User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
90 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: 08.11.2009 avımızdan görüntüler

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bı tane setter imiz vardı adamı kanser ederdı attık yol kearına
    eger bunu ciddi yazdıysan bunda gülünç birşey yok
    o köpegin senin üstünde hakları var
    Eger avcılıgı yoksa ozaman ana babayı iyi secip alsaydınız keşke
    böle yol kenarına atamassınız o sizsiz hiç birşey yapamaz çünkü
    yani çok şey sölerdim sana inan çok sinirlendim gerçekten bu kadar saçma bişi olamaz ne demek yol kenarına attık
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eger bunu ciddi yazdıysan bunda gülünç birşey yok
    o köpegin senin üstünde hakları var
    Eger avcılıgı yoksa ozaman ana babayı iyi secip alsaydınız keşke
    böle yol kenarına atamassınız o sizsiz hiç birşey yapamaz çünkü
    yani çok şey sölerdim sana inan çok sinirlendim gerçekten bu kadar saçma bişi olamaz ne demek yol kenarına attık
    kızma yaa köyden bırı almıs sonra bahcesınde tavuk kosturuyo yol kenarı dedıgım ööle yanı gıdıp otobana bırakmadık köpeği, yanı ne kadar egıtırsen egıt o köpek av yapamaz

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bı tane setter imiz vardı adamı kanser ederdı attık yol kearına
    şaka dimi bu
    Samsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şaka dimi bu
    heralde şaka av yapmayan köpek için eger bı daha kullanmıcaksan yol kenarına attık derler bursa m.k.paşa da

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kızma yaa köyden bırı almıs sonra bahcesınde tavuk kosturuyo yol kenarı dedıgım ööle yanı gıdıp otobana bırakmadık köpeği, yanı ne kadar egıtırsen egıt o köpek av yapamaz
    Av köpekleride huskyler gibidir ırksal eğitimleri vardır temel itaat ve ileri koruma eğitimi veremezsin o yüzden uygun ortamlarda ve amacına göre kullanmak lazım sonuç olarak süs köpeği yada koruma-bekçi köpeği değil iç güdüsel olarak av dürtüleri var biraz eğitimle görevlerini öğretebilirdiniz yada sağ sola bırakmam yerine bakıcak birini bulabilirdiniz.
    Samsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    köpek su anda güvende merak etmeyın memlekette komsumuzun bahcesınde benım sööledıgım şey buralarda bır deyım yanlıs anlama ordan kaynaklandı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pardon diğer yazdıklarını sonradan okudum ama eğitim şart
    Samsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önemli değil, zaten o köpeği babamın bır arkadası vermıstı nereden bulduysa kendınde av merakıda olmadıgı için adam da babama vermıs ıkı kere gıttı av apmaya baktık hiç umut yok bızde bu köpeğin baştan eğitilmediğini ve yasıda eğitim için bıraz gec oldugunu düşünerek kullanmadık, yanı eger yavruyken gelseydı o köpek usta köpeklerın yanında egıtılebılırdı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olsun genede damızlık yapılabilinirdi veyahut av yapan köpeklerle ava cıkartılırsa da dürtüleri yerine gelir egitim lazım yaşı önemli degil okadar yeterki 2 yaş gecmemesi lazım
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    şu anda inan Türkiyede ki yasaklar dünyada hiç bir yerde yok

sürek avı domuzda bile yasak en basiti bu

10 ekimde acılan kuş sezonu subat sonu sona eriyor

geyik ve karaca vurmak yasak bunlar içn özel izin gerekiyor ve o izni alabilmke için de verilen para iki adet geyik yetiştirme ücreti

bizler bohçacı degiliz veyahut av sonunda tüfek sıkamadık diyede elektrik tellerine yada dedigin gibi şahin kartala atan insanlarda degliz avlaktan cıkmadan önce tüfegimizi boşaltıyoruz

