User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
91 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Amerikada Yaşamak ?

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amerika sadece filmlerde güzel bence
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yoo gercekte de guzel4 gundur TR deyim ozledim valla

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yap askerliğini kara şimşekle modifiye bilgin artsın
    boşver amerikayı

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yoo gercekte de guzel4 gundur TR deyim ozledim valla
    doğrudur gitmedik ki nereden bilelim benimkide yorum olmuş işte
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    green card amerikanin sana verdigi yasal oturma ve calisma iznidir. secme , oy verme hakkin felan yok . + lari amerikaya geldiginde amerikan vatandaslarinin gectigi yerden gecersin ( sira olmuyo orda beklemiosun ) , diledigin yerde calisabilir , istedigin kadar oturabilirsin , bu kart sayesinde Turkiyede otomatikman bedelli hakkin dogar ( amerikada 3 seneyi gecirmek sarti ile , calismasanda 3 senelik is gununu amerikada gecir yeterli ) ve 5 sene sonrasinda , sinavla amerikan vatandasligi alma hakkini sana sunar . almak istemedin yada alamadin bu karti her 5 senede bir uzatabilirsin .
    Bazı detayları ve ne anlama geldiğini biliyordum ancak güzel bir açıklama olmuş..
    Peki bu kartın alımı ve alımı sonrası işlemler hakkında ufak bir bilgilendirme şansınız varmıdır?

Mesela ilk soruyu sorayım.. Sizce alma şansı yüzde kaçtır?

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ZeoN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı detayları ve ne anlama geldiğini biliyordum ancak güzel bir açıklama olmuş..
    Peki bu kartın alımı ve alımı sonrası işlemler hakkında ufak bir bilgilendirme şansınız varmıdır?

Mesela ilk soruyu sorayım.. Sizce alma şansı yüzde kaçtır?
    karta loto ile basvurdugunuzda egerki kabul gorurseniz size kentucky den bir mektup geliyor , burda yapmaniz gereken ( evraklar ) yaziyor , bunlari yapip tercumelerini tamamliyor ve gonderiyorsunuz . ardindan 1 sene icinde size bi case number ( dosya numarasi ) ile yeni bir zarf geliyor ( yine yapilmasi gereken evraklar ) bunlari tamamladiktan sonra konsolosluktan gelicek gorusme gununu bekliyorsunuz , gorusme gunu geldiginde prosedur uygulaniyor eger uygun gormusler ise gecici vize basiliyor pasaportunuza , amerikaya goturmeniz gereken kapali bir zarf veriliyor size , bunu amerikada ilk giriste havaalaninda bankoda teslim edip islemlerinizi tamamliyorsunuz . amerikaya ayak bastiktan 2 hafta icinde kartiniz ikamet ettiginiz adrese postalaniyor .
    alma sansi herkesin var bana gore . bir tanidik aile dostumuzun 1 er sene arayla iki kizinada ayri ayri green card cikti . basvurmak istiyorsaniz deneyin derim .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jetlag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kolay askerlik icin amerikaya gekiyosan, yasama daha iyi (genel anlamda- kimseye karsi degil)
    Alıntı Brs_eg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amacim belli acikcasi.

-Yurt dişi gormek ve tecrubesi kazanmak.
    -Yabanci Dil gelişimi.

-Askerlik.

10karakter

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    'green cart başvurusu' konusundan

Alıntı ReßeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her evine mektup gelen green card alicak sanmasin arkadaslar. Bu mekuplardan 100.000 kisiye gonderiyorlar ve bu kisilerden 50-55 bin arasi kisiye green card veriyorlar. Herkesin bir cekilis numarasi var ve evraklar bu cekilis numarasi sirasina gore incelenip dokumanlaniyor. Ilk ay atiyorum 1-5000 arasi olan numaralar 2. ay 5000-7000 degisiyor egerki cekilis numaraniz 25.000 ve uzeri ise alma sansiniz dusuyor cunku size sira gelene kadar kartlar bitmis oluyor. Zaten her cekilis aciklandiktan bir sure sonra "tesadufen" 15 bin kisi evleniyor Evli olarak basvuru yaparsaniz eger size kagitlar geldikten sonra, kariniza da veriyorlar green card. Bu yuzden cikarsa anlasmali bir evlilik yapip 15-20 bin papel indirebilirsiniz bu isten. Ustelik green cardlar alindiktan ertesi gunu de bosanabilirsiniz. Mulakatlari da vatandaslik ile yapilan normal evlilikten cok daha kolay ve kisa. Cok sorup sorusturmuyorlar. Vatandaslikta "esiniz yatagin neresinde yatar" gibi sorularla karsiniza gelebiliyorlar

Green card alma hakki kazanirsaniz eger 2 adet devlete odeyeceginiz masraf var. Bunlar 375$ Kentucky Service Center ve 1010$ US CIS ucreti. Bir avukat tutmanizi tavsiye ederim. Ben oyle yaptim, cok rahatim. Cunku takip etmeniz gerek surekli. Eger siraniz gelip, odeme talimati gelirse size yaklasik 1-2 hafta gibi zamaniniz var odemeyi yatirmak icin, yoksa hakkiniz yaniyor. Avukatlarda zaten bu kritiklerin listesi var siz sadece bekliyorsunuz. Once calisma izniniz, sonra da kartiniz geliyor.

