ilk başta araç zevk arabası olarak kullanılacak..2. si bende eski bir alfa romeo 33 sahibiyim..tadını birazda olsa biliyorum..bide q4 un tadına bakalım dedikyardımlarınız için çok teşekkürler..en ufak bir bilgiye bile ihtiyacım var
Zalimler için yaşasın cehennem..
araç istanbulda kullanılacak.
bostancı sanayi CARİUM onur ustaya gittigin sürece başın agrımaz
benim bildigim türkiyenin en iyi Q4 ustasıdır zaten Q4 tende pek fazla insan anlamaz Q4 culerın basına ne gelirse zaten ustaları yuzunden gelir..öyle bi ihtiyacın olursa pm den ulasırsın yardımcı olmaya calısırım.
remaps.tr & Turbo Zone Garage
Valla aklın fikrin varsa 155 Q4'den uzak dur.
Son derece baş belası bir arabadır, dangalak bir EFI sistemi var, mesela boğaz kelebeğine sıcak su getirip IAT'yi arttırmak gibi çok nefis özellikleri vardır.
Gavur ..ı gibi ısınır deyimi doğrudur, ben kendi q4'ümü toplarken kışın bile kaput açık 30 dakika havalandırmadan motorla uğraşamazdım.
Standart intercooler sistemi smic ve adam gibi soğutma sağlamaz, boruları lastiktir, boruları bozarsan geçmiş olsun.
4 çeker sistemi iyidir güzeldir, ama sıfırdan çok kalkar ve şaftı çok vurdurursan (4 ten 2 ye çekip cart diye ayağını debriyajdan çekmek) gibi şeyleri yaparsan şaftında boşluk oluşur, tak tuk vurur.
Ankara'da Alfa Romeo ustası yoktur, varsa bir ben varım diyebilirim, ama istanbulda olacaksan Carium Servis Onur - Zeki usta bu işin piridir.
Alfa Romeo kokoş karı gibidir, yatakta çok güzeldir , çok süslüdür ama mücevher ve hediye aldırma konusunda çok iyidir dersem çok doğru söylerim.
Türkiye'de 155 q4 'u adam gibi toplayan 2 kişiyizdir, birimiz istanbulda Maxiboost abimiz , biri de ben, eğer illa temiz araba alacaksan, Antalya'da satılık olan bizim Ankaradan giden bir Q4 var, alacaksan onu al, tertemiz ve çok itina ile toplandı.
Ha şunu da ekleyim, daha önceden 33'üm vardı demişsin, benim de vardı 1994 1.7 16v boxer aracım, 33 1.7 16v boxer'ı asla q4'a değişmem, yağını suyunu benzinini koy köpek gibi gitsin. Bir de free flow son susturucu al, güzel bir squadra chip'i koy, bide CAI yap, oooh rahar rahat bin. Benim toplayıp sattığım kalitede bir 33 bulsam, 10 dakika beklemez alırdım.
Q4 bir de modifiyeye pek gelmez, standart kapak contası ile 1.4 bar ve üstünde conta yakarsın, standart yazılım 1.2 bar map basıncında boost cut'a girer, turboyu büyütmek istersen büyütecek yerin yok, çünkü standart t3 turbo ile radyatör fanı arasında 5 cm vardır.
Dost acı söyler ama sorunsuz güzelce bineceğin araba istersen git o paralara Honda Civic Si al , ne biliyim Pejo 106 gti al , illa 4x4 istersen Subaru Legacy 4x4 al ama Q4 alma.
Teşşekkür ederim. Gri RS değil m?i Berberin orda duran. Sizinde aracınız çok temiz güle güle kullanın.
Q4 sorunlu araba kabul ediyorum ama çok keyifli. Alcağın q4 ün geçmişi çok önemli. Ben 2. sahibiyim. İtalya plakalı olup temelli dönüş yapan bir abimizden aldım. Sinyallerine kadar orjinal bir arabadır boyası dahil!! Alırken ufaktefek sorunları vardı. şimdi yok allaha şükürler oldun. Sadece çok biliyoz ya 5 adet orjinal olan susturucusunu iptal ettik düz boru ve sadece son performans susturucu koyduk 0.8 bar olan basınc 1.0 bara çıktı. 4. ve 5. viteslerde boost cuta giriyor. Anlıcagınız ellemeye gelmiyor gelceksede sadece yazılım.Şimdilik mbs kullanarak basıncı stok hale getirip yada susturucuları geri takıcam. Yani ellemessen stok bir q4 temiz ise ne bozulur nede sorun çıkarır.. Ama turbo işlerinden anlamıyorsan acıkcası yaklaşma derim. Ustası yok.. Ama aldığın keyif sadece kullanan bilir.
bilgiler için teşekkür ederim.araç 2.ci araç olarak alıncak.h.sonu kullanılcak yani.ve h.sonu uğraşılcak..zaten zevki uğraşmakta,kafayı dağıtmakta-iş stresini atmakta..bilgiler için yeniden teşekkür ederim
valla heralde bi ben memnunum bu aractan?
valla gürsel 2 kişiyiz demişsin ama bence bu işi alnının akıyla yapan en iyi isim bana göre benim arabamı yapan cem dir...
ki benimde 2 yıldır canını alaraktan sorunsuz olarak arabama binmem vede tek mutlu Q4 sahibi olmam bu gerçegi kanıtlıyor sanırım..
