top gearın bu ayki sayısında araçdan detaylı bahsedilmiş
top gearın bu ayki sayısında araçdan detaylı bahsedilmiş
dünyanın en çok satılan roadstarıdır bu araç. efsanedir.sorunsuzdur. bakmayın tr de ikinci elinin değersiz olduğuna.eğer binilcekse de 88720tl sıfır fiyatı var mazda tr de. çok daha uygun fiyatlarla alınabilir plazalardan.sıfır olur.roadstar olur.sorunsuz olur. bizim insanımız birbirini takip ediyor honda,peugeot,renault vs. arkadaşı ne alırsa ondan alıyım diyor. oysa ki farklı tadları tadmak lazım
bence alınır sıfırı uzun yıllar da binilir..
dostum aman satarken zarar edicem die düşünseydik burda birçok kişi araçlarını almazdı , yada 20 bin liralık aracına bi o kadar daha para harcamazdı.. araba üstünden ticaret yapan insanlar değil burda genel olarak zevk için araç kullanan insanlarız.Ki bu zevk pahalı bir zevktir.Sen 5 lira kaybedersin adam 10 lira kaybeder aracından , sana dokunur o 5 lira , ona 10 lira dokunmaz.Herkesin hesabı kitabı kendine göre.Mx-5 gibi araçlar satarken tabiki az yada cok olsun bişiler kaybettirir ama sıfır mx-5 almayı planlıyan bir binici zaten o kaybedecegi paranın hesabını yapmaz.Genelde bu tarz araçlar alındıgında zaten çok çok uzun süre satmaz sahibi.. özellikle mx-5 gibi aracı![]()
bende geri alamadığım çok paralar harcadım araçlarıma, dert bu değil "90 modeli 20 k lira eden baska bir araba var mi?" dendi ben de var dedimyoksa dediğim gibi ben fikrimi söylerim gerisi de beni ilgilendirmez 75e palio alsa forumdan biri bana ne zararı olabilir di mi
bi de Arenimo nun yazdıkları var demek ki zarar ettirmez gibi bi durum yok.. 90 modeli 20.000lira ama 2008 modeli 40a satılabiliyo benim açımdan sonuç budur..
yahu s2k ile kıyaslanmaz diye bir şey mi var. S2k çok daha sportif tatlar yaşatabilir. Litre başına en fazla gücü verebilir. Ama her halükarda ikisi de roadster araçlardır. Ayrıca MX-5 dediğin araç zamanında kompakt roadster araçların satış grafiğini arttırmış araçlardandır.
Bir de konuda s2k ile ilgili yoruma bakarsan ben olsam s2k alırdım denmiş yani kimse s2k tü kaka git mx-5 al dememiş değil mi?
sevgi ve selamlar,
Kesinlikle katılıyorum size tabiki kıyas yapılıcaktır.. madem bir kıyas var ben kendime ait görüşlerimi yazıyım...Ben s2000 ile ilgilenirdim nedeni litre başına gerçekten rekor bir güçü var ve bana daha keyifli gelen bir araç rahatmı bilmem ama mx-5inde artıları var sonuç olarak benim yıllardır yolda 2-3 kere gördügüm bir araba yani çok olmayan bir araç.. bu güzel lakin kötü yani gerçekten satarken üzücü bir deger kaybı varoysa yazın satarken s2000 kar bile ettirdiği oldu.. sonuç olarak BEN sıfır mx-5 fiyatına vsalı tertemiz bir s2000 almayı tercih ederdim.
![]()
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
Emrecim beğeniyorsan al, yakışır
Ama Türkiye'de tutulmuyor, satarken zorlanırsın.
Onun dışında bence çok başarılı bir araba, kullanma fırsatım olmadı ama araştırdığım kadarıyla çok dengeli ve "keyifli" bir arabaymış.
S2000 ile kıyaslamıyorum, s2000 performans olarak daha başarılı ama rwd yi çok iyi bilen insanları bile zorlayan bir araba, bence mx-5 e sürüş olarak alışman daha kolay olacaktır.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)