User Tag List

Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
207 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Dogo Argentino

musti2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eeyore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    not: rot ların renginden korkmuyorlar boyutlar skntı oluyo ve genelde namları çok parlak olmadığı için skntı çkıyo
    namlarının parlak olmamasından kastınız ne? rott almak istiyorumda ben. nasıl bir köpek bilmek istiyorum
    Delikanlılık efendiliktir, gereksiz action değil...

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı musti2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    not: rot ların renginden korkmuyorlar boyutlar skntı oluyo ve genelde namları çok parlak olmadığı için skntı çkıyo
    namlarının çok parlak olmadığından kastınız nedir? ben rott beslemek istiyorumda şimdiden bilgim olsun.[/QUOTE]

Rotlarin bir kere yabanciya asla tahammulu yoktur eve giren misafir acisindan falan ayrica keza disaridada sahibine onun kafasinda belirledigi olcuden cok yaklasir ya da muhattap olursaniz risk altindasiniz sizi tanimasi lazim ki bu da her zaman cozum olmayabilir..Oyle tahammul sinirlari cok ileri bir hayvan degil asla tahrik etmeye gelmez ama tabi sizin onun tahrik oldugu seyleri bilme sansiniz pek olmadigi icin yine risk altindasiniz(yabancilar icin hep bu soylediklerim sahibi icin degil).Kisaca rot zordur

GörkemT. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bizim oglan, kulakları kesildiğinde çekilmişti foto 6 aylıkken suan 8 aylık oldu hiç bi saldırganlıgı dısardan bi insana yılışıklığı yok gayet sakin bi hayvan sahilde gezdirirken aa beyaz pitbull deselerde bildiğim kadarıyla yasak söz konusu değil ben gayet rahat bi sekilde gezdiriyorum daha karısan olmadı

ben hazır mamaya alıstırdım günlük yemek verdıgımde vucudunda benekler cıkmaya baslıyo alırsanız bunada dikkat edin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesin boyledir demenin dogru oldugunu dusunmuyorum her birey cok farli kisilik gosteriyor buyume sekliyle alakali yabancilara yaklasimi,bizimki kucak kopegi gbi buyudu yabanci gelsin korksun korkmasin bizimki kendni sevdirmeden rahat etmiyor

Genel ozellikl olarak karsilastirmali olarak sunlari yazabilirim

-alan korumasi ve kisiyi korumaya dair icgudusel olaylar gayet basarili ama ailee bireyini veya baskasina yaklastirmama olayi oluyo ( bnmki babami bile bana yanastirmiyo,anneme ablami yaklastirmio, arkadasimin kopegi bna kimseyi yanastrmio)

-ciddi ilgilenip btn emeginizi verdiginizde deli gbi yemek isine dikkat ettiginizde dogru orantili semiriyo (85kg bnm kopegm gram fazlaligi varms gbi durmuyo)

- ciddi egzersiz iht olan bir irk (yuruyus bandi almaya kadar gidiyo bu olay)

-erkekse fix erkek kopeklerle ariza cikartir, disiyse cirkef olur, alanina baska hayvan girerse vay haline

-katiteli egitim verildiginde %90 randimani olur guzelde olur fakat savunma egitiminde sıkıntılı bir hayvana dönüyo (egitmenle konusmustum)

-sahibini deneme muhabbeti olabiliyor (sahibinin ustunde otorite kurabilecegini denemek icin saldirabilir)

Kisaca cok guzel fakat dendigi gibi gercekten "zor" bir ırk
    Kontrolsuz guc hesabi

Rs ime bisi olursa ama gene gider rot alirim =)

