User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bir TüvTürk Macerası...

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bir TüvTürk Macerası...

Evet arkadaşlar,
    Bu yaşanmış bir TüvTürk Macerasıdır... Torpilsiz, muamelecisiz aracını bizzat kendi muayene ettirmek için yola çıkan arkadaşlar için faydalı olabileceğini düşünüyorum ...

Aracım 1996 Model Astra GSI [ SFI ]
    205.000km de..

Son zamanlarda ( sanılanın aksine ) işleri biraz sıkı tutmaya başlayan TüvTürk'de aracımı muayene ettirmek için dün için İstanbul / Şile İstasyonundan gün aldım. Nitekim; bizim Turbo Astra GSI'mızı da burdan geçirmiştik, araçta bir sorun zaten yoktu ama onlarda bir sorun çıkartmamışlardı. Daha sakin oluyor diye Şile'den randevu aldım.

Aracım ile gitmeden önce XENON ampullerini, park ledlerini söktüm, yerine standart H4 ampullerimi taktım. Bütün fren tertibatımı zaten 1 ay önce yenilemiştim, disc'lerim balatalarım el freni telim, el freni balatalarım vesaire... bütün fren hortumlarımı kaliperlerimi kontrol ettirmiştim, frensel bazda bir sıkıntım olmadığından emindim
    Dün sabah servise gittim, aracımı lifte kaldırdım, aks körüklerinde karterde vs. heryeri kontrol ettim. gram yağ kaçağı olmadığından emin oldum, motor numarama baktım, pırıl pırıl okunuyordu zaten

daha sonra far ayarına gittim, sinyallerimden birinde bi çatlaklık vardı, bu vesile ile değiştireyim dedim, değiştirdim... Son sistem bir trafik seti aldım, bu vesile ile 6 ay önce süresi dolan yangın söndürücümü de yenilemiş oldum...

Aracımın egzost tertibatı da gayet düzgündü bana göre Headers'tan sonra Katalitik yerine yumurta susturucu, kocaman bir BİLEN marka orta susturucu ve sonda da Remus susturucum vardı aracın sesi öyle aman aman sesli değildi zaten az çok bilenler var

Herşey tamamdı, gittim muayeneye, daha gider gitmez tek kapı spor bir araba olması nedeniyle Özel ilgi gördü araç heralde ki, 3-4 genç memur aracın etrafında dolanmaya başladı, fren testlerinden tek hamlede neredeyse sapma yok denecek kadar az olarak geçti, el freni arka frenler hepsi ip gibi... ordan çıktı kanala, kanalda altını kaldırdılar üstüne kaldırdılar, kaputu açtılar, diğer araçlarda yapmadıkları birçok prosedürü uyguladılar, buna gözümle şahit oldum tekerlekleri kaldırdılar, önden arkadan kaldırdılar, egzost tertibatını incelediler, son en ön kısma geldi, far ayarları vesaire burda baktılar yaklaşık bu işlemler 25dk. sürdü normalde tünele girip araçların çıkma süresi 10-15 dakika sürüyordu

araç çıktı,

MUAYENE ONAYLANMADI diye,
    3 kusur bulmuşlar,
    1. Akü kutupbaşı artı ucunda koruma kapağı yok ---- Hafif Kusur
    2. Arkada 94 GSI larda orjinal olan benim sonradan taktığım ama ayırt etmesine imkan olmayan SPOILER - Fabrika normları dışı HAFİF KUSUR
    3. Egzost ilgili yönetmeliğe aykırı - AĞIR KUSUR

Aracı muayene eden memura dedim, Yönetmelik ne diyor ? ben ne yapmalıyım ?
    cevap: ORJİNAL SUSTURUCUSUNU TAKICAKSINIZ, ARACINIZ BİRAZ SESLİ ÇALIŞIYOR.... dedi

