amerika sadece filmlerde güzel bence![]()
karta loto ile basvurdugunuzda egerki kabul gorurseniz size kentucky den bir mektup geliyor , burda yapmaniz gereken ( evraklar ) yaziyor , bunlari yapip tercumelerini tamamliyor ve gonderiyorsunuz . ardindan 1 sene icinde size bi case number ( dosya numarasi ) ile yeni bir zarf geliyor ( yine yapilmasi gereken evraklar ) bunlari tamamladiktan sonra konsolosluktan gelicek gorusme gununu bekliyorsunuz , gorusme gunu geldiginde prosedur uygulaniyor eger uygun gormusler ise gecici vize basiliyor pasaportunuza , amerikaya goturmeniz gereken kapali bir zarf veriliyor size , bunu amerikada ilk giriste havaalaninda bankoda teslim edip islemlerinizi tamamliyorsunuz . amerikaya ayak bastiktan 2 hafta icinde kartiniz ikamet ettiginiz adrese postalaniyor .
alma sansi herkesin var bana gore . bir tanidik aile dostumuzun 1 er sene arayla iki kizinada ayri ayri green card cikti . basvurmak istiyorsaniz deneyin derim .
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
@M_PROJECT ve @ReßeL detaylar için teşekkür ederim..
Konuya takibim devam edecek..
daha öncede bu konuda yazmştım.
green kart la şansa deniyeceğinize gidin adam gibi vize almaya bakın derim ...
çünki yarın bi gün vize görüşmesine gittiğinizde sizin geri dönüşünüzü garanti edicek inandıracak birşey söylemeniz gerekiyor ... siz görüşme esnasındayken vize de görevli sizin bilgilerini kontrol edicek bakıcak ve anlıcak bunun dönmeye niyeti yok diye sonra direk size ret basıcak ...
ciddi ciddi abd düşünüyorsanız şans mans işleriyle boşuna vakit kaybetmeyin olabilcek en iyi vizeyi almaya bakın.
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
dusundugun sey yanlis bence kaan , vize aldigini ve amerikada oldugunu farz edelim , o sirada green card a basvurdun ve cikti . senin mantikta gidersek green card da vermemeleri gerekir , vizeyle gelmis kalmak istemis diye . ki green card icin senin butun soy agacini didik didik ediyorlar . vize gorusmelerinde cogu zaman evraklarin hic birine bakmadiklari oluyo . bizzat kuzenim ve bir cok arkadasimin basina geldi . hatta benimde geldi lise bittginde annem okul kaydima kadar hazirlamis vizeye basvurmustum kadin evraklarima bile bakmadan benimle konusmaya basladi sonrasinda red vermisti . vizeye basvurup greencarda basvuramazsiniz diye bi on kosul yok . denemek isteyen denemeli Turkiyeden cok kisi aliyorlar.
5 senedir burdaim ve gecen yaz vize almaya gittim, ki notlarim falanda ole ii falan diil.
Transcript ime bile bakmadilar dedi San Franciscoyu sevdim mi evet dedim, neden gitmek istiosun klasik soru, dedim okul war devam etmek istiorum.
Tamam vize pazartesi hazirdir dediler.
Max 1-2 dakka surdu.
Ben daha cok soru sorucaklarini zannediodum 5 senede nasil bitiremessin die yusuflamistim birazcik tabiki GPA in kotu olusundan dolayi ama elimdeki evraklari almadilar, bakmadilar demiorum
Korkmamin sebebide San Franciscoda okuyan arkadasima vermediler oda ingiltereye gecti Liverpoolda okuo ama demekki bu aralar war bisiler Amerikanin paraya ihtiyaci war galiba, kriz kotu etkiledi![]()
Aynen, Dolar yerlerde su an. Paranizi dolar tutmayin da hemen hemen ne tutarsaniz tutun. NY'da ekonomi, business bitiklerde son haftalarda.
///Mürüvvette endaze olmaz.
bro senin dediğinde doğru ama bizde görüşmede direk olarka geri nasıl dönceksiniz ispatlarmısınız diye sordu bide green kart a başvurmuş herkese direk red verdiler.
ama dediğin gibi bağzılarında dosyalarına bile bakmadan onay verdiler ...
konsoluklukta bide abd liye görüşürseniz daha şanslısınız genelde türk görevliler hep kıllık yapıyor![]()
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
ya barış istanbulda yaşamayı beceremiyosun evden işe işten eve bi yere çıktığın yok
amerikada yaşayacan öylemi![]()
ulan mico sende yırtın da 6 ay içerde 6 ay dışarda 1095 bitermi ya. neyse konuya dönersek askerlik kısmı için şartlar biraz zor eger doktora falan yapmayacaksan ögrenci işçi olarak dövizli askerlikten yararlanamazsın. bir digeride sigorta 1095 gün yatacak bu sigortan. ülkesine göre degişmekle birlikte deniz aşırı olursa her sene 1 yıl tecil alırsın ve aldıgın yılın 181 gününü tecile hak kazandıgın ülkede geçirmek zorundasın. eger pasaportun da ögrenci yazarsa onu elçilikten sildirip pasaportundaki işçi yada işveren oldugunu gösteren calışma iznine bakarlar, giriş cıkış muhaceratına bakarlar, calıştıgın ülkedeki sgorta kurumundan filen sigortanın yatıgı ve calışır durum da olduguna dair evrak isterler, yurtdışında geçirdigin(yani tecilini yaptıgın ülke dışında) tatilleri bile düşüp sonra hesaplarlar. rakam 5200 euro en fazla 4 taksitte ödenir 38 yaşı na kadar oda. eger 38 yaşını geçmişsen vay haline yüzde elli fazlasını ödersin, askerlik temel hizmetini yaptıktan ve borçların bitikten sonra kesin tehris belgesi eline ulaştıgında PERMİ hakınla vatana dönüş yaparsın kesin dönüş. bu tarihe kadar geçen sürede en az tatilleri sayarsak 4 yılı falan geçer. yani eger sadece askerlik için düşünüyosan hiç bılaşma. ama ticaret yapacam diyosan orası ayrı mutlaka bir yolu vardır ögrenci olmadan gitmenin. ben 2007 den beri yurt dışında yaşıyorum birkaç ay sonra dövizli hakkım olmasına ramen işimi gücümü bırakıp gidemiyorum kısmet 38 yaşıma artık buarada vatandaşlık degiştirip askerden kaçanlar da var bunu hiç tasrif etmiyorum bu vatanın evladı öyle yada böyle askerlik yapmalı.
ama senin ladigin vize farkli , o vizeye senede kac kisi basvuruyordurki , zaten kaldirmislar. f1 ogrenci vizesine basvuran birine nezaman geri donersin die bi soru sormamislardir emin ol . cnk adam okumaya gidio , sonrasinda 1 sene zaten yasal calisma izni olcak . belki kariyeri ile bi mevkide is yapacagi icin donmesi ilgilendirmiyor adamlari .
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)