User Tag List

Sayfa 11/16 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
298 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Saç dökülmesi hakkında :)

Turquake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar aynı sorun bende de var bunun için geçen sen bşr dönem bioxin serum kullandım ama yalan oldu saçlarım..hiçbişeye yaramadı desem yeridir.Sonra askere gittim.Askerde kimyacı bir arkadaşımla görev yapıyordum.Daha acemilikte bu alın bölgesinin kenarları varya klasik dökülen..işte oralara minoxidil uyguluyordu.Ama eleman bir cilt kremi ile beraber uyguladı.Biz espri şaka yollu dalga geçerken gözümün önünde 5 ayda o açıklıklar kapandı.Hani gözümle görmesen inanmam derler ya o hesap.Minoxidili suriyeden getirtiyordu.Türkiye'de pahalı bir, ikincisi zaten İran ve Suriye' de ki laboratuvarlarda üretilmiş ve geliştirilmil bir ilaçmış meğer.Tabi herşeyde olduğu gibi Amerika hemen olaya el atmış paketleme,şirinleştirme vsden sonra eczanelere sunmuş.Ben minoxidil denemeyi düşünüyorum.Bakalım ne olacak

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen bir roy'a yakışıo zaten bide bana
    adamsın bırde benım kel dayımaaa aırport samı yıı unutmamak lazım o ılklerden
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğimiz ilaçla antibiyotik arasında çok fark var çünkü proscarın etken maddesi finasteride direkt olarak DHT inhibitörüdür.Finasteride DHT oranını %65 oranında düşürür..Antibiyotikler hormonlara etki etmez ama finasteride eder..Aradaki fark budur..Önerdiğiniz ilaç cinsel istekte problemler ve doğal testosteron salgılamada düşüşlere neden olur bu yüzden bunları yazıyorum..

Finasteride,tip-2 5Alpha Reduktaz enzimine etki eder..Bu 5-alpha reduktaz enziminin görevide testosteronu DHT'ye çevirmektir..tip-2 5-AR enzimi ise saç dökülmesine ve prostat genişlemesine sebep olur..Kısacası Finasteride hormonlarda etki eder..

Kaynaklar:

1. Steroidal antiandrogens and 5alpha-reductase inhibitors. Curr Med Chem. 2005;12(8):927-43.
    2. New 5alpha-reductase inhibitors: in vitro and in vivo effects. Steroids. 2005 Mar;70(3):217-24.
    3. [Effect of selective 5alpha-reductase inhibitor or/and testosterone undecanoate on the reproductive function of male rats] Zhonghua Nan Ke Xue. 2005 Jan;11(1):38-41. Chinese.
    4. New aromatic esters of progesterone as antiandrogens. J Enzyme Inhib Med Chem. 2004 Apr;19(2):99-105.
    5. Biology of Reproduction 50, 1244-50 (1994)
    ahaha genetik dergilerine makale de yolla oldu olacak. güzel bilgiler cidden tebrikler.

peki bu kadar haşir neşirsen sana zahmet şu %5 minexidil olayını da açar mısın ? ne diyorsun rogaine veya arak denen şu suriye malı %5 minexidil için.. tek başına saç dökülmesini önleyip saçları güçlendiri mi bu olay. bir önceki mesajımda dediğim gibi arkadaşım kullandı ve ben şahit oldum elemanın saçları çıktı ama proscar da kullandı söyliyim..

shuttle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahaha genetik dergilerine makale de yolla oldu olacak. güzel bilgiler cidden tebrikler.

peki bu kadar haşir neşirsen sana zahmet şu %5 minexidil olayını da açar mısın ? ne diyorsun rogaine veya arak denen şu suriye malı %5 minexidil için.. tek başına saç dökülmesini önleyip saçları güçlendiri mi bu olay. bir önceki mesajımda dediğim gibi arkadaşım kullandı ve ben şahit oldum elemanın saçları çıktı ama proscar da kullandı söyliyim..
    proscar + MİNOXİL kullanmak bence de daha iyi olur gibime gelir. Hem harici hemde dahili etki etmiş oluruz.

en çok duyduğum iki ialç bunlar ,ikisinden birini ciddi ciddi kullanmaya başlayacagım.

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

Şunu bilmek lazım saç dökülmesi DHT kaynaklı mı ?Eğer saç dökülmesi Dht kaynaklı ise proscar işe yarar ama bunu doktor kontrolünde yapmak lazım dışarıdan testosteron vs alınmıyorsa çünkü dediğim gibi testislerde baskılama yapıyor buda hastayı olumsuz etkileyebilir..Saol chatin keşke doktor olabilseydim öss de kazanamadık yoksa severek yapacağım bir işti farmakoloji ve endokrinoloji ahh ahh

Edit:Minedixil'i de araştırdım çokça sahtesi varmış o yüzden iyi ürün bulmak zor..finasteride gibi hormonlara etki eden bir madde değil AMA potasyum kanallarından etki eden bir ajanmış kendileri ki potasyum kalp ile çok alakalıdır..yan etkilerde perikardiyal efüzyon yani perikard boşluğunda sıvı toplanması var %3 oranında hastalarda görülmüş..Bazı yerlerde betabloker ve diüretiklerle kullanılması gerektiği söylenmiş o yüzden mutlaka doktora (dermatolog)'a gidip teşhis ile kullanılmalı sakat işler..