Muayeneci arkadaşa, tonlarca dil döksemde standart orjinal bir susturucu ile de bu aracın sesinin düşmeyeceğine, aracın sesinin gayet normal olduğuna ve aracın gerçekten bu sesi verdiğine ve REMUS un ABART egzost olmadığına bir türlü ikna edemedim, ve gittim hemen Şile Sanayisinde bir egzostcu buldum söktürdüm benim sondaki remus'u standart bir egzost taktırdım! ONALRA GÖRE STANDART!

gittim muayeneye tekrar, ÇIKIŞ kapısına arkadaşı çağırdım, "egzostu değiştirdim" dedim, ön tarafa gelin dedi, hayır dedim burda bi bakın, ben ikinci kez geçemezsem param yanacak sonuçta dedim.

"Peki, arabayı çalıştır" dedi. çalıştırdım bi gaza bastı.

- " eeee, bunun sesi değişmemişki AYNIIIIIII " dedi...

ben sana demedimmi ey İNSAN EVLADI bu arabanın sesi bu ! BU ses azalmaz! Demedimmi dedim ? beni niye dinlemiyorsun sen çokmu biliyorsun ki bu arabayı burda bu kanıya varıyorsun dedim.

içerden çok bilmiş diğer arkadaşını çağırdı , diğer arkadaş yine olmamış ses aynı sesini kessin gelsin dedi.
    benim tepem iyice attı.
    aynen gittim içeri servis müdürünü bulmaya, buldum ve durumu izah ettim; veznenin arkasından biraz da yüksek bir ses tonu ile... o sırada o çok bilmiş vatandaşta hemen içeri girdi, servis müdürüne olanları anlatmaya başladı, ikisinin muhabbetini dinliyorum...

Servis Müdürü: siz adama egzostu değiştirin dediniz mi ?
    Eleman: evet,
    S..M : Adam değiştirmiş mi ?
    Eleman: Evet, değişti ama ses aynı ?
    S.M : adama değiştirin dediyseniz, elemanda değiştirdiyse yine aynıysa demekki araba bu, katalitik üzerindemi ?
    Eleman: Evet üzerinde ( yumurta susturucuyu katalitik sanıyorlar, çok bilmiş arkadaşlar bu arada )
    S.M : Orta susturucu varmı ?
    Eleman : var
    S.M : O zaman bu adam ne yapsın ki ?
    Eleman: sus pus...
    S.M : içeri getirin arabayı bakalım dedi,

bana geldi eleman arabayı kanala alın evraklarınızı verin içeri dedi,
    servis müdürü takım elbisesi ile girdi kanala, alta baktı, ses baktı, tamam dedi yapacak bişeyi yok herşey var arabada zaten, başka bir arızası var mı dedi, hiçbirşeyi yok cevabını alınca, daha ne bekliyorsunuz dedi,

buna tabi eleman bozuldu, servis müdürü içeri girdi, şikayet ettiğim eleman arabanın etrafında 4 dönmeye başladı, bir daha kaldırdılar arabayı, incik cıncık, herşeyine baktılar, kemerler arka kemerler, alt fren hortumlarını ÇEKİŞTİRDİLER! sis farlarının açılarını kontrol ettiler, fran testine soktular tekrar vs. vs. vs. aklıma gelmeyen ve dahası....

en son geldi eleman :
    BU ARABANIN RENGİ NASIL "KAHVE" dedi
    ruhsatta kahve yazıyor ve araçta opel 382 renk koduna sahip sedefli bir kahverengi... günü geliyor Füme oluyor, günü geliyor kahve oluyor güzel bi renk esasında

neyse bunu da TEKNİK olarak izah ettim elemana, başka da kusur bulamayınca bende spoiler'i kaldırttım yazıdan, bu aracın orjinal ekipmanı dedim, ben zaten çıngarı çıkardıktan sonra elemanlar da eksik bulamayınca artık boşverdiler...

Araca onayı verdileri...

Tek Bulabildikleri Eksik:
    Kutupbaşı artı ucunun koruma kapağı yok ---- Hafif Kusur !

