User Tag List

Sayfa 1/8 123 ... SonSon
139 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Amerika'ya yerleşmek ! yaşamak ! isteyenler !

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Amerika'ya yerleşmek ! yaşamak ! isteyenler !

Bilidğiniz gibi 1.5 sene önce H2B vizesi ( 3 seneye kadar uzatıla bilen ÇALIŞMA ! ve OTURMA izni) ile Buraya yerleştim ...

Amerika'da çalışma izni vize ile almak çok çok zordur ... imkansız a yakın .

Öğrenci olarak bile gelseniz size çalışma izni verilmez.

ama bu h2b vizesinde o kadar zor değil . ben buraya 30 kişi ile beraber geldim aramızda yaşı 30 u geçmiş hiç ! ing bilmeyen vardı H2B sayesinde vizesini aldı geldi buraya ...

H2B nedir ?

bu vize toplamı 3 seneye ( bedelli askerlik yapmaya yeticek kadar ) çalışma ve oturma vizesidir !

genelde ABD li insanların yapmadığı işlere alınır çoğunlukla Hotellerde Oda tezimliği ( HouseKeeper ) yada Houseman ( housekeper ın arabasını tazeliyen ) kişinin yaptığı işe alınır.

housekeeper işinde maaş 1000-1200 dolar arası kazanırsınız bide bahşiş i var tabi ... houseman likte öle bişi yok .

şirket bana ingilizce seviyesine göre KASİYERLİK vE GARSONLUK işi bulabilceğini söyledi ...

H2B vizesini almak garanti gibidir ! çünkü bu vizenin şartı size burda iş veren bi sponsor olmasıdır ! bende burda bu sponsor u buldum ... Burdaki çalıştığım şirket kendine çalışcak eleman arıyor ...

vize görüşmesine 150.000 bin dolardan fazla nakit para ve 4 ev tapusu tekne ve arabanın tapusu ile gittim emin olun hiç birine bakmadılar bile ... bunn yanında ingilizce referans mektuplarım vardı onlar dahil hiç birine bakmadılar ... bu sponsor olan şirket in verdiği petition a baktılar okeyledir ... sadece ad soyad benzerliğinden 6 hafta soruşturmaya kaldım ondan sonra gittim ...

petition u olan sıfır ingilizcesi olan buraya 10 kişi geldi benle beraber

kontenjan " 7 " kişidir ! ( buda tanıdık eş dostan sonra boşta kalan )

ücret : 4000 dolar dır .

iş New Jersey de .

bu vizeye kanıt herhalde benden daha iyi kimse olamaz bende son 1.5 senedir bu vize ile Amerikadayım herkes biliyor zati forumdan

Nisan da iş başı olucak ! ücretler ocağın 2-3 haftasına kadar en geç yatırılmış olmak zorunda işlemler biraz sürüyor çünkü ( vize filan herşey dahil )
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

chevy_Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu h2b vizesini aldıgımızda orada ehm çalışıp hemde yüksek eğitim yapabiliyor muyuz? yani buna vakit kalıyor mu? abes olduysa kusura bakmayın bu saatlerde uyumadıgımdan beynim gidip gelioyor da

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iş saatlerini bölmezse istediğin herşeyi yapabilirsin ... h2b vizesi alan biri vize süresi boyunca ABD vatandaşından farksız herşeyen yararlanabilir ... tabi vatandaş olmadığı için okul fiyatları 2 kat olcak bunu unutmayın
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok teşekkürler benim için uygun olmaz sanırım martta okulla ilişiğim kesilecek burda uğraşıyorum yüksek lisans için ama sanırım bu h2b vizesinin başvuru süreleri o kadar uzun olmaz sanırım. ama 7 kişi için böyle bi imkana vesile olmanız çok güzel ayrıca teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet tarihleri yazmayı unutmuşum şimdi güncelledim ...