ama tabiki bir elin her parmagı aynı olmadıgı gibi bu iştede kötü insanlar var

gece avlananlar
    bagajını doldurunlar
    av yasagına uymayanlar
    kaçak avlananlar

ama ben bunlardan degilim btün evraklarım tam ekibim de aynen öle
    biz kuş vuramadgımız zaman sacma yakmıyoruz gidip poligona trap atışı yapıyoruz zaten
    Ben konuya kendi açımdan nasıl baktığımı ve yanlışların ne olduğunu yazdım kimsenin av ahlakı ile ilgili yorum yapmam ve yargılamam denk gelirsem jandarmaya telefon eder şikayet ederim doğru davranışta budur sanırım ki sende benimle aynı fikirdesindir.
    Kanunların varlığı ile uygulanabilirliği çok farklı şeyler şu anda bölgesel olarak köylüler o bölgede hassas ise av yapmaya gitmek bile zor ama kimi ıssız yerlerde bırak avı adam kessen kimsenin ruhu duymaz o nedenle bi çok yerde kontrol nerdeyse imkansız "avcının vicdanı " sözüm o nedenledir.
    Kontrol mekanizması öyle bi çalışmalı ki yakalananın canı yanmalı ve diğerlerine ders olmalı ama malesef böyle olmuyor
    Av işinin geneline karşıyım avcı-doğa dengesi işi tamamen saçma doğa insan eli değmedende dengesini bulur sonuçta doğal dengenin gereğidir. Ama içgüdüsel olarak insanlarda bir av yapma isteği bulunabilir. Bunu da spor olarak yapabilir. Ama işte bunun bi sınırı olmalı.
    Kelimelerle ifade edemeyeceğim şeylerle karşılaştım. Koca bir mahalleye poşetle bıldırcın dağıtan birini görseniz ne yaparsınız
    Neyse bu konuda biraz doluyum kusuruma bakmayın gevezelik ettim
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olsun genede damızlık yapılabilinirdi veyahut av yapan köpeklerle ava cıkartılırsa da dürtüleri yerine gelir egitim lazım yaşı önemli degil okadar yeterki 2 yaş gecmemesi lazım
    haklısında biraz emek vermek gerekırdı yasını tam bılmemekle beraber tecrubelı eskı avcılar bu köpek av yapamaz demişlerdi nereden anlıyolarsa bılemıorum artık söz dinledik bızde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben konuya kendi açımdan nasıl baktığımı ve yanlışların ne olduğunu yazdım kimsenin av ahlakı ile ilgili yorum yapmam ve yargılamam denk gelirsem jandarmaya telefon eder şikayet ederim doğru davranışta budur sanırım ki sende benimle aynı fikirdesindir.
    Kanunların varlığı ile uygulanabilirliği çok farklı şeyler şu anda bölgesel olarak köylüler o bölgede hassas ise av yapmaya gitmek bile zor ama kimi ıssız yerlerde bırak avı adam kessen kimsenin ruhu duymaz o nedenle bi çok yerde kontrol nerdeyse imkansız "avcının vicdanı " sözüm o nedenledir.
    Kontrol mekanizması öyle bi çalışmalı ki yakalananın canı yanmalı ve diğerlerine ders olmalı ama malesef böyle olmuyor
    Av işinin geneline karşıyım avcı-doğa dengesi işi tamamen saçma doğa insan eli değmedende dengesini bulur sonuçta doğal dengenin gereğidir. Ama içgüdüsel olarak insanlarda bir av yapma isteği bulunabilir. Bunu da spor olarak yapabilir. Ama işte bunun bi sınırı olmalı.
    Kelimelerle ifade edemeyeceğim şeylerle karşılaştım. Koca bir mahalleye poşetle bıldırcın dağıtan birini görseniz ne yaparsınız
    Neyse bu konuda biraz doluyum kusuruma bakmayın gevezelik ettim

bence çok güsel yazıyorsun gevezelik degil aslında sölediklerin Türkiyenin ve Dünyanın gerçekleri

