Ya 48 nöbetten çıktım :D yanlısmı okudum bi snye :P
Printable View
Aslında kar zarar hesaplamaya gelince şöyle bir durum var kolesterolü düşürmek için ilaç kullanımının yan etkilerimi zararlı olur yoksa yan etkilerinden kaçınayım kolesterol böyle kalsın demekmi daha iyi orası tartışılır :)
onuın dışında bence saç dökülmesini engellemek için DHT oluşumunu engellemek için Finasterid kullanıp testesteronu aktif hale getirmeyi deneyebilir yada Medrogesteron kullanarak testesteronun periferde DHT ye çevrilmesini engelleyebilirsin ancak ikiside testesteron salınım dengesini etkiler o yüzden şu seçimi iyi yapmak gerek saçımmı kalsın erkekliğimmi :D
Kaba bir tabir oldu tabi ama hormon dengesini etkilemek çok ciddi sorunlara yol açabilir ayrıca keller için çekici derler bence bununla yetinmek en sağlıklısı geri kalan ajanları kullanmak kişinin tercihi olacaktır :)
S2K iyi istirahatler hekim bey.. ;) sizlere ihtiyacımız var.. :)
aşırı cinsel faaliyet te döküyor saçları... :) :D
misal Rocco Siffredi, Ron Jeremy.. :D :D ve ben :D :D
2002 den 2005 kadar -%5 minoxidil kullandım şuan bioxin kullanıyorum arada saç mezetorpiside yaptırdım kaç seans olduğunu unuttum her gittiğimde 150 tl bayılıyodum 96 dan beri saçlarım dökülüyo artık iyice azaldı 2006 da transmed e gittim 10000 euro diyince adamlar vageçtim şu an ektirme niyetim yok ama belki ilerde değişir.
abi yorgun olan sensin eleman bana çatmış sen niye üstüne alındın
ne kaynağı?? dht hakkındaki en güzel yorum dedim ama okumadan atıldığın çok belli neyse. yorgunsan daha linki tıklamadan yorum yapmasan daha iyi olur hoca. illa yazmak zorunda degilsin. ki oradaki insanların içine beni de katarsan kim olduğu belirsiz değiller bunun dışında yine linki tıklamadığın ve hangi nolu entry ye atıfta bulunup olayın ironik yanını vurguladığımı anlamadığın için fazla yazmama gerek yok.
yazdığın bilgilere gelince güzel bilgiler ve bizlerle paylaştığın için teşekkürler.
sanayide takılırken arkadaşım, bu şampuanı kullanıyorum dökülmem şuan tamemen durdu, teller kalınlaştı dedi bende resmini çekip ekleyim dedim :)
http://img688.imageshack.us/img688/6536/sabbo.jpg
zamanında saçımda aşırı dökülme vardı,neye bağlı olduğunu bilmiyorum,doktora vesaireye gitmedim...saçlarımı biraz kısalttım,sonra da bioblas kullanmaya başladım...o zamandan beri hissedilir derecede azalma var saçımın dökülmesinde ama bioblas ve saçı kısaltmam birebir kesin çözüm mü oldu onu bilemiyorum...lakin saç dökülmesinde en büyük etkenlerden birisini de stres olarak gösterirler...
Arkadaslar sarimsak ezip, sarimsak ve yilan yagiyla karistirn ve bunun masaj yapin, gunde 1 defa yapsaniz ve hergun yapsaniz faydasini goreceksinizdir, sackirani bile olduren sarimsak bence olmus hucrelere yeniden can verip sac bile cikartir.
konu nerelere gelmiş böyle :) bioxcin kullandım kullanırken bioxcin-bioblas-biomeen tüm bunların aynı firma tarafından üretildiğini fark edince fake olduğunu anladım.bioblas ve bioxcin şampuanlarıda kullandım hiç bir faydasını görmedim.en güzeli doğal zeytinyağı sabunu
kobay gibi kullanılıyoruz resmen, bioxin kullandım saçımı daha çok döktü diye bilirim :)
bir gün saç dökmeyeni çıkacak bu şampuanların, bulacaklar ama bizim için iş işten geçmiş olacak .
