bu sene bende seçip gitmek istiyorum otomotiv 2 yıllık myo. ist içi özel veya devlet olarak nerelerde var ? :S
Printable View
bu sene bende seçip gitmek istiyorum otomotiv 2 yıllık myo. ist içi özel veya devlet olarak nerelerde var ? :S
Şuan endüstri meslek lisesi makina bölümü okuyorum bu sene deneme sınavlarına bakacak olursak eksiğim var mühendisliği kazanamıcam.1 sene daha kasıp tekrar sınava girmekmi mantıklı yoksa 2 sene bitirip sınavla mühendisliğe geçmekmi? Bunu sormamın sebebi 2 yıllıkdan geçiş yaparken sınav daha zor oluyor filan diyorlar?
evet dediğin gibi 2 yıllıktan geçiş zormuş ondan okuldakı hocalarım bile direk 4 gitmeye bakın dıyorlar :)
bende bu sene girecem allah kısmet ederse mtok ile marmara makine istiyorum inş.hepimiz yerleşiriz bu sene :)
bız girdik darısı size (: geçen senede anlamamıştım hala bilmiyorum nedir bu m.t.o.k
kobemert, Şişli kampüsünde misin hocam?
O zaman öyle yapıcaz olmadı tekniker spec :) Gerçi 2 yıllık bitirsek kariyer bazında sadece üni. mezunu olarak görünücez başka türlü referansı yok iş alanında lise ve 2 yıllık üni. mezunlarını bir tutuyorlar.
Gecen sene karabük üniversitesine acıldı 4 yıllık bölüm bi bak istersen yeni acıldıgı için puanlarıda düşük olur...
bende bişi danışayım arkadaşlar dış ticaret myo bitiyor benim.bunu dgs ile açıktan 4 lemeyi düşünüyorum. O sırada istanbul aydın üni - otomotiv myo düşünüyorum fiyatı uygun geldi. nasıl bir okuldur eğitimi nasıldır?
Dgs zor değil sadece Dgs'den alınan kontenjan çok az olay bu aslında. Dgs sorularına baktım geçen sene de girdim gerçekten mantıklı düşünen bi insan en azından 200-230 ham puan alır. ki ben 220 aldım mesela ve sıkıldım çıktım sonuçlar geldiginde oha olmuştum. bu sene tekrar deniycem dershaneyede gidiyorum bi yandan iş nasip bakalım niyetim otomativ müh.
hacettepe otomotiv mühendisliğinde okuyorum sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışayım
aynen dgs kolay ama sıkıntı kontenjanlarda :s full çekende çok oluyor kim yerleşmisse hani derler ya arkadaşım akrabam yerleşti alayı full çekmez vay anasını :D :D
otomotiv mühendisliği yüksek lisans olarak var benim bildiğim
kocaeli ünidede yok :)
evt dgs çok basit ama kontenjan sıkıntı hatta son donemlerde ozel unilere bile girmek zorlaştı
ben ilk dgs tecrubemde çalışmadan sallama girdim ozel tercih ettiğim için yerleşmiştim 4 yıllığa
ama sonraki yıllardaki sınavlara bakıyorum çoğu kişi çalıştığı halde girememiş :D
aslında zor değil sadece belli donemlerde yapılabiliyor
okulunda oğrenci işlerine gidip yatay geçiş yapmak istediğini soyluyorsun sana gerekli birkaç belge veriyorlar transkript falan
bu arada ortalaman min 3.0 olmaı bence şansın fazla olması açısından
bugun dışında herhangi bi kaldığın vermeiğin o zamanakdar ders olmamalı
bunu dışında geriye universitelere başvurmakta kalıyor istediğin kadar uniye başvurabilirsin ayrıca torpil geçer bu yatay geçişte :D
duyduğum birşey direk kendin gidip başvurmalısın postayla vs dilekçeni kabul etmiyorlarmış diye yorumlar var hep koşuşturursan şartların yerine gelirse
denk bi bolume geçiş yapabilirsin başka bir okulda ;)
işin zor kısmı koşturmak diğer kısımlarda sorun yok not ortalası ve dersten kalmada sıkıntı yok :)
istediğimde özelden kurtulmak aynı bölüm devlete geçmek istiyorum zaten
o zaman ben yarın öğrenci işleriyle bir görüşeyim bakalım seneye inşallah kurtulmuş olurum bu beladan :)
torpil işin içine girerse hiç şansım yok demektir :D
ortalamanın 3 olması zorunluluğu varmı?
yoksa sadece şans arttırması yönündenmi?
gaziantep makinedeyim bende çukurovaya yatay geçeyim diye düşünüyorum ama ortalama... :/
karabükte otomotiv mühendisliği Türkçe açıldı, yapabiliyorsanız ingilizce olan bi üniversiteye gidin derim, ***** mezun olduğunuzda işiniz ağırlıkla yabancılarla olacak ve Türkçe bi bölümden mezun olmanız sıkıntı yaşamanıza sebep olabilir..
siz bilirsiniz yinede..
ortalama şimdi google den baktım min 2.60 diyordu tam doğrusunu gene bi araştırmak lazım yani zorunluluk yok ama okula kabul olma açısından yüksek olması herzaman avantajdır ;)
Herkese cevapları için teşekkür ederim.Aklım karıştı biraz.Kimileri iş yaparsın diyor kimileri Türkiyede zor diyor.Zaman geçsin biraz net kararımı vericem inşallah :D
Türkiyede iş yaparsın ama yine yabancı şirketlerle iş yapmak zorunda kalman muhtemel.
istanbul aydın üniversitesi otomotiv myo nasıldır bilen duyan varmı arkadaşlar? ya da başka hangi üni var özel-devlet istanbul içi ya da çevrei otomotiv bölümü olan myo ?? :(
Ben okan ünide otomotiv müh bölümündeyim. İngilizce hazırlık okuyorum bu yıl
Ben İstanbul aydında otomotiv okuyorum bence bölüm için gerekli olan altyapı var ayrıca ders olarakta mühendislik düşünenlere uyan dersler var öyle basitçe değinip geçmiyosun yani özelliklede bölüm başkanımız bizim mühendisliğe geçmemiz için elinden gelene yapıyo :) Okul olarak sorucak olursanda ben beğeniyorum herhangi bi sıkıntısı yok tek problem eve çok uzak:D
hangi kampüs oluyor florya mı ?... bide fiyatlar ne alemde :D
Güncel ...
rize myo da motorlu araçlar ve ulaştırma bölümü var... dala ayrılıncada otomotiv teknolojisi oluyor.
geçiş yapıp 2 yıllık okumak ıstıyorum otomotiv bölümünü.. normal myolardakı otomotiv dimi bu bi yanlıslık yok. tamamen emin olmak istiyorum varmı okuyan
sdü de seneye otomotiv bölümünün acılacagını söylüyorlardı hatta logo arastırması yapıyorlardı...
bende bu otomotiv myo düşünüyorum ama nasıl bi bölüm
eşit ağırlıkçı biri burada okuyabilir mi ??
bakış açım değişti bunu dedıkten sonra.daha kapsamlıysa iyi aslında. bide muhendıslıge sarmış durumdayım. myodan bi şekilde mühendisliğe geçmek için savaşıcam ! :D
o savaşı bende başlattım geçen sene :D şuan devlete yatay geçiş kovalıyorum 1 aya belli olcak bakalım
baya zor mu ya :D:d