aslında cezalar güsel evraksız avlanmanın cezası 5 bin tl + tüfek ruhsatı alamıosun bir daha teybin cezası daha düşük

ama birde şu tarafından bakalım işe bıldırcını teyp kurmadan yakalamak nerdeyse imkansızdır
    teyp kurmak yasalmı hayır
    teyp satmak yasalmı evet

neye benzedi aynı modifiye ye

tamam teyp kurdun oraya bıldırcınlar toplandı mesela bıldırcında limit 5 diyelim

vurdun geri dönersin yani ben vurursam geri dönerim eger çok vurmak istiyorsan kalabalık grub gidersin adam başı 5 tane düşücek şekilde avlanırsın ama limit gecmessin

Allah inandırsın bu yıl ben bıldırcın ne görmedim zaten göç yok olanlarda katlediliolar bizim de hakkımız yeniyo diyebilirim

ben herzaman yasal olanı severim ve yasalara da saygılıyım
    bütün evraklarım eksiksiz

ekiptede evraksız insan yok bizim

ben sabah 4 te kalkıp 5 te köpegi alıp saat 6 da merada oluyorum farzedelim 1 saat de 4 çulluk vurdum limitim doldu bırakırım avlanmayı daha fazlasını ne yapayım zaten yeter bana 1 2 saat dinlenirim gider tavşan bakarım ondada limitim 1 tane bulursam alırım bulamassam zaten 12 olmuştur yakarım ateşimi yemegimi yaparım çayımı demlerim sohet ederim dostlarla
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış yazmışım drathaarımız var bir tane 1.5 yaşında erkek
    bizim avcılık merakımız yok zonguldak çaycuma'dan bir tanıdığımızdan yavruyken aldık.
    Çaycumalı mısın yoksa? Bende Devrek'liyimde, o bölgelerde avcılık baya yaygın.

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hey gıdı gunler hey
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her türlü avcılığa karşı olan arkadaşlara ben de nacizane fikrimi belirteyim; Amerikada Kanadada ve özellikle Avrupada oldukça verimli ve etkin bir şekilde yapılan bu sporun en temel birinci özelliği, doğayı ve doğada yaşayan av hayvanlarını mümkün olduğunca korumaktır. Bugün koruyamadığın doğanın yarın intikamı acı olur.

Yüzbinlerce göç eden kazın içinden kişi başı en fazla 6 tane vurmak serbesttir. Yazın vurmak yasaktır. Gece projeksiyonla avlanmak yasaktır. Yarı otomatik tüfeklerle (takoz kullanmadan) avlanmak yasaktır. Av hayvanlarını yanıltan teyp ve kasetler kullanmak yasaktır. Koruma alanları içerisinde avlanmak her dönem yasaktır. Tüp kullanarak zıpkınla dalmak yasaktır. Balıklara dinamit atmak yasaktır. Zehirle avlanmak yasaktır. Gece dalmak yasaktır. Yeni tüfek almaya kalkışırsan tüfekle beraber maliyeti 2000 liraları bulur süresi de minimum 1.5 aydır. Bazen aylar bile sürebilir. Avcı olup da av yapmak bu kadar zordur işte.

Biz avcılar (bohçacı değil), doğaya en büyük hizmeti bu yasaklara harfiyen uymakla veriyoruz. Ava gittiğimizde yeri geliyor günlerce tepmediğimiz yol inmediğimiz derinlik kalmıyor. Sonuçta tüfek atmadan tetik düşürmeden geri dönüyoruz. Peki bu bizi üzüyor mu? Tam aksine doğada ava giderken suya ekmek, dağlara kilo kilo pirinç ve bulgur götürerek hayvanların kışın soğukta açlıktan ölmelerini engellemenin verdiği haz ile evimize dönüyoruz.

