su fiorinoyu aktif olarak kullanan varmi şuanda ?
Eve alicaz babam kullancak yazlik fln gidip gelirler ole cok yuk fln olmiycak kisaca gundelik bi araç olarak kullancak.
Aktif olarak kullanan arkdas varsa tavsiyelerini bekliyorum ?
biz 51,000de sattık.1 sene önce sıfır almıştık.geçenlerde Volvo ile takasladık.geçen yaz 15,000 km ye kadar ben kullandım.arada kullandıklarım ve bu yazla beraber aşağı yukarı 20,000 km ben kullandım.kalanını babam.
bikere kargo modelini tavsiye etmem.çok sert ve zıplıyor ayrıca 2 kişilik.arkası camlı olanların süspansiyonları daha yumuşak.yaşadığımız problem olarak ön lastikleri içten yedi.40,000de ön lastikleri değiştirdik.15,000 km de 1 rot ayarı istiyor.birde 45,000de baskı balatasının tırnakları kırıldı.okadar.istanbulda oturduğun için servis ve parça konusunda sıkıntı yaşamazsın.biraz daha az yakmalı gibi geldi.sonuçta 1,3 75 hp 1000 kg bir araç.ufak motorlu olduğu içinde uzun yolda basınca çok yakıyor her ufak motorlu araç gibi.şehiriçinde 4,5-5 lt.130-140 basarak izmire gittim 6,5 lt civarı yaktı.frenleri ve yoltutuşu gayet güzel.camlı olanlarının daha konforlu olucağıda kesin yumuşak olucağından.direksyonu binek otomobillere göre biraz sert.klima cd çalar elektrikli ayna cam abs airbag herşey vardı bizimkinde.sizde donanımlısını tercih edersiniz heralde.binek otomobiller kadar sessiz değil kesinlikle.hele bizimkinin arkası tangır tungur yıkılıyordu resmen.köy yollarında 200 km yap in arabadan sarhoş gibi oluyo insan.ama yine dediğim gibi camlının böyle bi sorunu olmaz.parça fiyatı zaten ucuz.150 tl baskı balata mesela.uzun yolda sıcakta klima açık yüklü falan hiç farketmez hareti kalkmaz.sürüş pozisyonu rahat iyi arabadır.camlıların bagaj büyüklüğü ile ilgili bi bilgim yok.içi ferah ama.tavanı konsolu falan sıkmıyor insanı.bizimki camlı olanlardan olsaydı değiştirmeyi düşünmüyorduk.babam bu ara iş gereği uzun yolculuklar yapmaya başladığı için cargo çekilmez olmaya başladı hem gürültü hem sarsıntı açısından.
cargoların belkide dişli oranları yada son dişlisi değişik olabilir.gidişi güzel 75 hp ye göre.5.viteste 180i isteyerek görebiliyo.sonra devri bittiğinden gidemiyor:)
Size su kadarini soyliim, nr kadar fanatik manyaklik derecesinde hondaci oldugumu bilen bilir. Ama emin olun hondaci olmasaydim sahsima fiorino alip yapip oyuncak gibi oynardim. Cok neseli bi arac bence ve herkese tavsiye ederim...:icon_tup:
Benim bilen iyi bilir, çok pis ve çok sıkı renault düşmanıyımdır, hayatta para verip de almam.
Şirkette toplam 100 küsur tane 2005 ve sonrası (2009 dahil) clio sümbül var, ne parçaları sorunlu, ne de fazla yakıt yakıyorlar.
Bende 2009 , 2998 km'de var, şu anda bile şehir içi ortalaması 5.5 lt, uzun yolda 4.6 yakıyor.
Albea yada fiorino da güzel araçlar ama bizim şirketteki gibi 300 tane sürücüye Fiat veya Fiorino verseydik dayanmazlardı, çünkü sürekli farklı adam sürekli farklı malzeme taşınıyor, bir bitlis'e gidiyorlar, bir ardahan bir edirne yapılıyor.
2008 Albea alındı 20 küsur tane, 6. ayda aktif saha görevinden alınıp, sadece ofis boy türü işleri yapan adamlara verildi.
Bu arada tekrar belirtiyorum, bu yazıyı Fiat'ı çok seven, 10 küsur tane Fiat aracı olmuş ve fanatik derecede renault düşmanı bir adam olarak yazıyorum.
Benim kullandığım Sümbül'de 2. airbag, abs ve bagaj lambası var, diğer sümbüllerimiz ise baz model, bildiğin turbo dizel motorlu, klimalı ve hidrolik direksiyonlu Renault Toros bu araçlar. Bagaj lambası, arka tavan kol tutamakları , elektrikli arka cam, yol bilgisayarı , elektrik ayarlı aynalar gibi günümüzün normal ekipmanları sümbüllerde yok.
Frenleri tek kelime ile berbat, bugün az daha kaza yapıyordum, Allah'tan abs vardı da, hem fren yaparken aynı zamanda direksiyonu çevirip kazadan kurtuldum.
Yeni sümbüllerin yol tutuşları da iyi bu arada, eski kasaya oranla en az %50 daha iyi yol tutuyorlar, eskileri feci understeer'a giriyorlardı virajlarda.
Gel gelelim az yakması dışında Clio Sümbül'lerin bir artısı yok, dedim ya para verseydim alacağım son araba bu olurdu....
Adam uzun vadeli şirket arabsı demiş siz doblo yok fiorino vs demişsiniz 200.000 e gelmeden dökülüyor alayı bu tar ucuz alıncaksa tercıh dokker olmalı eğer cidden uzun vadeli aranıyorsa caddy veya connect
5 yıllık hort olmuş tebrikler :).
Konu acildiginda buyuk ihtimal dokkerin muhendisleri daha okulu bitirmemisti :D