Vatandaslik alabilmeniz icin ise 2 sart var. 4 sene 9 ay sonra kazanacaginiz vatandaslik hakki ancak bu zaman dilimi icerisinde 6 aydan fazla ABD disinda kalmamak VE 4 sene 9 ayin tam olarak en az yarisini ABD de gecirmek kaydiyla gecerli olacaktir. Yani hem 6 aydan fazla disarida olmiyacaksiniz, hemde yarsini burda gecirmis olmaniz gerek bu 4 sene 9 ayin. Isterseniz 2,5 sene kalin sonra TR'e donup 6 ayda bir giris cikis yapin (tabi daha erken yapip sinirlari zorlamamak iyi olur) vatandaslik hakkiniz hala gecerli olur.
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @M_PROJECT ve @ReßeL detaylar için teşekkür ederim..

Konuya takibim devam edecek..

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha öncede bu konuda yazmştım.

green kart la şansa deniyeceğinize gidin adam gibi vize almaya bakın derim ...

çünki yarın bi gün vize görüşmesine gittiğinizde sizin geri dönüşünüzü garanti edicek inandıracak birşey söylemeniz gerekiyor ... siz görüşme esnasındayken vize de görevli sizin bilgilerini kontrol edicek bakıcak ve anlıcak bunun dönmeye niyeti yok diye sonra direk size ret basıcak ...

ciddi ciddi abd düşünüyorsanız şans mans işleriyle boşuna vakit kaybetmeyin olabilcek en iyi vizeyi almaya bakın.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha öncede bu konuda yazmştım.

green kart la şansa deniyeceğinize gidin adam gibi vize almaya bakın derim ...

çünki yarın bi gün vize görüşmesine gittiğinizde sizin geri dönüşünüzü garanti edicek inandıracak birşey söylemeniz gerekiyor ... siz görüşme esnasındayken vize de görevli sizin bilgilerini kontrol edicek bakıcak ve anlıcak bunun dönmeye niyeti yok diye sonra direk size ret basıcak ...

ciddi ciddi abd düşünüyorsanız şans mans işleriyle boşuna vakit kaybetmeyin olabilcek en iyi vizeyi almaya bakın.
    dusundugun sey yanlis bence kaan , vize aldigini ve amerikada oldugunu farz edelim , o sirada green card a basvurdun ve cikti . senin mantikta gidersek green card da vermemeleri gerekir , vizeyle gelmis kalmak istemis diye . ki green card icin senin butun soy agacini didik didik ediyorlar . vize gorusmelerinde cogu zaman evraklarin hic birine bakmadiklari oluyo . bizzat kuzenim ve bir cok arkadasimin basina geldi . hatta benimde geldi lise bittginde annem okul kaydima kadar hazirlamis vizeye basvurmustum kadin evraklarima bile bakmadan benimle konusmaya basladi sonrasinda red vermisti . vizeye basvurup greencarda basvuramazsiniz diye bi on kosul yok . denemek isteyen denemeli Turkiyeden cok kisi aliyorlar.

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 senedir burdaim ve gecen yaz vize almaya gittim, ki notlarim falanda ole ii falan diil.

Transcript ime bile bakmadilar dedi San Franciscoyu sevdim mi evet dedim, neden gitmek istiosun klasik soru, dedim okul war devam etmek istiorum.

Tamam vize pazartesi hazirdir dediler.

Max 1-2 dakka surdu.

Ben daha cok soru sorucaklarini zannediodum 5 senede nasil bitiremessin die yusuflamistim birazcik tabiki GPA in kotu olusundan dolayi ama elimdeki evraklari almadilar, bakmadilar demiorum

Korkmamin sebebide San Franciscoda okuyan arkadasima vermediler oda ingiltereye gecti Liverpoolda okuo ama demekki bu aralar war bisiler Amerikanin paraya ihtiyaci war galiba, kriz kotu etkiledi

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen, Dolar yerlerde su an. Paranizi dolar tutmayin da hemen hemen ne tutarsaniz tutun. NY'da ekonomi, business bitiklerde son haftalarda.
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dusundugun sey yanlis bence kaan , vize aldigini ve amerikada oldugunu farz edelim , o sirada green card a basvurdun ve cikti . senin mantikta gidersek green card da vermemeleri gerekir , vizeyle gelmis kalmak istemis diye . ki green card icin senin butun soy agacini didik didik ediyorlar . vize gorusmelerinde cogu zaman evraklarin hic birine bakmadiklari oluyo . bizzat kuzenim ve bir cok arkadasimin basina geldi . hatta benimde geldi lise bittginde annem okul kaydima kadar hazirlamis vizeye basvurmustum kadin evraklarima bile bakmadan benimle konusmaya basladi sonrasinda red vermisti . vizeye basvurup greencarda basvuramazsiniz diye bi on kosul yok . denemek isteyen denemeli Turkiyeden cok kisi aliyorlar.
    bro senin dediğinde doğru ama bizde görüşmede direk olarka geri nasıl dönceksiniz ispatlarmısınız diye sordu bide green kart a başvurmuş herkese direk red verdiler.