Eğer saçlarınızda ciddi açılma yoksa fazla takmayın derim ama eğer önlemek istiyorsanız doktora mutlaka gitmekte fayda var çünkü saç dökülmesi neden kaynaklı onun bulunması gerekiyor..Tiroid bezlerinden mi ? DHT yüzünden mi ? Stresten mi ? vs ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu dökülmenin dht hormonu kaynaklı olup olmadığını bir kan tahlili ile şakkadanak söylüyor degil mi dermatolog ?

bu arada dht nin ne olduğunu en iyi açıklayan yorum 5 numaralı entry ile trinitrotoluen den geliyor ;

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=dihidrotestosteron

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu dökülmenin dht hormonu kaynaklı olup olmadığını bir kan tahlili ile şakkadanak söylüyor degil mi dermatolog ?

bu arada dht nin ne olduğunu en iyi açıklayan yorum 5 numaralı entry ile trinitrotoluen den geliyor ;

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=dihidrotestosteron
    Eksisözlüğü kaynak olarak ciddiye almanız çok enteresan kim olduğu belli olmayan insanların yazdığı anlamsız yorumlarla dolu bir site.
    BADCAT yazdıkların için teşekkürler yazılabilecek herşeyi yazmışsın bir hekim olarak benim bile ekliyebilecek birşeyim yok

Erkek tipi saç dökülmelerinin %95 sebebi DHT dir ve bu scapda yani saç derisinde depolanır saç köklerinin dolaşımını etkileyerek dökülmesine sebep olur.
    Finasteride serbest testesteronun DHT ye çevrilmesini baskılar ve saç dökülmesini ciddi anlamda durdurur, vücutta fazla testesteronun DHT ye çevrilmemesi testesteron salgılanmasının azalmasına hatta tamamen durmasına sebep olabilir ve ciddi problemler yaratır.

Lütfen bu tarz ilaçlar kullanmadan önce mutlaka bir hekime başvurun klinik olarak çok etkili olan preperatlar mutlaka ciddi yan etkiler doğurur bir yerden kurtulmaya çalışırken başka bir problem açmayın başınıza

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vücutta fazla testesteronun DHT ye çevrilmemesi testesteron salgılanmasının azalmasına hatta tamamen durmasına sebep olabilir ve ciddi problemler yaratır.
    bu kalın yazılan kısım hakkında yapılmış ciddi bir araştırma var mı? testosteronun tamamen salgılanmaması.. scaremonger haberleri olmasın bunlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kalın yazılan kısım hakkında yapılmış ciddi bir araştırma var mı? testosteronun tamamen salgılanmaması.. scaremonger haberleri olmasın bunlar
    Var ama sen ekşisözlük kaynakların kullandığın için işine yarayacağını sanmıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Var ama sen ekşisözlük kaynakların kullandığın için işine yarayacağını sanmıyorum.
    ben mi ekşisözlük kullanmışım yorgunsun anlaşılan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben mi ekşisözlük kullanmışım yorgunsun anlaşılan..
    Ya 48 nöbetten çıktım yanlısmı okudum bi snye :P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya 48 nöbetten çıktım yanlısmı okudum bi snye :P
    olabilir sayın hekimim, sizin işiniz çok zor.. bizim ailede de çok doktor var bilirim.. kolesterol hapları bence daha zararlı sence?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olabilir sayın hekimim, sizin işiniz çok zor.. bizim ailede de çok doktor var bilirim.. kolesterol hapları bence daha zararlı sence?

Aslında kar zarar hesaplamaya gelince şöyle bir durum var kolesterolü düşürmek için ilaç kullanımının yan etkilerimi zararlı olur yoksa yan etkilerinden kaçınayım kolesterol böyle kalsın demekmi daha iyi orası tartışılır

onuın dışında bence saç dökülmesini engellemek için DHT oluşumunu engellemek için Finasterid kullanıp testesteronu aktif hale getirmeyi deneyebilir yada Medrogesteron kullanarak testesteronun periferde DHT ye çevrilmesini engelleyebilirsin ancak ikiside testesteron salınım dengesini etkiler o yüzden şu seçimi iyi yapmak gerek saçımmı kalsın erkekliğimmi

Kaba bir tabir oldu tabi ama hormon dengesini etkilemek çok ciddi sorunlara yol açabilir ayrıca keller için çekici derler bence bununla yetinmek en sağlıklısı geri kalan ajanları kullanmak kişinin tercihi olacaktır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S2K iyi istirahatler hekim bey.. sizlere ihtiyacımız var..

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca keller için çekici derler
    doktor agzın bal yesin
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Göki,ZD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doktor agzın bal yesin
    ornek vin diesel
    butun kız arkadaslarım hasta adama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aşırı cinsel faaliyet te döküyor saçları...
    misal Rocco Siffredi, Ron Jeremy.. ve ben

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aşırı cinsel faaliyet te döküyor saçları...
    misal Rocco Siffredi, Ron Jeremy.. ve ben
    rocco uzun zamandır gorunmuyor makına tekledı galıba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı elpadre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rocco uzun zamandır gorunmuyor makına tekledı galıba
    sorma ya.. o yakışıklı sarı sarı dalgalı saçlı adam gitmiş yerine seyrelmiş saçlı biri gelmiş..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)