyorum.
CHILAI
Chilai bebek sürekli gittiğim bir yer biraz tuzlu ama kaliteli mekan.
Tabi zaman zaman arapların istilasına uğruyor rahatsız olmazsanız..
Maslaktaki pilavci bu saatte var mıdır?
ataşehir tatar salim döneri gayet lezzetliydi hizmet kaliteli patates kızartmasına kadar herşey sıcacık geldi tavsiye edilir
Aklınızda olsun; Suadiye'deki Welldone'a gitmeyin. Biz gittik; pişman olduk. Ne sipariş verdiysek hepsi geç geldi. Çocuk için köfte sipariş vermiştik hepsinin dışı kömür içi çiğ vaziyetteydi; yanında gelen pilavda büyük ihtimalle mikrodalgada ısıtılımıştı. Eşimin balık siparişi de buz gibi getirilmişti. Haliyle bir benim sipariş ettiğim pizza ile 3 kişi yemek yedik. Diğerlerini geri gönderdik. Çocuk aç kaldı diye ve canı çekti diye soluğu Köfteci Şükrü'de aldık.
Kartal İstmarina'daki Midpoint'dekilerde aşırı ilgisizdiler.
Welldone'da sanırım Midpoint'in bir kuruluşuydu. Her ikiside sınıfta kaldılar. Welldone'da sadece sigara içilen kısımda müşteriler vardı ki sigara içilen bölümün doluluk oranı da taş çatlasa %50'di. Biz sigara içmeyenler olarak cezalandırıldığımızdan sıcak havada kapalı kısımda oturmak durumunda kalmıştık. Kapalı kısımdaki doluluk oranıda taş çatlasa %2'di. Yani mekanın yarısından fazlası boş olmasına rağmen servis çok kötüydü. En kötüsüde, bizim ile ilgilenen garsonun yemeklerin pişmemiş olması ve buz gibi servis edilmesinin sık yaşandığını söylemesiydi.
Katalog gibi menü yapan yerlerden uzak durmak lazım. Demekki herşeyi yapamıyorlar.
Sapanca için kahvaltılık yer önerisi olan var mıdır. Yani direk şuraya git diyecek sabah gitmeyi düşünüyoruz 3 arkadaş mekan aramakla zaman kaybetmeyelim diyorum şimdiden teşekkür ederim öneriler için.Fiyat olarakta kişi başı max 60 tl düşünmekteyiz :)