User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
102 sonuçtan 96 ile 102 arası

Konu: Pug 106 '97 Satis & Bir kac parca fiyati , bilgiler ..

...... Sefa_vts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı göki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    full depo 700 km.istanbul-konya ortalama 130-150km arası top speed denemeside oldu ara sıra depoda 20 km götürücek kadar daha benzin vardı.
    130 tl dedim full depo demedim genco tahminen o değerler yakılır.. otobandaydım bende. basmayınca yakmıo ayağım ağrımıştı sabit tutmaktan.. Bu 106 ya cruise control yapmayan mühendisin ben.. 1986 brodway de var..

Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende sürekli şehir içi (gerçek şehir içi) ortalamamı 10lt civarında tutmak için kasıyordum. Artık bıraktım kendi haline kasmadan zevkle biniyorum. Bence sizde öyle yapın.
    ASlında ben kasmak zorundayım abi istemeden.. öğrenciyim ve bi şekilde ne kadar burslarımdan arttırırsam o kadar geziyorum Benim için zorunluluk oldu ..

Alıntı Pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben hep 20-30-40-50-Full benzin aldigimda dikkatli kullanarak ne kadar yaktigina baktim .. ayni sekilde keyfi gaz , normal modda kullanarak nasil yaktigina baktim .. Merak ediyordum hep .. Mubarek sefa senin araca atikeri ne zaman taktin oglum .. degerlere bak kiskanmak degilde 2 sene once mi yakiyordun bunlari ahahh .. Ki sanzimandan bahsediyoruz lale .. Ben diyorum cami bogazi , sen diyosun yandi ..tumun agzi
    ahhaha olm yok lan yakmıo.. Sitede çok şahidim var.. Yekta,Onur_k,oz',dragger,grkm,mehzent.. Daha kimi söliim

Alıntı BlackStone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Schumi ve sefa_vts kardeşlerim HGT neye göre kime göre çok yakar? Bunun temel iki sebebi var. Birincisi HGT sahiplerinin o cezbedici motor sesini duymak/duyurmak için sürekli gazlamaları ikincisi ise Varyatör'ün bozuk olması. Birincisini açıklmaya gerek yok zaten her köşe başında, yolda aracı bağırtırsan 2.0 değil, 1.4 bile olsa başa çıkamazsın. Kimsenin bilmediği ikinci konuya değinmek istiyorum. Varyatör, diğer ismi "Avans Ayarlayıcısı" 4500 devirden sonra egzantrik milinin pozisyonunu değiştirerek avansın ayarlanmasına yardımcı oluyor. Bu parçayı Alfa'cılar yakından tanır ama HGT de varyatörün olduğunu bilen sayısı çok ama çok azdır. Varyatör, yağ basıncı ile çalışan, emme egzantrik miline bağlı dönen bir parçadır. Kendi içinde özel bir yağlayıcısı olmadığından, özellikle motor ilk çalıştırıldığı zaman yağın varyatöre dolması zaman alır. Belirli bir süre yağsız çalışır. Eğer bu süreçte hemen gazlamaya çalışırsanız varyatöre zarar verirsiniz ve belli bir zaman sonra varyatör bozulur. Varyatörün bozulması sonucu dediğim gibi dip gazda 11lite tüketmek varken 14-15 litreler tüketmeye başlarsınız. Keşke sende sağlıklı bir HGT sahibi olsaydın 5 silindir bir aracın ne kadar ideal yakıt tükettiğini hayretler içinde görebilirdin...
    Öncelikle Gayet mantıklı bir cevaptı teşekkürler.. Size bir kastım yok açıklamanız çok iyi oldu ki hgt hakkında bilgim yoktu en azından öğrenmiş oldum.. yakıt konusuna insanın inanası gelmio açıkçası.. Maşallah.. Kazasız belasız herkese..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Schumi
    Evet kardeşim bilmemene hiç şaşırmadım çünkü çoğu insanın bilmediği ve atladığı bir konudur. Varyatör HGT de 4500 devirde devreye girer. VVT, Vanos, Vtec, Varyatör mantık olarak hep birbirine yakın sistemler. DOHC motorlar için yakıtı ve avansı performanslı olarak kontrol etmek için olmazsa olmaz bir sistem. Tabi her marka farklı şekillerde kullanıyor doğal olarak. Evet varyatör bozukken dizel sesi gibi bir ses yapar. Motor sesinden anlamak mümkündür. Zira ben aracı ilk aldığımda bu ses ciddi şekilde vardı. Şuan sıfır varyatör ile kullanıyorum. Hatta şöyle söyliyim 4500 devirden sonra aracın sesinin dikkatli dinlediğiniz zaman değiştiğini görebiliyorsunuz.

@Sefa_vts
    Kardeşim sende haklısın zamanında at gözlüğüyle HGT hakkında o kadar çok karalama kampanyası yapılmışki hiç gerçekten diyecek birşey kalmıyor. Hani derler ya insanın adı çıkacağına canı çıksın işte o hesap

aLperTunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ZeoN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O değilde 97-2001 arası ilk giren 106 ile son giren 106 hangisi ve TOPLAMDA (Sene sene rakamlarıdam erak etmiyor değilim ama) hangi model olursa olsun kaç adet tr'ye 106 girdi çok merak ediyorum..
    valla CARdeşim en son 2002 ye kadar girdi tr ye 2002 dede benım bilidiğim 6 civarı girmiştir..aşagıdaki linke bakın 2003 e kadar üretilmiş 106 ayrıca full paket + 4 AİRBAGLİ koltuklarda da var.. Fiyatlara dikkat valla hollandaya göç edesim geliyor bu fiyatları gördükçe

http://www.autoscout24.nl/List.aspx?...=price&zipc=NL

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2001lerin bazılarındada 4 hava yastığı ve orj cd çalar var. 98 yılında katalogda vernikli siyah boya, 2airbag ,sanroof, klima,opsiyoneldi.

edit: 98de sanroof manueldi, yazıyordu katalogda. üst modellerde elektrikli galiba
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi garip araba bu 106

hergün satıcam diyorumda bir kez ilan koyamadım elim gitmiyor...

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    diri 106nız varsa değerini bilin, bende 205 var değerini iyi biliyorum. ama maalesef artık ayrılma vakti geliyor. park sorunu ilgilenememe gibi...
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla CARdeşim en son 2002 ye kadar girdi tr ye 2002 dede benım bilidiğim 6 civarı girmiştir..aşagıdaki linke bakın 2003 e kadar üretilmiş 106 ayrıca full paket + 4 AİRBAGLİ kapılardada var.. Fiyatlara dikkat valla hollandaya göç edesim geliyor bu fiyatları gördükçe

http://www.autoscout24.nl/List.aspx?...=price&zipc=NL
    İnsan göçmezmi yahu..
    2003 model full + full bu fiyatlara şaka gibi tek kelimeyle..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)