Namlarindan ötürü soyledigim seye gelirsem;
    Yok tv lere cikti yok gazetelere cikti yok onu parcaladi yok bunu bilmemnapti diye o yuzden nami parlak degil
    Ama irk a ilgisi olan yada irklarla bilgisi olan insanlar gayrt pusetinden dusen bebegi burnuyla pusetine oturtabildigini bilmektedir. Maalesef cok guze olmasina ragmen cok korkunc irklar arasinda sayiliyor :/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zktrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rotlarin bir kere yabanciya asla tahammulu yoktur eve giren misafir acisindan falan ayrica keza disaridada sahibine onun kafasinda belirledigi olcuden cok yaklasir ya da muhattap olursaniz risk altindasiniz sizi tanimasi lazim ki bu da her zaman cozum olmayabilir..Oyle tahammul sinirlari cok ileri bir hayvan degil asla tahrik etmeye gelmez ama tabi sizin onun tahrik oldugu seyleri bilme sansiniz pek olmadigi icin yine risk altindasiniz(yabancilar icin hep bu soylediklerim sahibi icin degil).Kisaca rot zordur

aaaa bak bu olmadı şimdi ya okadarda heveslenmiştim halbu ki yavruları çok tatlı oluyor büyüyünce de ayrı bir havası oluyor başka alternatif ne olabilir ki pit istemiyorum dogo olabilir ama dogo da zor olur diye düşünüyorum.ama bi köpek beslemek istiyorum artık nolursa olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ciddi co buyuk sorumluluk ve maddi acidanda agir kacabilicek durum sozkonusu
    Hayatinizi ona endeksleyip yasama zorunda kaliyorsunuz..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    köpek her zaman içinde bulunduğu aileyi sürüsü olarak görür sürü lideri yani köpeğin sahibi sürü liderliği yapamassa köpek hayvan sahibi farkında olmadan sürünün liderliğini kendi üstlenir üstüne vazife sayar sürüyü başıboş bırakmak istemez ve bu sahiplenme yanında dominantlığıda getirir..

kısaca her şey köpeği nasıl eğittiğine ne tür eğitim verdiğine bakar birde aldığın köpeğin cinsini türünü türünün özelliklerini iyi bilemeneki buda zaten bilinçli bir köpek sahibi yada eğiticinin göz önünde bulundurması gereken ilk şey..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki rotta alternatif hangi cins köpek olabilir?

Ken_Block - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GörkemT. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bizim oglan, kulakları kesildiğinde çekilmişti foto 6 aylıkken suan 8 aylık oldu hiç bi saldırganlıgı dısardan bi insana yılışıklığı yok gayet sakin bi hayvan sahilde gezdirirken aa beyaz pitbull deselerde bildiğim kadarıyla yasak söz konusu değil ben gayet rahat bi sekilde gezdiriyorum daha karısan olmadı

ben hazır mamaya alıstırdım günlük yemek verdıgımde vucudunda benekler cıkmaya baslıyo alırsanız bunada dikkat edin
    yakışıklıymış maşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki rotta alternatif hangi cins köpek olabilir?
    Alternatif olarak hicbir irka hicbir irk sunulmaz cnk hepsi farklidir kendine hastir
    Rot alin derim pisman olmazsiniz ama zor bir irk tir bilginiz olsun.. Bu klasmandaki hicbir kopek kolay degil hatta hicbir canin bakimi kolay degil

Bi yerdeki arastirmada okudum ortalama (rutinler) buyuk bir irk kopegin senelik masrafi 13.000 tl imis. Haksiz degiller buna supeniz olmasin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alternatif olarak hicbir irka hicbir irk sunulmaz cnk hepsi farklidir kendine hastir
    Rot alin derim pisman olmazsiniz ama zor bir irk tir bilginiz olsun.. Bu klasmandaki hicbir kopek kolay degil hatta hicbir canin bakimi kolay degil

Bi yerdeki arastirmada okudum ortalama (rutinler) buyuk bir irk kopegin senelik masrafi 13.000 tl imis. Haksiz degiller buna supeniz olmasin
    abi 13000 tl ne demek yaa benim senelik masrafım okadar olmuyor aşısı dışında neyi masraf oluyor ki? maması da kilo 5 tl deil mi ne kadar yicek ki günlük

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi 13000 tl ne demek yaa benim senelik masrafım okadar olmuyor aşısı dışında neyi masraf oluyor ki? maması da kilo 5 tl deil mi ne kadar yicek ki günlük

