Bal tutan parmağını yalar .
Printable View
Bal tutan parmağını yalar .
Abi bi kasa domates alırsın o kasanın 3-5 tanesi çürük çıkar hepsimi çıkar illa her polis kötü die bi kaide yok. Ailemde hiç bir kısmında polis yok sebebi savunmam bundan sebep değil ama onlarda insan onlarında sorunları aileleri ıvırları zıvırları var istanbul gibi sıkıntılı şehirde yaşıyoruz bazende çuvaldızı kendimize batırmamız lazım.
Karakola 4-5 defa işim düşmüştür, hepsinde benimle ilgilenen memurlar şeker gibiydi. 1 defa da 2. köprü yolunda bir polisle tanıştım.
Gözüme kül kaçmıştı, sağa çekmiştim. İlerlerken 20 metre önümdeki ekip sağa çekmemi istedi. Yandık derken muhabbete başladık. Ayrılırken gazlamamı istedi, videoya çekti :)Telefonlarımızı aldık, hala arada görüşür konuşuruz.
az önce durdurdular sisler yanıyordu hemen kapattım beni görünce söndürme... birdaha karşılaşmayalım... falan dedi tamam sis yasak suçumuzu kabul ediyoruz ama böyle lütfeder gibi konuşunca sinirlerim allak bullak oluyor...yaaaa tövbe estafurullah dedim seslice döndü arkasını gitti... görevini yapana saygım sonsuz ama böylesine deli oluyorum hele senli benli konuşunca offff
Bu söylenen geri vites veya herhangi birşey değil. sadece huzur için sadece huzur. zamanında bizde yaptık rüzgar yaptık kavga dövüs hiçbisey kazanmadım gerek yok.
yok ben öyle birşey demedim.
benim babam ankara trafik müdürü iken görev harici kuralları ihlal eden resmi polis araçlarına bile ceza yazdırıyordu.
cezaları da o anki görevli polisler kimse onlar ödüyorlardı. ;)
2 kere milletvekilleri ile polisleri kavga dövüş birbirine girdiler, polis hata yapan milletvekiline ceza yazıyor milletvekili sen benim kim olduğumu biliyo musun şeklinde üzerine yürüyor itiş kakış kavga vs. Sonuç milletvekili paşa paşa cezasını ödeyip polis memurundan özür diledi.
beni sorarsanız eğer 1 tane radar :D 1 tane geçmediğim halde kırmızı ışık cezası (yanımda hatun vardı artisliğine yazdı baya münakaşa ettik falan filan) 2 tane park cezası, 1 tane de yüksek sesle müzik dinlemekten (bu eve geldi, kaldı ki ben arabamda teybi radyoyu açmam beni tanıyanlar bilir :D) yedim :D
Bugun 3 yerde gözgöze geldim polislerle, hic hız kesmeden devam :)
Gecenki baglanma mevzumda anlatmıstım.
Artık cam filmi var, egsoz var demiyorlar...
Modifiye arac mı, baglayacaksın emir var.
yeni emniyet müdürünüz hüseyin çapkın modifiyecilere salça olmaya başladı arkadaşlar geçmiş olsun :D
izmirde çook insanın arabası bağlandı,bikaç arkadaşımı kafa yüzünden bağladılar,o aralar arabamı çıkarmadım kervana katılmamak için...
Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım.
Bende henüz dün gece başımdan geçen bir olaya anlatayım. Bu arada önemli bir konuyada değineyim çünkü başımdan geçen olayla direkt ilgili;
Çarşamba günü aracı muayneye soktum, ***** aracın üzerinde önden arkaya uzanan çift kalın beyaz şerit var. Yanımdaki trafik takipçi arkadaşa belirttim önemle; "mutlaka muayneye işlet bu şeritleri" diye. Herneyse diğer tarafta aracın yanında beklerken evrakları getirdi trafikçi arkadaş, "tamam" dedi, "gidelim". Baktım evrağa sadece yeşil yazıyor, dedimki "sen yazdırmamışsın şeritleri?" -arkadaş; "yaw gerek yok, umursamadılar bile, hem yarın canın çeker başka renk şerit çekersin" dedi. :) Dedimki "baba sen işlet, yarında ruhsata işletirsin". diyip düzeltmeyi yaptırdım. (bu arada çelik cant vs. herşeyi yazdırdım ).
