amelelik yapmayi seviyorsaniz hic durmayin
Avusturalya'da burda okuduğumuz okullar geçerli değil bilginize.Mühendisi mühendisten saymıyorlar.Orda girip 1 2 sene daha okumak gerekiyor diye biliyorum.
yazık günah, okumuş gençler değil misiniz? niye orda böyle bir işe talim oluyorsunuz?
Built to fall....
vize den red almanız çok düşük bi olasılık tabi olurmuda olur ... ama ilk sayfada ne şartlarda vize alanlar oldugunu söyledim .. petition olduktan sonra iş garanti gibi genede yüzde 5 red şansı vardiyelim ...
konaklama yerleri şuan hazırmış iş yerine yakın bi mesefadeymiş araç a ihtiyacınız olmicakmış
...
bu işe para biriktirmek isterseniz housekeeper ayda en fazla 300 dolar atabilir köşye gerisin harcar edersiniz ...
bu işn para biriktirmeden daha çok bedelli askerlik yapmanıza yarar hemde 3 sene içinde güzel bi ing ye sahip olur zaman zaman tatil de yaprak tüm burayı gezmenize yarar
kimse 3 sene içinde binlerce dolar biriktirip döncem diye hayal kurmasın baştan söylim ... ama yasal hakkınız var işten geldikten sonra bi işte daha çalışırm yapabilirm diyorsanız ozamn farklı olur tabi yoğun bi tempo olur ...
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
Yazmıcaktım ama tutamıyorum kendimi ...
@ turbo&quattro - ranthor - jetlag´
şimdi bir kişi Amerikaya gelmek istiyor ... bu kişi Uni de okumamış ingilizcesi'de yok ... türkiye dede kalırsa askerlik derdi var ? nası bir vize önerirsiniz Amerika ya gelmesi için ? ve bu vize çalışma izni vericek hemde 3 seneye kadar uzatılabilcek ?
çok merak ettim ağır baba yorum yapan abiler yazın bakalım bişiler neler yazcaksınız ..
ve vize görüşmesinde masraflarını karşılika herhangi bi düzenli gelir kaynağı sponsor mal varlığı filanda istemiyor !
BEN BURAYA BUNU KİMSEYE SATMAK İÇİN YAZMADIM.
Amerikaya GELMEK İSTEYİP TE GELEMEYEN VARSA DİYE YAZDIM.Çünkü bo forumda sizlerin tahmin edimeyeceği göremediği bir arkadaşlığım var ... Burda emin ol çok arkadaşım var onlardan birine yarar veya onlarında tanıdığına yarıya bilir diye ...
ben burda hospitality şirketi değilim ...
size göre saçmadr çünkü buranın açtığı kapıuyı göremiyorsunuz belli ...
sizin mantığınızla 3 sene böyle kalıncak bu kadar basit kafalısınız yane ...
beyler bu 3 senelik çalışma sayeside insanlar TR de bedelli askerlik yapabilir...
bu 3 sene içerisinde adam gibi ingilizce öğrenebilir ...
bu 3 sene içerisinde amerikada görmedik yer bırakmaz ...
bu 3 seneden sonra burayı öğrenir eder ondan sonra ister 2 yıllık okul okur ( fiyatları makul 5-6 bin dolar bişi ) ister 4 senelik okur kendini geliştirir ... buraya gelen çoğu ögrenci iş bulamadığı içn burayı bilmediği için çok zorluk çekiyor kendi çopu arkadaşım ist e geri döndü ... ama 3 sene burda yaşayıp tecrübe edinen kişi her türlü tutunur
isterse meslek kurslarına gider ondan sonra gittiği kursa göre kalmaya devam eder .
KISACA BU 3 SENE SADECE BURAYA GELMEK İÇİN BİR ADIM .. BU ADIMI ATARKENDE ASKERLİK SORUN UNDAN KURTULUP İNGİLİZCE ÖĞRENİYORSUNUZ.
Amerikada Sadece Dil kursu ! öğrenci oalrak buaya gelin 1 sene dil kursunda okuyun ( Bu arada çalışma izniniz yok öğrenciler çalışamıyor ... Kaça mal oluyor biliyormusnuz ? )
bu arada kontenjandan 3 kişilik yer kaldı.
