DSLR bütçesi min 950 TL Den başlıyor oda kampanyalı filan fiyatlarıbütçeyi söyleyebilirsen daha rahat yardımcı olabiliriz.. Sadece makineylede bitmiyor lensti flashtı tripot çanta v.s. bütçe baya uçmaya başlayabilir
Bende 2. makine için geri sayım yapıyorum.. Biraz maliyetli işler
Bence bir kursa gidin...
konu iyiki açılmış, ben bu işine merak saldım.fotorafcılıkla amatör ugraşan arkadaşlara bir sorum olacak. şimdi bende canonA540 makina var hayli eski hata yazıları falan da silindi. bu makina ile başlamak mümkünmü geniş açı lens falan alarak. yoksa hiç bu makinaya masraf etmeden daha güç lü ve prof bir makina alarak mı başlamak lazım.
Bu işi öğreneceğim diyorsan dslr şart, çünkü compact digital makinalar herşeyi otomatik yapıyor. Compact makina ile harikalar yaratanlar da var ama dslr ile hem işi öğrenirsin hem fotoğraftan daha çok zevk alırsın. Fakat iyi bir fotoğraf cebindeki para ile doğru orantılıdır; Özgür'ün dediği gibi ne kaa ekmek o kaa köfte![]()
Aynen, bütce işi biraz hala geçemedik bi slr a![]()
@sportinger a540 compact bir makina yanlış hatırlamıyorsam ,lens takmak mümkün olmicaktır.
forumda artıkhemen hemen tüm markaları kullanan ve daha önce kullanmış kullanıcılar mevcut Pentax Nikon Canon takıldığın bir yer olursa konu açarak veya pm atarak yardım isteyebilirsin. Herkes elinden geldiği ve bilgisi dahilinde sana yardımcı olacaktır. Temel bilgi ve dersler içinde www.fotokritik.com a bakabilirsin.
Ben Varta kullanmadım. philips multilife 2600 kullanıyorum baya iyi gidiyo.
SongürGarage
USPeformance by UtkuSelamoğlu
Kursa gerek yok diyenlerin kaçı bir kursa gitti merak ediyorum?
giriş seviyesi bir dslr ile başlamalısın..
eos450d , 400d ikinci el ekipmanlı bulabilirsin.. (400d de turuncu sapması var diyolar fakat ne derece doğru bilemem)
ayrıca fotokritik.comda ekipmanlar bölümünü biraz kurcalarsan makinayı kullanan kişiler makinalar hakkındaki görüşlerini yazıyor ve çektikleri fotoğrafları ekliyorlar..ordan bakabilirsin.
ben hiç kursa gitmedim öyle enstantane diyaframı kurcalaya kurcalaya,internetteki kaynakları okudum.. denedim sürekli..
şöyle son çektiğim fotoğraflardan biri,kursa gitmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum,
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=40379
Mert Songül ART
Try to use your imagination
Evet kursa gittim. Emin ol nettenkinden ve kitaptakilerden çok daha fazla şey öğreniyorsun. Öyle olsa zaten kimya ya kursa gitmezdi ya da kimse kurs vermezdi.
Kursa gitmeden anca amatörce gördüğünü, kendi makinanda varolan özellikleri kullanıyorsun. Fakat kursta işin tekniği ile bir çok şey öğrenyorsun. Hatta bildiğin şeylerin bile yetersiz kaldığını...
http://www.dijitalakademi.com/ bir inceleyin...
E zaten amatörüz aksini iddia etmiyoruz
Peki kursa gitmeden önce ve gittikten sonra çektiğin kareleri görebilirmiyim arada ki farkı anlamak açısından..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)