İşin özü şu ki,
    spor bir araba ile gittiğinizde ki benim aracımda ne cam filmi vardır, ne yay vardır, bayağı bir standart dıştan bakıldığında
    spor arabaya karşı bir de MUAYENEYİ YAPAN ELEMAN biraz bilgisiz ve "İLGİNÇ, NEDENSİZ" tavırlar takınıyor ise bu tarz bir zorluk ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Servis müdürüne sonradan gittim teşekkür ettim.
    Kendisine araç hakkında teknik bilgi de verdim, motor gücünün yüksek olmasından kaynaklanan bir ses olduğunu , hem hacmin hem de gücün yüksek olduğu araçlarda, standart bir 1.6 arabadan çıkan sesi beklenmesinin biraz yanlış olduğunu söyledim, nitekim hak verdi de...

Olan benim egzostcuya verdiğim 50TL ye oldu tabi
    birde kaybettiğim bir sürü zaman ! lanet Ettim hakkaten ama ....

Siz Siz olun;
    hakkınızı sonuna kadar arayın

Umarım sizler böyle ABUK SABUK sorunlar yaşamazsınız
    Loading...

Sierra Rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben şilede fiestamı ve ticari aracımızı muayene ettirdim bir sıkıntı yaşamamıştım, gecmis olsun kardesim aracında gayet sessiz

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    engınım bebegım be taa ankaraya gıttmıstım muane ıcın tuvden gecırdım ama 1 gun orda kalmak zorunda kaldım kutup bası ıcınhafıfı kusur xenon gectı yaylar dan kaldı egsoz yaptırmıstım oyle gectı ıste ve renk bıle farklı benım aracımda

gencpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hak aranması lazım gerçekten. işi tatlılıkla hallettiğinize sevindim. yollarda onlarca kez gördükleri araçlara benzemeyenlere kıl bi şekilde bakıyorlar oda sıkıntı oluyor. ön yargı işte.

lucky Jackal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    walla sonuna kadar okudum iyi sabretmişsin,ben Ankara İvedikte bi tanesini dövüyordum elimden zor aldılar,geçmedim mi geçtim muayneden ama o elemanada dedim havada karada suda çıkma karşıma die.sonuçta sen haklı olduktan sonra,arabanda bi problem olmadıktan sonra kimse bi şey yapamaz sana veya arabana.
    bizim mevzuda şu araba civic sport arabanın ruhsatta 4 kişilik görünüyor arkada 3 tane emniyet kemeri varmış dolayısı ile bu araba 5 kişilikmiş, bana bi belge vericeklermiş gidip onunla trafikten ruhsatı değiştirip 5 kişi yapıcakmışım,sonra gelip yeniden muayneye giricekmişim,valla zor aldılar elimden.gram hata olmyan arabaya yaptıkları muhabbete bak.direk dedğin muhabbet tek kapı spor araba falan arıza yaptı ipneler,ulan çalış seninde olsun nie kıskanıosun lavuk.

cenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boş yere uğraştırmışlar halbuki ben dikkat ediyorumda böğlesine arabalarıyla uğraşan insanların araçları şu trafikteki en temiz araçlardan. neyse geçmiş olsun

Cihan Çizmeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim araçalrımız kadar düzgün araç bulsunlar öpüp başlarına koysunlar.

Türkiye'de bizim kadar aracına özen gösteren düzgün bakan kaç tane şöför vardır?

Ama dediğiniz gibi spor bir araba heleki tek kapı bi araba görürlerse direk takmak için bakıyorlar arabaya ztn.
    PUG 106 - 306 , Honda Vti EP3

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonuna kadar okudum en iyisini yapmışsın hadi geçmiş olsun. ARtık 2 yıkda bir olacak bunlar bende carbon egsozla gitmiştim düz boru olduğu iiçin ses düşük olsada 4000 5000 devire kadar ses çıkmıyordu istasyon içinde vtec açtı öküz sonra gititm orjinal son taktım geçtim.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonuna kadar okudum en iyisini yapmışsın hadi geçmiş olsun. ARtık 2 yıkda bir olacak bunlar bende carbon egsozla gitmiştim düz boru olduğu iiçin ses düşük olsada 4000 5000 devire kadar ses çıkmıyordu istasyon içinde vtec açtı öküz sonra gititm orjinal son taktım geçtim.
    kanka ecu yokmu sende kesıcı koysaydın benım gıbı 3000 e bağırttıramazdı

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Moruk çok güzel fikir hee

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

güzel fikir valla

bu arada geçmiş olsun dileklerine istinaden:
    teşekkürler arkadaşlar :=)
    Loading...

