en iyisi savunma sporu koşudur :D
Printable View
en iyisi savunma sporu koşudur :D
Kung-fu yapmisligim var 2,5 sene siyah kusagi alamadik 1 ay sabredip ama ben Sanda yapiyordum. Hatirladigim kadariyla icinde karate, gures, boks ve kung-fu tekniklerini bulunduran bir stil. Yani bir cok sekilde savunma ya da saldiri yapabiliyorsun ki benim gibi cusseli arkadaslar icin ozellikle tavsiye ederim. Zayif arkadaslar kadar cevik ve esnek degiliz maalesef. Tavsiye ederim ama suna da inaniyorum ki, bildim bileli yuzen bir insan olarak yuzmekadar vucudun her yerini calistirabilen ve zinde tutan, rahatlatan! ucuz ve pratik bir spor oldugunu dusunmuyorum.
ahahahahah:hihih::hihih:
MMA derim illaki :D
klasik boks en güzeli
ninjitsu tavsiye ederim ninjitsu turkey yazınca çıkar ercan hoca tek resmi eğitmendir tr de
hem hayat tarzınızı değiştiriyor karekterinizi sağlamlaştırıyor sinirlerinizi kontrol etmenizi sağlıyor bunun yanında bildiğin ninja oluyosun :)
o olmazsa kravmaga araştırın israilli askerlerin aldığı bir eğitim hızlı bişekilde tüm sanatların oldurucu hareketlerinin bi sentezi gibi bişi :)
http://www.youtube.com/watch?v=Ej8ADsTj3Kc
All in One her savunma tarzı var.. işte MMA :D
bunlar bizim foruma gelmez :D ne de olsa sponsered by mc donalds :D
MMA ve JuJitsu :)
o garıp ısımlı sporları yapınca kursun gecırmez mı oluyosun? o zaman ne gerek var kosmaya terlemeye spor ayagına dayak yemeye...en guzel spor satranç osura osura oynuyosun...
amaç ne sadece spor yapmakmı yoksa gerçekten savaş sanatıyla uğraşmakmı ? önce buraya bi açıklık wer sonra ii bi tawsiyede bulunurum hoca yer spor olaraktan :)
mma dan bişey anlamadım muai thai olabilir aslında aklıma yatmadı değil esnek olmayan bir insnaın bile kolay yapabilecegi birşeye benziyor
esneklik kazanılabilinicek bi beceri yeterince çalışırsan
ilk başta ne istediğine karar wermelisinki tek hocaya bağamlı olma dier hocaları beyenmeyen birbirine sahtekar işi bilmio dien insan çok ;)
amaçlar :
sawunma
ii döwüşmek
önce ikisi arasında bi seçim yapmalısın çünkü aikido vs japon kökenli sanatlar kick box gibi 6 ayda tmm oldum işin çalışmaya bakar denicek bi spor diil ztn spor diil adamın ömründen uzun bi parça we büyük emek ister :)
istediğin kadar dövüş ağız burun kır adam çıkarttımı silahı napıcaksın o yüzden en iyisi atletizm iyi koşucaksın :D