Fatih Cem'in arabasını yapan Zeki ve Onur ustadır, ayrıca senin aracın q4 değil, swap işini yapmak çok önemli değil bence.
Türkiye'de q4 sahibi bir çok insan araçlarının sorunlarını çözmek için beni ve Hakan abiyi arar, bilgi alır. Sende bilgi almıştın benden hatırlatırım.
Bende memnunum aracımdan. Ama dediğim gibi aracın geçmişi çok önemli hele birde 15 yıldan beri caddelerde 15 yılı dolu dolu gazlanarak gelen bir aracın kimin gazldığı geçmişte nasıl bakıldığı çok önemli. Efendi kullanıp hart hurt gitmediğin sürece çok daha az sorun çıkarıcağına eminim. Elbetki ufak tefek şeyleri olucak. Sonuçta hergün evden işe işden eve gidiyorum. Şu ana dek arıza yaşamadım.Basınç kaçağım vardı. Katalizorlerin biri tıkanmıştı.Yani gene bakımsızlıktan dolayı olan problemler vardı. Şimdi çok şükür kalmadı. Sadece susturucuları iptal edeyim dedim 5 adet olan susturucuları söktüm.Ne göreyim daha iyi olucagına araba dahada kötü oldu. 3.vitesin sonunda 4ve 5. viteslerde yazılım v.s. olmadığından 1.1 barda boost cuta giriyor duvara çarmış gibi oluyorum birandaSusturucuları geri takıcam sorun morun kalmıcak inşallah.Yinede diyorum Q4 hayalimdi ne kadar sorunda cıkarsa ben hergun zevkle biniyorum. Ruhu olan, spor bir araba hissini yaşatan bir araba benim için.
Tavsiyede ederim. Ama orasını burasını kurcalamaya gelmiyor stok stok mis gibi binilcek araba
Gürsel arkadaşımızın q4 ile ilgili bilgisi birhayli fazla. Ama q4 ellenmeye gelmiyor. sadece yazılım oda 1.3 bara kadar destekliyor. zaten stok hali 0.8 basmakta. orasını burasını kurcalamassan pek arıza çıkarcağını sanmıyorum. Stok bindiğin sürece, Hakan abi ne kırılır ne bozulur nede birşey olur arabana der herzaman. Ama Q4 bu sağ gösterir sol çakar
![]()
evet bilgin sayesinde arabayı 3 ay sanayide yatırmıstık
vede ben herkezin aksini soylemesine ragmen(hakan abi ve cemde buna dahil)senin dedigini yapmıstım fakat sonuc belli.(Q4 e gredy ultimate olur dedin ama olmaz ve olmadı)
sen bişey bilmiyosun demedim bilgi olarak benden belkide katca ustunsundur fakat ben sorunsuz araba yapıp binen kişileri daha cok taktir ederim ki buda cemdir benim için.arabayı onur usta yaptı ama cem in bu projedeki ugrasları cok fazla ve sonuc tam olarak ortada,sorun cıkarmıyan bi Q4 motor.ve inanın bu araba benim altımda bile bi sorun cıkarmıyosa kimse bi sorun yasıyamaz cünkü ben ciddi anlamda yorarım arabayı limit kullanırım.bilen bilir zaten.
hakan abi zaten tartışılmaz bence bu konudaki bilgisiyle.
ayrıca makina swap olabilir ama sonucta buda bi Q4 motor vede ben gaza bastıgım zaman başka bi motor altımda yırtınmıyor..bence cooook dayanıklı bi motor..
sonuc olarak şu cıkar bence bu konudan..Q4 mukemmel bi motor fakat 15 yıllık 155 Q4 ler biraz sorunlu olabiliyor sanırım..
Ben san emanage ultimate olur demedim ki. MSN loglarını buraya yapıştırtma fatih. Çok ucuza alıyorsun, yaparım diyene de güvenme, başına bir şey gelmesin aman dikkat et demiştim.
Ne demek bilgin sayesinde 3 ay yatırdık? Gidip bilmeyen birine tesisatını elletirsen olacağı budur. Ben senin aracına elledim mi ki gitti yattı araban? Yanlış yunluş konuşma. Ben kimsenin arabasına özel olarak ellemem, senin yüzünü bile görmüşlüğüm yok.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)