Nisan da iş başı olucak ! ücretler ocağın 2-3 haftasına kadar en geç yatırılmış olmak zorunda işlemler biraz sürüyor çünkü ( vize filan herşey dahil )

kısacası pek bi zaman yok .. napim benimde elime bu gün geldi bu fırsat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki birşey daha sorsam çok konuşmuş olmazsam seneye böyle bir şans olacak mı yani h2b her sene green card gibi başvuru yapılabilen birşey mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok green kart ile alakasız ... ama H2B zor bi vizedir TR de bu işi çok uzun zamandır yapan yerler bile petition veren yer bulamadığı için bu sene yapmadılar ...

yüzde 90 gene olur ama dediğim gibi genelde bu işer ABD lilerin yapmadığı işlerde olur ...

benim burda bulduğum kasiyerlik ve garsonluk işi bulamazsın ... taki garson luk ta çok iyi bahşiş döner abd yi görmüş yaşamış etmiş kişiler bilir .

mesela miami de en son bi yere gittim hesap ın yüzde 9 unu kesinlile bahşiş bırakman lazım fatura ona göre geliyordu düşün ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok green kart gibi olmadıgını anladım yani başvuru dönemlerinin her yıl olup olmadıgını sormuştum, sanırım her yıl h2b şansı var ama gerekli sponsor bulundugunda gerçekleşen bir olay

aslında çok iyi bir imkan ama dediğiniz gibi sağlam bir sponsorla olacak birşey gibi görünüyor. şimdiden bu 7 kişiye bol şans

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    h2b nin normalde yılda 2 defa başvurma hakkı var bi sonbahar bide bahar ... bu 2 tarih de sponsor ayarlaman lazım ona göre gidebilirsin ... onun dışında en kral şirket olsun h2b nin alınma tarihin dışında hiç bi şekilde sana vize alamaz ...

ben walt disney de çalışıyorum abd nin dışardan en çok işçi getiren en büyük şirketi onlar bile bu tarihler dışında eleman alıp getiremiyor ... h2b gelmek istiyorsan onn tarihinide tuturman lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım cevaplar için çok teşekkürler iyi sabahlar... dicem de sizin orda sanırım gece

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam 4000 dolar vergisiz 2500 gibi maaş yapar ABD'de, bu parada ABD'lilerin ABD'de yapmadığı işler için fazladır. Ne gibi işler yapacak gitmeye hevesli arkadaşlar ondan da bahsetmelisin ve hangi şirket adam alıyor? ABD'de kimse babasının oğluna bile böyle para vermez.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VWci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam 4000 dolar vergisiz 2500 gibi maaş yapar ABD, bu da böyle ABD'lilerin yapmadığı işler için fazladır. Ne gibi işler yapacak gitmeye hevesli arkadaşlar ondan da bahsetmelisin ve hangi şirket adam alıyor? ABD'de kimse babasının oğluna bile böyle para vermez.
    4ooo sirkete odenecek para.Kazanilacak para cok daha az ki Amerika;da bu tarz islerde calisarak yasamak/gecinmek cok zor.Belki askerlikten kacis,ingilizce ogrenip az biraz kariyer icin dusunulebilir ama para kazanma,gezme tozma,biriktirme hayali ile geliniliyor ise sonuc simdiden belli HUSRAN.Tavsiyem enine boyuna dusunun hedeflerinizi koyun ortaya ve ona gore hareket edin.Sirf Amerika olsun diye Amerika'ya gelmek aci bir tecrube olabilir.

Edit - size hitaben yazmadim....Genel bir bilgilendirme.

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maaş 1.000-1.200.-$ arasıymış , yanlış anlaşılmasın
    bu arada konaklama işinin maliyetini de düşünmek lazım bence...
    Tesla Model Y Sr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu 4000 doları yatırdıgımızda kesin olarak gidiyormuyuz yoksa gitmemem ihitmali varmı(sicilimizde temiz oldugunu varsayarsak)
    ayrıca gidildiginde orada konaklama için ne yapılıyor ? çalışılan firmamı karşılıyor ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir mesleğiniz varsa bence abd yerine; kanada, avustralya ve yeni zelanda gibi ülkeleri tercih etmek daha mantıklı...

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni zelanda ve avusturalya icin bana yardimci olsana sonerim kaptani deryam.

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güney afrika nasıl capetown bilen varmı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mgnPower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni zelanda ve avusturalya icin bana yardimci olsana sonerim kaptani deryam.
    valla zamanında ben düşünmüştüm avustralyayı ama sonra vazcaydım.. elçilikten göçmenlik için gerekli dokümanları alıyosun. belli tutarda haraç ta yatırdıktan sonra beklemeye başlıyosun bazı mesleklerin şansı çok fazla.. öğretmen, uzman doktor, teknisyen, yazılımcı, programcı vs..

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bir garip eft helpdesk elemaniyim bilisimci yonumuz agir basabilir belki buradan dolayi ayrica ona harac degil harc denir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)