minoxil kullan en ise yarayani o
saçlarımı makina ile 0 yapıp minoxidil kullandım..biraz faydası oldu :) bioxin i bir arkadaşım kullandı saçları çok döküldü.
saldırdın demedim hiç. ekşiyi kaynak göstermedim en güzel "yorum" dedim. en güzel "bilgi" demedim bunu anlatmaya çalışıyorum.
ince düşüncen için teşekkürler bu arada. umarım herkes kulaktan dolma bilgilerle değil gerekli tetkikler yapılarak vucuduna uygun bir kür uygular.bunun da yolu kesinlikle ve kesinlikte dermatoloji ve belki de endokrinolojiden geçer..
Bioxin'in üretiim tesisine kadar girdim, çalışanların alayı kel ..!!! :)
Muayene oldum 2000 graf (4000 tel) ekim için 4.000Tl fiyat verdiler.
Ekim 8 saat sürüyor tek seansta bitiyor,2 numara kısalıyor saçlar
gelişim süreci 6 ay'ı buluyor.(muş)
Kelliğe 'kahvaltı' çözümü
- Kelliğin nedenleriyle ilgili yapılan yeni bir araştırma, insanların saçlarını kaybetmemesi için kuvvetli kahvaltı yapması gerektiğini ortaya koydu.
Kelliğin nedenlerinden birinin, saç üreten hücrelerin uygun şekilde gelişmemesi olduğu belirlendi. Saç kaybında genlerin önemli bir rol oynadığı biliniyor, ancak günlük alışkanlıkların sorunu şiddetlendirdiğinin pek bilinmediğine işaret ediliyor.
Daily Mail'in haberine göre, İngiltere'nin önde gelen uzmanları, saç kaybının bilinen nedenlerini ve alınması gereken bazı basit önlemleri açıkladı.
Saçın sert şekilde fırçalanması deriye zarar veriyor ve saç dökülmesini kolaylaştırıyor. Kepek, egzama ve deri yangısı da saç kaybının nedenleri arasında sayılıyor. Saç, ona güç veren keratinden oluşuyor ve az protein alımı keratin düzeyini azaltıyor.
Uzmanlardan Philip Kingsley, saç foliküllerini güçlendirmek için kahvaltının günün en önemli öğünü olduğuna işaret ederken, Jimmy Campbell de petrol bazlı şekillendiricilerin, saç foliküllerinin gelişmesine zarar verebileceğini belirtti.
-SİGARA DA ZARARLI-
Gazetenin haberine göre, fazla erkeklik hormonunun zararlı olduğu düşünülüyor. Bu çerçevede, stres altındaki kişiler bu hormonları daha çok üreterek saç kaybına maruz kalıyor. Demir eksikliği de saç kaybının nedenleri arasında yer alıyor. Vücutta demiri depolayarak kontrollü bir şekilde salan bir molekül olan ferritin'in seviyesi, yeterli demir olmadığında düşüyor. Bunun için kırmızı et, yeşil sebze, ceviz ve kuruyemiş gibi demir açısından zengin besinlerle beslenmek gerekiyor.
Sık sık saç boyamak da zararlı. Boyanın içindeki bazı maddeler, saçı doğal neminden yoksun bırakarak kolayca kırılmasına yol açabiliyor. Araştırmalar, kimyasal PPD içeren boyaların alerjik reaksiyonlara ve deri yangısına yol açabildiğini gösteriyor.
Archives of Dermatology gazetesinde yer alan bir başka araştırma haberine göre de sigaranın, kanser ve kalp hastalıklarına yol açtığı gibi saç dökülmesine de neden olabildiğini ortaya koydu. Sigaranın, damarlara zarar verdiğinden saç foliküllerine kan akışını engellediği düşünülüyor. Sigaranın ürettiği serbest radikaller ve çevresel etkenler de saç kaybına neden oluyor.
yeni bi tavsiye
arkadaşım hataydan defne yaprağından yapılan ev yapımı bi sabun getirdi 2 aydır sacıma ondan başka hiçbirşey sürmüyorum
hem dokulmesini durdurdu hemde sanki yavaş yavaş saçlarımın güçlendiğini hissediyorum kesinlikle tavsiye ederim ;)
valla gelişmeleri bildirirsen seviniriz :) bu yasa kadar jöle + saç spreyini bastım ve hala devam ediyorum. Üniversite zamanında stres kaynaklı dökülme başladı ve açılma yaptı. Hala kafama göre takılıyorum ama bu saç baş bu şekille 30 32 yi anca görür. Gerçi dökülme şu an yok bir senedir ama belli olmaz :D
Saç dökülmesi ile ilgili 2 markayı çok satıyoruz biz.
