ılk paragraftan hıc bır sey anlamadım:D ben koyluyum arkadas tarlayı sattık mercedes alacagız:) 2002 ve uzerı ıcın 200 komp ve 320 yı karsılatırsana bana moruk:)
Printable View
Tünay, ben 2006 CLK 200 Kompressor aldım biliyosundur. Çok memnunum gerçekten, arabadan yol sesi de dahil hiçbir ses çıkmıyor ve her bindiğimde ayrı keyif alıyorum. Müziğimi açıp sağ şeritten tıngır mıngır gidiyorum. 20.000'de bir bakıma gidiyorum, onun dışında silecek vs. ıvır zıvır felan değiştirirsin ancak. Performans beklentim yoktu zaten, ama yine de beklediğimden daha iyi çıktı.
Yakıtı 1.8 araca göre az değil ama çok da değil. Ama vergisi vs. çok cazip ve arıza masrafın felan olmaması büyük avantaj.
Ama aksesuarları oldukça pahalı. Bir türlü ipod bağlantısı alamadım arabaya. 300-350 Euro aparat artı 150-200 lira işçilik diyolar serviste. Alabildiğin en fazla aksesuarlı olanı al derim.
Ben CLK'yı kesinlikle tavsiye ederim, şimdi araba alacak olsam yine bunu alırdım. Gerçi baban E kasa da düşünebilir. E'ler CLK'dan daha çok tutuluyor, satışı felan da daha kolay.
E320 ş.içi ortalaması 15.0 lt .. ama 230-240dan snra ciddi indiriyor ibreyi :)
kardesım kısacası 200comp. tan vazgecme mercedes alıosan
e kasa için farkları biliyorum,clk için nasıldır bilmiyorum
e klasse'de
hafızalı koltuk ayarları
kadran avantgarde'da beyaz
ikisinde de klima otomatik ama avantgarde'da digital ekran var
elegance'ın radyosundaki ekran dandik
bunlar iç mekanda böyleydi dış görünüş olarak
panjur,
farlar,
tampon uzantıları
jantlar
avantgarde yere daha yakın gibi
yukarda da denmis e200 comp mercedesde en cok tercih edilen motordu 2. elide dusunursen e320e gore daha mantıklı bir tercih
bır soru daha 2002 ıle 2005 yada daha ustu modeller arasında bır farklılık var mı?
Bence lpg yerine e220 cdi hatta e270 cdi düşünülebilir.Ama tercihim 220 olur biri 168 hp diğeri 175 hp.500 cc nereye gitti diye sorarlar adama. :) Fiyatlar hemen hemen aynı çünkü.
Yüklü değilse (sadece yazılım da kurtarmıyor 163 hp lik motoru) 200 kompresör'ün 320 gibi gidebilme ihtimali sıfır.
Yine aynı motor olan fakat düşük hacimli 240'lardan söz ediyor olsak son derece haklısınız, gerçekten hem gitmiyor, hem gitmediği için yakıyor, hemde boş yere 2600cc vergisi ödüyorsunuz, üstelik aynı gücü sunabilen 200 kompressörler varken.
Evet mercedes'in en çok tutulan modeli 200 kompressörlerdir çünkü çoğu insan sıfır bir araca %87 değerinde ötv ödemeyi ve üstüne üstlük 5.000 tl den fazla vergi ödemeyi göze alamıyor (haklı olarak). Hacimden vergi alınmayan ülkelerde hususi araçta 200 kompressör asla tutulmamaktadır. Bugün bu durum hala devam etmektedir, ben etrafta çok az C350-E350-320 CDI vs.. görüyorum, 200k ların yanında. Sanırım kimse mazoşist değil daha yüksek hacimli bir seçenek varken, yok yere ufağını alsın :)
İkinci elde 200 kompressörler saçma sapan pahalı her modelin, ama 320'ler hacim dezavantajından ötürü 8-10 bin tl kadar daha uygun. Bilmiyorum aradaki vergi farkı, bu 8-10 bin tl yi kaç sene de amorti eder? Satıcı için çok dezavantajlı (ki satmaya çalışan biri olarak bunu söylüyorum), ama alıcı için çok mantıklı araçlardır.
Donanım konusuna gelirsek, genellikle Türkiye paketinde 2 çeşit vardır. Bir de spor paket vardır.
Birincisi E1 paket, Sürücü elektrikli-hafızalı koltuk, çok fonksiyonlu otomatik klima, elektrikli arka perde, elektrikli katlanır yan aynalar, cruise control mevcut. Geri kalanlar standard donanım. Daha temel donanımlar mevcut, Yol bilgisayarı, 6 airbag vs.. standard donanımı hiç saymıyorum zaten.