İlk yasini doldurana kadar heleki 2 ayliktan aldiysaniz bayagi kulfetli asisi bakimi hastaligi derken.Mamanin kilosu 5liradan olanini alirsaniz kopeginiz buyuk ihtimalle olmasi gereken kalitede buyumeyecek ya kucuk kalacak ya gucsuz veya celimsiz,ozellikle 2 yasina kadar mama kalitesi cok onemli.Benim orta boy irk kopegim ayda 15 kilo civari kuru mama tuketiyor mamanin fiyati 120-150 TL arasi.13.000TL biraz fazla gibi geldi banada ama masrafsizda denemez.rot rottur alternatif cins olmaz arkadaslarinda dedigi gibi hicbiri birbirinin yerini tutmaz.

GörkemT. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mamasına 250 tl civari bişey bayılıyorum her ay.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zktrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk yasini doldurana kadar heleki 2 ayliktan aldiysaniz bayagi kulfetli asisi bakimi hastaligi derken.Mamanin kilosu 5liradan olanini alirsaniz kopeginiz buyuk ihtimalle olmasi gereken kalitede buyumeyecek ya kucuk kalacak ya gucsuz veya celimsiz,ozellikle 2 yasina kadar mama kalitesi cok onemli.Benim orta boy irk kopegim ayda 15 kilo civari kuru mama tuketiyor mamanin fiyati 120-150 TL arasi.13.000TL biraz fazla gibi geldi banada ama masrafsizda denemez.rot rottur alternatif cins olmaz arkadaslarinda dedigi gibi hicbiri birbirinin yerini tutmaz.
    çok külfetli iş ozaman 2 seneden beri köpek sahibi olmak istiyorum ama sırf masrafını karşılayamam diye almıyorum. çünkü karşılayamazsım köpeğim için hiç iyi olmıcak bende vicdanen rahat edemicem. alternatiften kastım sahibine karşı çok korumacı bir köpek istediğimden ama dışarıya karşı da her gördüğüne saldıran olmamalı tabi bu sahibine göre de değişir de ırk özellikleride bunu belirliyor sanırım.mesela abi ne tür mama almalıyım köpek alırsam ? birde benim arkadaşımın kangalı vardı o hayvan barınağında aşı yaptırıyordu para da almıyolardı sanırım yada çok az bir miktar alıyorlardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GörkemT. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mamasına 250 tl civari bişey bayılıyorum her ay.
    köpeğin cinsi ne peki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi kere ilk posta asilari var yok kanli ishaliydi yok genclikti bla bla bunlar tuzlu zaten 3 kere tekrarlanir snrada yapilmaz
    Diger rutin asilarda ise vet hek hayvanlara deger veren biriyse parasi icin yapmiyorsa indirimli tarife yapar muayene bedeli almaz en pahali asi bu kosullar altinda mantar asisidir 40tl idi.
    E vet hek lerin %90 i bu isi para icin yaptigindan hayvanin caninin degeri olmadigindan en ucuz asi 70-100 arasi degisiyor
    Muayene ucretleri kucuk buyuk irk a gore degisiyor 100-200 arasi
    Kisin her 3 ayda 1 yazin ise 2 ayda bir ic-dis parazit asisi var ki 20lira gbi bi mebla tablet basi (kilosuna gore tablet sayisi artiyor ben kendi kopegime ic parazite 6-7 tablet yuttuyorum bunun asi secenegi var genelde vet hek yanasmaz cnk pet asi sevmez)
    E hic hastalanmiyor diye de bir kaide yok bademcikleri sisiyor enfeksyon kapiyor hoop min 3 gun antibiyotik tedavisi
    Ekstra hastaliklar (goldenlarda deri hastaliklari vb) oluyor
    Buyuk irk a sahip olucaksaniz duzenli kalca rontgeni cektirmeniz gerekiyor o ucreti tuzlu kan degerleri olcturme tuzlu
    Heleki kalca cikikligi varsa ameliyat 3000-5000tl arasi

1 yasina kadar puppy kullanmaniz gerekiyor Snra adult ki en ucuz (market mamalarini kast etmiyorum kesinlikle onlar basarili mama olmuyor pet ihtiyaci olan vitamin mineral vb alamiyor ve daha cok yemeye basliyor normal zamanda tuketebilecegin mamayi yari zamanda bitiriyor) hills tir oda tanidiga 120 10kg i bunun pro plani vb secenekleri var 12 kg 280 liraya kdr cikiyo