ama dediğin gibi bağzılarında dosyalarına bile bakmadan onay verdiler ...

konsoluklukta bide abd liye görüşürseniz daha şanslısınız genelde türk görevliler hep kıllık yapıyor
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gurbet zordur . Çeken bilir

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya barış istanbulda yaşamayı beceremiyosun evden işe işten eve bi yere çıktığın yok
    amerikada yaşayacan öylemi

sportinger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı egb@lo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hacı gemiye gelin
    360 * 3 gün bpyunca yurt dışında sigortalı çalışman lazım askerlik için.
    ayrıca eğerki tr ye gelirsen 6 aydan fazla kalmaman lazım ki mecburen gelmen gereken durumlar oluyo.bazen oradaki konsolosluk vizeni uzatmıo.yani geçerli bi sebep bulamazsan uzatmıolar..olum bunları sor bana anlatayım ayıpsın kanka
    ulan mico sende yırtın da 6 ay içerde 6 ay dışarda 1095 bitermi ya. neyse konuya dönersek askerlik kısmı için şartlar biraz zor eger doktora falan yapmayacaksan ögrenci işçi olarak dövizli askerlikten yararlanamazsın. bir digeride sigorta 1095 gün yatacak bu sigortan. ülkesine göre degişmekle birlikte deniz aşırı olursa her sene 1 yıl tecil alırsın ve aldıgın yılın 181 gününü tecile hak kazandıgın ülkede geçirmek zorundasın. eger pasaportun da ögrenci yazarsa onu elçilikten sildirip pasaportundaki işçi yada işveren oldugunu gösteren calışma iznine bakarlar, giriş cıkış muhaceratına bakarlar, calıştıgın ülkedeki sgorta kurumundan filen sigortanın yatıgı ve calışır durum da olduguna dair evrak isterler, yurtdışında geçirdigin(yani tecilini yaptıgın ülke dışında) tatilleri bile düşüp sonra hesaplarlar. rakam 5200 euro en fazla 4 taksitte ödenir 38 yaşı na kadar oda. eger 38 yaşını geçmişsen vay haline yüzde elli fazlasını ödersin, askerlik temel hizmetini yaptıktan ve borçların bitikten sonra kesin tehris belgesi eline ulaştıgında PERMİ hakınla vatana dönüş yaparsın kesin dönüş. bu tarihe kadar geçen sürede en az tatilleri sayarsak 4 yılı falan geçer. yani eger sadece askerlik için düşünüyosan hiç bılaşma. ama ticaret yapacam diyosan orası ayrı mutlaka bir yolu vardır ögrenci olmadan gitmenin. ben 2007 den beri yurt dışında yaşıyorum birkaç ay sonra dövizli hakkım olmasına ramen işimi gücümü bırakıp gidemiyorum kısmet 38 yaşıma artık buarada vatandaşlık degiştirip askerden kaçanlar da var bunu hiç tasrif etmiyorum bu vatanın evladı öyle yada böyle askerlik yapmalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bro senin dediğinde doğru ama bizde görüşmede direk olarka geri nasıl dönceksiniz ispatlarmısınız diye sordu bide green kart a başvurmuş herkese direk red verdiler.

ama dediğin gibi bağzılarında dosyalarına bile bakmadan onay verdiler ...

konsoluklukta bide abd liye görüşürseniz daha şanslısınız genelde türk görevliler hep kıllık yapıyor
    ama senin ladigin vize farkli , o vizeye senede kac kisi basvuruyordurki , zaten kaldirmislar. f1 ogrenci vizesine basvuran birine nezaman geri donersin die bi soru sormamislardir emin ol . cnk adam okumaya gidio , sonrasinda 1 sene zaten yasal calisma izni olcak . belki kariyeri ile bi mevkide is yapacagi icin donmesi ilgilendirmiyor adamlari .

tandogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Wink

ama senin ladigin vize farkli , o vizeye senede kac kisi basvuruyordurki , zaten kaldirmislar. f1 ogrenci vizesine basvuran birine nezaman geri donersin die bi soru sormamislardir emin ol . cnk adam okumaya gidio , sonrasinda 1 sene zaten yasal calisma izni olcak . belki kariyeri ile bi mevkide is yapacagi icin donmesi ilgilendirmiyor adamlari .
    çok teşekkür ederiz.ilginiz beni çok memnun etti.usa'da yaşayan akrabam sayesinde daha kolay vize alma şansım var mı? önce öğrenci olarak gitmek istiyorum.daha sonra green card?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)