1 Rogaine Hem köpük olarak var hemde jel olarak en Çok satan ürün budur bizde
2 Minoxidil Topical solution..
Lazım olan arkadaşlar varsa doktorlarından bilgi alsınlar yardımcı olurum ürünler Yerli malı deildir ;)
http://www.amerikadabirgun.com/wp-co...gaine-foam.jpg
http://www.hairlosswatch.com/minoxidil_men_L.jpg
babam dıpdızlak kel bi adam, yu&dali ms diye bişey kullanıyor 3 aydır ve bomboş kafada minik minik sarı tüyler çıktı, dökülmeside durdu. 6 ayda etki gösterir diyolar 3 ayda saç çıkarttı bildiğin çorak arazide :D denemeye değer.
bide bir şehir efsanesi olarakta kafada saç çıksın istiyorsan kaşıyacaksın sürekli masaj yapar gibi tırnaklarında değil ama parmaklarınla iyice bastırarak kaşıyacaksın...
ya konuyu baştan sona okudum anne tarafında bütün erkeklerde kellik var babamdada ön yanlardan açılmalar benim saçlarda bişiy yok.şimdilik. ama hapların yan etkileri çok feci bişiy olursa ektiririz yan etkileri korkuttu beni bu yaşımda önlemek için bişiler yapıyorum zeytinyağından yapılmış sabun bana iyi geliyor okuduktan sonra bioxcin mioxcin işim olmaz ektiremezsekte artık kel+hafif göbekli olup alırım bi cabrio e46 rayban'ı da taktımmı kimse tutamaz beni hatta arabanın arkasınada yazdırırım kılda keramet olsaydı diye
kel bora'dan sonra bmw'ci kel burak oluruz
Genetik dışında dökülen saçlar baya yerine geliyor, rogaine kullanıyorum bende iyi gibi.
genetikçi bilim adamları harı harıl bu konu üzerinde çalışıyorlar.. 15-20 yıla sanırım tamamen çözülür bu kellik sorunu.. artık biz değil de torunlarımız faydalanır :D :D
bizim genetik profesörünün umrunda edilsiniz haberiniz olsun :) bende genetik çalışıyorum şu an bitirmeler için ama genetik için mucize beklemeyin :) zeytin yağı defne yaprağına devam :)
Ben çok ugraştım ama nafile.Çok yere sordum ama en sonunda dogru yolu buldum 1 sene önce 3270 adet saç ektirdim ve şuan çok çok memnunum.Psikolejin düzeliyor.Enseden alınıyor ense durumuna göre.Ekim oldugu belli bile olmuyor.Kalan saçlarada dökülmeye son vermek sıklaşması için 10 seans igneye gittim.Şuan hiç bir şekilde dökülme söz konusu bile degil.Bildigin normal dogal saç uzuyor kesiliyor vs:).Tabi bu işi dogru yerlerde ve dogru kişilere yaptırırsanız.Ektirmeyi düşünenlere yardımcı olurum ve şiddetle aynı yeri tavsiye ederim.Hatta mantar gökmende orda ektirdi bende onu görünce dedim kesinlikle burası :).Benden sonra bi arkadaşım daha aynı yerde ektirdi sıkıntı yok.Ben 3bin tl ekime+kalan saçlarında sıklaşması ve dökülmemesi için 750tl 10 seanslık mezoterapi ignelerine verdim igneler kafadan vuruluyor ayrı ayrı noktalardan:) Ama Helal olsun...
ertan bi foto çeksene görelim ekilen kısımları.. merak ettim gerçekten belli mi değil mi? ;)
Bu kafadaki deride sivilceler neden oluşur ??