Gelelim dün geceye; saat 02:30 civarında larada çevirdiler, uzattı çubuğu, üfledik :) evraklar dedi, ( bu arada aracı inceliyor ) verdik. Diğer tarafa, döndü; "amirim cezayı keselim, aracıda bağlıyalım" Hayırdır ? dedim ne sebeple? Araca şerit çektirmişsi,n yasak dedi. "İyide" ,dedim. "Daha yeni muayene oldu hiç bir kusuru yokki ,ayrıca yeşil - beyaz diye yazıldı?" Bu günde yeni ruhsat için trafikçiye gerekli evrakları verdim dedim. Görmemiş? görüncede; "Tamam iyide muayneyi daha dün yaptırmışsın, ondan önce şeritler yokmuydu yani?" dedi. İçimden "ohaa" Yüzüne karşı ise "pes yani!" dedim :)
Tamam memur bey ne yaparsanız yapın , sizin derdiniz zaten vatandaşa sorun çıkartmak, müşgül duruma sokmak diye söylene söylene, yanlarından uzaklaştım. Birazdan beni durduran yanıma gelip; "Bizi yanlış anladın neden polis vatandaşına zorluk çıkartsınki? biz sizler için gecenin bu saatinde burdayız. vs vs." diyerek, evraklarımı iade edip iyi geceler diyip beni gönderdiler.
Acaba ben gerçektende biraz ters gitseydim geçmişe yönelik :) beyaz şeritlerim yüzünden, çevirme esnasında onaylanmış olmasına rağmen ceza yermiydim? :)
anlaşıldı gene eskisi gibi ara sokakların hepsi benim
Bu konudaki mesajları okudukça sinirlerim bozuldu gerçekten...Ülkeye sokulan parçaları trafikte değil,pistte kullanın diye sokuyoruz diyorlar,pistleri kapatıyorlar...Aracı orjinal alıp biniyorsun,ceza kesecek birşey buluyorlar...Nasıl bir ülke anlamadım gitti.
Geçen cumartesi çevirmede banada ceza kestiler.Egzozdan dolayı.Zaten aracı görür görmez,egzoz var bunu alın diye bağırdı oradaki amir...Çektim sağa,gaza bas diye geldi hemen birisi...(Bundan sonra yaptıklarım doğru olmayabilir,ancak biz de bir şekilde bu işten yırtmaya bakıyoruz..) Ben de araç orjinal istediğin kadar basayım diyerek gaz verdim...Tabiki inanmayıp direk prosedüre geçmek istedi..Bağlayacağım falan diyerek girdi olaya...Öncelikle,bu ilk uyarım olduğu için,bağlama gibi birşey yapmaya yetkisinin olmadğını söyledim falan,ancak bağlayacağız diye tutturdular...Bagajdaki opel katalogunun opc sayfasını acıp ruhsattaki opc yazısı ile eşleştirince,biraz yumuşadılar neyseki.Ben tam yırttık derken,baktım ceza yazıyordu hala...Dedim araç orjinal neden hala ceza kesiyorsunuz? Araç orjinal de olsa sesi çok fazla,kesmek zorundayız dediler..Dedim orjinal araç ne yapabilirim ben sesine,"Burası Türkiye,böyle bir aracı almayacaksın o zaman,alıyorsan da cezalara katlanırsın" diyerek imza atmamı istedi..Neyse şansımı fazla zorlamadan 128 TLlik cezamı aldım ve uzaklaştım..
Şimdi benim yaptıgım da dogru değil belki ama,madem araç orjinalmiş tamam diyorsun,burası Türkiye,böyle arabalar almayacaksın ne demek??
"Impreza gibi araçlar için ruhsata işletiliyor,bu egzoz bu aracın motor gücü için gereklidir gibi bir yazı alıyorsun" falan dedi...Ruhsata işletme olayı nasıl oluyor ?
Açıkçası stock egzoz ile gezmeyi düşünüyorum bundan sonra,silencer falan da kesmez bunları..