E hep kuru mama vermiyosun yok kemik kaynatmasiydi Yok oduluydu kendinize yedirdiginizden fazlasini kopeginiz icin hazirliyorsunuz siz kendinize ugrasmazsiniz yemek icin

E mama kabiydi tasmaydi (boyun tasmasi buyuyene kdr 50 kere degisiyo gogusde ayni sekilde) yok box iydi yagmurluguydu...

Liste bu sekilde uzuyor.
    Yazdiklarimdan sacma gelen olabilir belki gerek duymayabilirsiniz ama bakmaya basladiginizda inanin dediklerimi er gec kullaniyorsunuz ve memnun kaliyorsunuz

Masrafli yani
    Hic bir hayvan sahibi ozellikle buyuk irklar icin konusim kesinlinlikle degil mutfak masrafi kendilerine petlerine doktukleri kadar para harcamiyorlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok külfetli iş ozaman 2 seneden beri köpek sahibi olmak istiyorum ama sırf masrafını karşılayamam diye almıyorum. çünkü karşılayamazsım köpeğim için hiç iyi olmıcak bende vicdanen rahat edemicem. alternatiften kastım sahibine karşı çok korumacı bir köpek istediğimden ama dışarıya karşı da her gördüğüne saldıran olmamalı tabi bu sahibine göre de değişir de ırk özellikleride bunu belirliyor sanırım.mesela abi ne tür mama almalıyım köpek alırsam ? birde benim arkadaşımın kangalı vardı o hayvan barınağında aşı yaptırıyordu para da almıyolardı sanırım yada çok az bir miktar alıyorlardı
    Barinak veya tarim-il bunlar asi yaptirilabilecek yada tedavi konusunda yardim alinacak yerler arasindadir fakat ne derece guvenli olur orasi tartisilir barinaklar kendilerine ilac bulamiyorlar bunyesindeki hayvanlar icin
    Tarim il ise ata yaptigi ic paraziti kopege yapiyo ise yaramiyo olabiliyo yada gunu gecmis etki etmeye biliyor.

Bnm kopegim 3 haftada 12kg mama yiyo ki sdc kuru mama vermiyorum bunun yani sira kemik alip kaynatiyorum yok sebze hasliyorum yok pure yapiyorum cocugun olsa o kdr ilgilenmezsin

Sahibine gore degismekten ote kopegin kisiligine gore degisir
    Arkadasimda disi rot vardi evde fino cakmasi sokaga ciktimi canavar oluyodu evde sahibini uzaklastiriyodu benden
    Bnm kopegim heryerde fino ruhu tasir sokakta evde 3 bayanla buyudu gram agresyon yok ama bu zamana kdr babami bile yanima yaklastirmadi hic sdc erkek arkadasimi ve disi rotu olan arkadasima bisi yapmiyordu. Ablam veya babam bana veya anneme sarildimi kapsonundan veya pacasindan cekip uzaklastiriyo ayni koltugun 2 ucuna bile oturamiyorum kimseyle aramiza giriyo.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mama secimiyle alakali uzun uzadiya yazdim az once umarim isine yarar ama bence cok iyi dusun derim cunku buyuk irklarin ortalama yasama sureleri 10-12 yildir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mama secimiyle alakali uzun uzadiya yazdim az once umarim isine yarar ama bence cok iyi dusun derim cunku buyuk irklarin ortalama yasama sureleri 10-12 yildir
    verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi sanırım ben bir işe girip çalışana kadar köpek sahibi olmayım daha iyi öğrenci halimizle kendi masrafımız bile sıkıntı oluyor bazen. dediğiniz gibi masraflı olmasaydı kesin gözüyle bakıyorum rott almaya yalnız yakın bir arkadaşım var beraber karşılarız masrafını dedi oda çok seviyor rottları ikimize ait olur dedi yerimiz de var ama sonuçta ikimizde öğrenciyiz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)