E2 paketinde deri döşeme, sürücü-yolcu fark etmeksizin elektrikli ve hafızalı koltuklar, elektrikli ve hafızalı direksiyon ayarı, araç telefonu, cd changer, bose ses sistemi, parktronic ön-arka, yağmur sensörü, ve bazı modellerde de ekstra perde hava yastığı-arka hava yastıkları mevcuttur. Bir kaç zımbırtı unutmuş olabilirim ekstra donanım olarak bunda
Yani bu donanımları alabilmek için ille de Avantgarde almaya gerek yoktur. İstenildikten sonra Avantgarde'den çok daha donanımlı E2 paketli Elegance de alabilmek mümkündür.
Koltuk ısıtma-soğutma, sunroof, navigasyon/tv, xenon far + far yıkama gibi opsiyonlar tek tek seçilmektedir. Tabi E2 paketindeki donanımlarda tek tek seçilinebiliniyordu.
Bir de E3 paketi var, o da spor paket.
Kısaca aracın Avantgarde-Elegance-Classic olup olmaması fonksiyon-donanımı belirlemiyor, sadece görünüm farklılığı (tamponlar jantlar vs.), iç mekan görünümünü (ahşap renkleri-döşeme renkleri, konsol renkleri) ve bir kaç dış detayı fark ettiriyor (süspansiyon - araç renk seçenekleri vs.). Ama bu 3'lünün esas donanımlarla (xenon sensör mensör zımbırtılarıyla) bir alakası yok.
Kullanılan motor aynı M271. Sadece yazılım farkı var yeni 184'lüklerde. CLK200K larda böyle.
2004 ten itibaren 320 motorlarda fabrikasyon stroker yapılıp 3.700 cc ye çıkarıldı, 245 hp güç üretmeye başladı.
2006 dan itibaren 350 koduna geçti, yeni nesil v-6 motor kullanılmaya başladı. 272 hp mi ne üretiyor o da.
Kasa olarak 2006'da makyajlandı, kayda değer bir değişiklik yapılmadı.
Avantgarde de kadran beyaz değil, gri tonda (sanırım classic donanımında siyahtı)
Dediğiniz gibi Avantgarde de dijital klima standart donanım ve Audio 30 standard.
Fakat Elegance de Audio 10 sunuluyor ve manuel klimalı.
Avantgarde donanımında Ön tampon, arka tampon, marşpiyel, ön kromajlı ızgara, jantlar, süspansiyon, helezonlar, stoplar (koyu) ve camların rengi(açık mavi) farklıdır.
İç aksamda da döşeme seçenekleri, ahşap seçenekleri farklıdır. Özellikle direksiyonda ahşap olayı güzeldir.
dou üşenmeyip her detayıyla yazmış ve bilgiler tam olarak doğru, 320 yabana atılacak gidişe sahip değildir, 200 komp lerle kıyaslamak komik olur, 240 hem kekeme hem gevezedir(hem yakar hem gitmez).. 320 tavsiye ederim e kasada kullanmış biri olarak... Ben sadece elektronikten çektim sıkıntıyı, o da abartılacak boyutta değil (bir gün akünü boş bulabilirsin, bir iki ay sonra sbc hata verebilir, beyin arızası vs. ben 3 yılda 3-4 kere bu tür problem yasadım, ama ne şanzıman ne motor en ufak sıkıntı çekmedim 180.000 km ye kadar, o km de de sattım aracı
http://videos.streetfire.net/video/M...kmh_199524.htm
zemin beyaz, siz cerceveyi mi kastettiniz ? videodaki arac avantgarde.
ha bu arada bizdeki arac genelde uzun yolda kullaniliyor sehiricine pek girmez, haftada 1-2 kez belki.. 15bin km'lik ortalama tuketim 10.3 :)
Şimdi anladım,
Karışıklığın sebebi şuydu,
2001'de kullanılan 2.0 litre 163 hp lik motor, eski nesil 186 hp den düşürülmüş hali, sanırım mekanik aynı, sadece yazılım farkı var (emin değilim-hatırlamıyorum).
2002 yeni kasadan itibaren yine 163 hp iken, 1.8 litreye düşürüldü, bugün hala ufak değişikliklerle kullanılan M272 geldi.
Dediğiniz 186 hp lik motorlar eski nesil M111 olan, onlar da E serisinde 2000 senesine kadar kullanıldı. Gerçekten özellikle yazılımdan sonra kalibresine göre inanılmaz gidiyordu onlar, haklısınız.