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıl kafan rahat kardesim en azindan
    bende de :S yok muayene sahte falan deyip ruhsat degistirttiler

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahaaha ödünç ver dedikde vermedin ecu yü. Bu arada pm den bi yazsana ne durumdasın ben süpertech kapak yaptım gibi. sen neler yaptın bi yaz dışarı çıkıyorum gelince okuyayım.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun...

Silecegi olmayan,farı yanmayan,tekerlekleri dansöz gibi kıvıran araclara bisey demiyorlar,gözün gibi baktıgın arabaya herseyi eksiksiz olan arabaya sacma sapan biseyler bulduklarında cıldırmamak içten değil...

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok saçma olmuş adamların yaptığı, sende iyi uğraşmışsın uğraştığına değmiş
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı hadise benimde başımdan geçti.

Cooperla girdim muayeneye hadımköyde.

Aracın dışında ön plaka takılı , stoplar orjinal sadece yay var ve biraz sert . Headers + kat iptal borusundan gerisi orjinal borular ve sona giden 2 susturucudan biri iptal. Ses olarak çok aşırı bir ses yok 4000 civarına kadar biraz hırıltılı diyebilirim, sonrasında tiz ve yüksek ses var. Birde ***** ufak patırtılar Aracı teslim ederken görevli biraz sesi dinledi ama çok takılmadı , fren testine kadar biraz gazladı ama sesi çok sorun edermiş gibi davranmadı. Altına bakmadan önce biraz devir çevirtti , altına bakınca kat iptalini gördü fln. Kısacası araba motor numarasından hafif kusur , katiptalinden ağır , gürültüden ağır kusurla kaldı.

O anda biraz tartıştık , aracın fabrikasyon egzozlu olduğunu(gp lerden çok farklı olmayan bir ses var çünkü!) bir türlü anlatamadım. Hadımköyden o hışımla maslağa döndüm , orjinal header ve headerın hemen dibindeki kat.ı takıp geri döndüm hadımköye.. Aracın son susturucularından biri yine iptal şekildeydi. Yol süresince bayağı bir gazladım, ses olarak çok birşey değişmediğini biliyordum. Teslim ederkende aynı şey oldu. Görevli yine gaz verince daha ne yapayım gibi bir hareket yaptım dışarıdan. Gittiler baktılar 3-4 kere kat yerinde , manifold ince borulardan oluşuyor v.s. Sonucunda hgürültü olayına ikna oldular , kat.ta yerinde olunca geçmiş oldum ama sırf salak bir inat yüzünden o kadar yol yorgunluğu , benzin masrafı , manifold sök tak masrafı ve zaman kaybı yaşattılar.

Benim kanımca bu kadar bilmişlik taslayan , katı davranan sistem bu durumumda son susturucumdan da bana kusur yazması gerekirdi. Madem profesyonellik istiyorlar , araçların alt üst donanım listesini & şemasını alacak tek tek inceleyecek. Yayı farklı olana da yazacak cezayı ..

VTEC® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sen neden kaldığını yazsana ölsün millet gülmekten

BlackEmperor
    Misafir
    geçmiş olsun benimde yakaşıyo muayene kat iptal tırsıyom anasını satiyim

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTEC® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sen neden kaldığını yazsana ölsün millet gülmekten
    anlatmıştım 5. emniyet kemerı aracda mevcut fakat ruhsatta arac 4 kısılık yazdıı ıcın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)