açıklanmadı daha nereye gidecegimiz sülüs vermiyolar daha pazartesi gel dediler bana benim adamım vardı askeriyede etimesutda o bilgisayardan baktırdı ;)
Printable View
121.jandarma egitim alayı hatay serinyol
Arkadaşım buraya gidicek başka gidicek olan varsa tanıştırabilirim :D
57.piyade eğitim alayı burdur çıktı banada bedellilerin askerlik yaptığı yermiş varmı bilgisi olan
05.12.2009 teslim
Acemi birliği
Isparta merkez - 40. piyade eğitim taburu -Piyade er İsmail Cem ÖZER :)
ya bi şey sorcam smdi bu sülüs zımbırtısında 1 gün yol izniyazıyo katılacagı tarihde ayın 3 ü yazıyo persembeye dek geliyo persembe birlikde oacam en geç demi cuma degil :D gerçi, bileti fean aldık simdiden ama :D bi gün bi gündür :D
has torunlarım da askere geliyo be benim şafak 81 osmaniyedeyim ıspartaya gidicek olanlara allah sabır versin kesinlikle batıyı hayal bile etmeyin...:(
ben P.ö.h.t olarak bingöl Genç yumaklı karakolunda görev yapıyorum ağrı patnos 2tabur 4.Blk e düşen olursa hbr verin yardımcı olurum...
Cem benimde Isparta Merkez 40. piyade egitim taburu cıktı bugun aksam 5 de aldım sulusu.senın benım konu kılıtlenmıs yazıcaktım oraya ırtıbatta olalım barı.
bu arada benımde teslım tarıhım 05.12.2009
bu teslim tarihleri uzun dönem gidecekler için dimi arkadaşlar
arada dalgaya düşüp geç gitmeyelim de :D
o zaman uzun dönemler lütfen kendi konusuna yazsın kafa karıştırmayalım :hahaha:
Beyler Bana bakın bi Bi arkadas bi şeyler yazmış :D 5- 6 sayfa evel daha dogrusu yazan bi vatandasın yazısını kopyalamıs boşu boşuna hiç bi **k götürmeyin 2 tane yeşil don 2 tane yeşil atlet o kadar gerisini siqdir ediyolar almıyoar hiç bi şeyi oylel dediler ++++++++++++++++++++++ yeni cıkmıs bu kanunda sivil elbilselerinizide ailelerinize postalıyolarmıs geri :D sivil ebise bile yasak :D yani gideceginiz yerden hepsini veriyolarmıs ben sübede sordum ne götürek diye hiç bir şey götürmeyin almıyolar içeri dedi ordakki çavuş bana :D sadece çamaşır alıyolarmıs içeri :D kısa dönemde nasıl olur onu bilmem xD
çok guzel olur bal ve kaymak olur doguda saten bu olay vardı bide bazı kıslalarda sana bi cuval gib bi şey veri,yolardı girer girmez ona soyunuyodun ondan sonra ailene geri gdiyidoduı sivil elbiseerin bu olay her kışlada yokdu ama artık bütün kışlaara zorunluluk getirilmiş acemi askerlerin kaçmasını önlemek iiçinmiş sanırsam :A benim dayım 80 lerde yapmıs askerligi taa o zaman varmıs ama sınırlı yerlerde varmıs sadece ama artık bütün kıslalarda varmıs ben :A slusu aldıgım zaman sordum :A sende sor ögren A: manisada oldugunu biliyom o garanti yani :A +++++++++++ saten senin 1 ay dolmadan çarşı iznine cıkmaya hakın yokki :D yemin ediyosun ondan sonra biz 75 günüz bakalım carsı izni zımbırtısı nasıl olaclak
yemin töreni 1nci aydan sonra ediliyor bende 75 gun acemilik yaptım sonrasında carsıya ızın verıolar ama 1 ay çarşı yok hapis hayatı :)
manisa alaşehir nasıl bi yer :D nereleri gezilir asker adam orda ne yapar :D 75 gün ordayız :D ögrenelim
bilmiyordum ögrendim
ya bilip bilmeden eksik yazma seni bahsettiğin 8gün izin uzun dönemlerin dağıtım izni kısa dönemde yok öyle birşey
kısa dönnemler yemin töreninden sonra evci iznine çıkar 3gün
piyadede yemin töreni 1ay sonunda ve çarşıya 1ay sonunda çıkıyosun , jandarmada yemin töreni 2.haftada yapılıyor 2.hafta sonunda evci izni ve bir sonra ki haftada çarşıya çıkartıyorlar benim yaşadığım ve jandarma olarak yapan başka arkadaşlarımın yaşadığı bu.
o kıyafet olayıda saçmalık tamamen , ağzı olan konuşuyo dinlemeyin kimsenin ne yazdığını kafanızda soru işareti oluşmasın gereksiz yere.
usta birliğinde acemiliği yaptığınız yer dışında bir yere düşerseniz ki bu gittiğiniz ilin bir ilçesi oluyor , bulunduğunuz birlik teslim eder sizi usta birliğinize askeri başıboş salmazlar dışarı elde bavullarla:D
gidecek olanlara ve hala göreve devam edenlere hayırlı teskereler :)
hadi yokmu başka giden?
ıspartaya çıkan arkadaşlar cem özer ile ben aynı yerdeyiz 5 aralıkta beraber teslim olucaz bi aksilik cıkmazsa inşalah.yanlız girmekten iyidir valla :icon_tup:
büyük gün geldi cattı.bu gece kimler sınava gitcek?
Bu sınavda çok kalabalık oluo falan diolar ertesi güne kalma gibi bi ihtimal falan varmı nasıl oluyor acaba? yoksa okul sınavları gibi herkes aynı anda başlayıp bitiriyomu?
1 2 3 aralıkta sınav oluyor herhangibir güne girebilirmişiz
2 sınde yada 3 unde gıdıyım dıorum, sabah erkenden alıolarmıs..
Ben de 3 UNDE gırıcem mamak da :)
saat 5 gibi orda olucam..
mersine düşen olursa cezaevi yada çamlıyaylada acemilik yapıp mersin içine dagılıyorlar alaya düşen olursa yandı bütün rütbeliler akşma kadar çavuş çavuş arıyolar yani yardırştalar.şuan aserdeyim 89\3 mersin bakım onarım dayaım bize 3 kişi gelcek biri gece çavusu biri gündüz cavusu digeri çaycı olacak.mersien düşen olursa haberim olsun yazı yazmak iiçn deil gerçekten yardımcı olurum.
Sınava 2 sinde gitmeyi düşünüyorum. Sabah 7-8 gibi gidersem kaçta girerim?
Aralık dönemi en yoğun dönem , birde askerlik uzucak muhabbetine baya bir kişide tecil bozdurup gitmek istediği için iyice kalabalık olur.
Sabah 7-8de gitsen o gün içinde halledebilirmisin işini bilemiyorum çünkü genelde bir gün önceden sınava giremeyip ertesi güne kalanlar oluyor.
Gece 3-4 gibi gidin bence ;)
Biz öyle gitmistik isimiz öglen 12-1 gibi bitmisti :D
mümkün olduğunca geç gidin bigün sonraya sarkarsa 1 günlük içtimadan sıyırırsınız ne kadar erken girdiniz o kadar erken başlar.
Ama giriş saatini kaçırırsanız kapıdaki nöbetçi subay/astsubay insafına kaldınız demektir.
Kıyafetleri giymeden yerleşmeden eğitim başlamaz ;)
Herkese hayırlı teskereler 12 ay giden yok heralde ; bu arada ısparta burdur genelde iç güvenliğe sevkiyat yapıyor....