Bilidğiniz gibi 1.5 sene önce H2B vizesi ( 3 seneye kadar uzatıla bilen ÇALIŞMA ! ve OTURMA izni) ile Buraya yerleştim ...
Amerika'da çalışma izni vize ile almak çok çok zordur ... imkansız a yakın .
Öğrenci olarak bile gelseniz size çalışma izni verilmez.
ama bu h2b vizesinde o kadar zor değil . ben buraya 30 kişi ile beraber geldim aramızda yaşı 30 u geçmiş hiç ! ing bilmeyen vardı H2B sayesinde vizesini aldı geldi buraya ...
H2B nedir ?
bu vize toplamı 3 seneye ( bedelli askerlik yapmaya yeticek kadar ) çalışma ve oturma vizesidir !
genelde ABD li insanların yapmadığı işlere alınır çoğunlukla Hotellerde Oda tezimliği ( HouseKeeper ) yada Houseman ( housekeper ın arabasını tazeliyen ) kişinin yaptığı işe alınır.
housekeeper işinde maaş 1000-1200 dolar arası kazanırsınız bide bahşiş i var tabi ... houseman likte öle bişi yok .
şirket bana ingilizce seviyesine göre KASİYERLİK vE GARSONLUK işi bulabilceğini söyledi ...
H2B vizesini almak garanti gibidir ! çünkü bu vizenin şartı size burda iş veren bi sponsor olmasıdır ! bende burda bu sponsor u buldum ... Burdaki çalıştığım şirket kendine çalışcak eleman arıyor ...
vize görüşmesine 150.000 bin dolardan fazla nakit para ve 4 ev tapusu tekne ve arabanın tapusu ile gittim emin olun hiç birine bakmadılar bile ... bunn yanında ingilizce referans mektuplarım vardı onlar dahil hiç birine bakmadılar ... bu sponsor olan şirket in verdiği petition a baktılar okeyledir ... sadece ad soyad benzerliğinden 6 hafta soruşturmaya kaldım ondan sonra gittim ...
petition u olan sıfır ingilizcesi olan buraya 10 kişi geldi benle beraber
kontenjan " 7 " kişidir ! ( buda tanıdık eş dostan sonra boşta kalan )
ücret : 4000 dolar dır .
iş New Jersey de .
bu vizeye kanıt herhalde benden daha iyi kimse olamaz bende son 1.5 senedir bu vize ile Amerikadayım herkes biliyor zati forumdan
Nisan da iş başı olucak ! ücretler ocağın 2-3 haftasına kadar en geç yatırılmış olmak zorunda işlemler biraz sürüyor çünkü ( vize filan herşey dahil )