Bence eğer gerçekten doğa dostu olduğunuzu iddia ediyorsanız, ben size sormak isterim; kaç taneniz kışın karda soğukta dağa bayıra çıkıp belirli yerlere 1 kg pirinç attı? 1kg pirincin fiyatı nedir? Her ay 5 kg atsanız vereceğiniz fazladan 50 YTL sizi fakir mi eder? Ama o attığınız pirincin kaçtane kuşun o soğukta canını kurtardığını bir bilseniz yerinizde bir saniye oturmazsınız Kaç taneniz yazın yasak balık mevsiminde afiyetle yediğiniz palamutun eşkinanın karagözün hesabını sordu? Hanginiz bir haftasonu eline bir poşet alıp denizlerdeki çöpü kendince temizledi? Kaç taneniz sigara içip tüm canlıların soluduğu bu havayı kirletiyor?

Yanlış anlamayın bu sorular, ben doğa dostuyum diye geçinen herkesin kendisine sorması gereken sorulardır. Yoksa öyle evde sıcacık koltuğunun başında oturarak sen canlıları öldürüyorsun demekle, görürsem şikayet ederim görmezsem banane demekle ne doğa dostu olunuyor ne de doğa korunuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masum hayvanları öldürmenin bahanesi olmaz... bir kötülüğü yaptığınız iyilikle örtemezsiniz... bir yanlışı başka yanlışla doğrulayamazsınız... 4.5 milyarlık dünya siz avcılar sayesinde mi bugünlere geldi güldürmeyin insanı?

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    masum hayvanları öldürmenin bahanesi olmaz... bir kötülüğü yaptığınız iyilikle örtemezsiniz... bir yanlışı başka yanlışla doğrulayamazsınız... 4.5 milyarlık dünya siz avcılar sayesinde mi bugünlere geldi güldürmeyin insanı?
    ayıp sa ayıp günah sa günah bu yapanı ilgilendirir kime ne ki

şimdi hepimiz 4*4 lük yaşıyoruzda millete bahane bulmamız mı kaldı

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz avcılar sayesinde mi hayvanların nesli tükendi? Madem bu kadar hassassınız bakın şu anda Karadenizde ve Marmaranın açıklarında troller avlanıyor. Tek seferde tonlarca balığı yavru büyük demeden katlediyor. Yerken de kimse şikayetçi değil Madem bu kadar doğanın sıkı koruyucularısınız onlara karşı tavrınızı neden koymuyorsunuz? Onca zor şartlara rağmen günlerce yol tepip de avcının vurduğu 2 tane kuşa mı kaldı herşey? O zaman balık da yemeyin. O da avlanıyor. Yumurta da yemeyin. Yeni gelecek hayvanları daha doğmadan yiyorsunuz Allah aşkına asıl siz güldürmeyin kendinizi

Haa belki bilmiyorsunuzdur alın size trolün zararları;
    Trol ve algarnayla yapılan avlanma da denizlerdeki tahribatın önemli bir nedeni. Trol ile kıyılardan üç deniz mili açığa kadar olan sahada avlanmak yasak. Ancak bu yasağa karşın özellikle geceleri avlanma sürüyor. Dipleri sürterek kazıyan trol ağları, binlerce yavru balığın ölmesine, nesillerinin tükenmesine ve balık yataklarının bozulmasına neden oluyor. 20 yıl kadar Marmara'da bulunan mercan, hani, pisi ve kalkan balıkların nesli azaldı, ıstakozlar da hemen hemen yok oldu. 1970'li yıllarda aylık üretimleri tonla gösterilen ıstakozlar şimdi kiloyla kayda geçiyor. Yine, kum motorların yaptığı tahribat, avlanma yasağı ihlali, dinamitçilik, bombacılık, zıpkıncılık, denizlerde trafiğin artması balık türlerinin yok olmasına neden olan diğer etkenler arasında yer alıyor.
    KAYNAK:http://www.su-dunyasi.com.tr/mart200...zkirliligi.htm

Görelim bakalım nekadar doğa dostusunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekne kingim ben onları savunur muyum sence?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)