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
biraz " apache meetin" diye konuları abi aratın ilk olanları nerde yapılmış kimler yapmış nası olmuş ... biraz daha bilgi sahibi olursunuz burayı daha iyi tanırsınız .
burdan da bakın :
http://www.facebook.com/home.php?#/g...0774330&ref=ts
group un grup resmine bi bakın nerde çekilmiş ... ilk çekilen fotolar nerde ne zaman çekilmiş ... belkide 3 ünüzde yoktunuz bu forumda bu arkadaşlıklar varken ... işte bu yüzden açtım bu konuyu ... bu arakdaşlardan birine veya tanıdığıan yardımcı labilir diye ...
bu konunn burda açılmasını sebep i beni burda herkes tanır kimseye güven verme derdim yok bilen bilir ...
ve sorumu tekrarlıyorum baba abiler ...
biri abd ye gelmek istiyor ! ama ingilizcesi yok ! parası yok ! sponsor u yok ! unide okumamış ...
hadi bu adama ÇALIŞMA izni ile bi vize alim bakim hangi vizeyi alcaksınız çok merak ediyorum ne yazcaksınız...
şiddetle cvp istiyorum.
Neden bu kadar costun anlayamadim....Bak yukarida ne yazmisim?
Ayrica iddaa ediyorum yukarida saydigin herhangibir isle tum Amerika dolasilamaz ve insani sartlarda yasanamaz.
Ayrica sorunun cevabi J1 olsun......
eriador sen haklısın kardeşim.. milletin karnı tok sırtı pek klavyeden yazması kolay oluyo.. tr'de adam gibi maaşlı iş mi var? vasıfsız insanlar için... 400-500 e adam çalıştırıyorlar.. en azından ydışında amelelik bile yapsa yabancı dil öğrenir tr'ye geldiğinde işine yarar.. öbür türlü artık herkes en az lise mezunu oluyor.. eğitim kalitesi düştü işsizlik had safhada...
dediğim gibi ben bi hospitality şirketi filan değilim ...
işin ticaretinde olsam mevzun forumda filan yazarım ...
sadece ama sadece tanıdık birilerinin işine yarasın diye buraya yazdım saydığım şartlarda gerçekten çok iyi bir fırsat.
Herkese yardimci olma fikrinde hemfikiriz zaten sorun yok.Ama biraz daha gercekci olmak lazim degil mi?
Vaad edilen isler belli,kazanilacak paralar belli ve bunlar dogrultusunda surulecek bir hayat belli...Yukarida dedigim gibi hersey amaclar dogrultusunda.Eger askerlik,ingilizce ve Amerika tecrubesi icin dusunulebilir tabiki ama Amerika;ya gideyimde ne sartlarda olursa olsun mantiginda olmak yanlistanda ote birsey.
türkiyede ameleye verilen maaşı sölermısın bana yada kac sefer çalıstın inşaata harç kardın sıva yaptın kac sefer tugla tasıdın el arabasıyla ?????? pekı bunları yaptın dıyelım ne aldın gunluk yövmıye 20 ytl naptın sabahdan aksama kadar mala salladın kazmayla calısdın 20 ytl ıcınmıydı ? veya sunu yapalım işe girdin diyelım vasıfsız olarak ne maas alıcaksın sabahdan aksama kadar kosturup patronun kahrını cekıp 500 lıra bılemedın 550 alıcaksın sıgortan olucakmı hayır değerin ne kocaman bır hıç ulkemzıde emege verılen saygıyı goruyoruz aldgın hakkıda goruyoruz.
bence oraya gıdıp hıc deılse dıl bakımından kendını yetıstırme gayretın olur bısıyler yaparsın cabalarsın ama suan ıcın ulkemezde neyın cabasını gosterceksın iş yonunden karnını doyurmaya bak nedemıs 1000 1200 usd demıs alıcaksın tr de hangı amele aylık 1500 ytl alıyor ?
ülkede gecenlerde kadrolu ögretmen vs alım secım yerlsımı oldu okumus adam onlar degılmı bınlerce kısıyı egıtıp hayata hazırlıyan adamlar onlar degılmı kac tanesı alındı ıse kac tanesıne kadro verıldı ve kac tanesı acıkda kaldı okudular demı bosda kalmak ıcın ???? yazmak o kadar kolaykı işçi bulma kurumu acıklamıs ıstatıslıklerde ıssızlık oranı bılmem kac dıe yuzde 11 artıs saglanmıs işsizlıkde ?? sımdı memleket öle bı haldeyken işciye verılen maas ortadayken iş bulmak aslanın bırak agzındayı bagırsagındayken sence hangısı mantıklı
et giren yere dert girmez.
Kaan tesekkürler kardesim bilgilendirme icin, umarım sevdigimiz birkac arkadasın isine yarar
Amerikada amelelik falan diyorsunuz da orda cöp toplasanız, benzinlikte vs calıssanız burada neredeyse müdür konumunda insanların aldıgı maasları alıyorsunuz.
Hem dil ögrenmek icin, hem yurtdısı tecrübesi yasamak, hem de kendini gelistirmek icin güzel bir fırsat
Amerikayı ve yapılacak isleri kücümsüyorsunuz da sizin Amerikada ne isiniz var bunu da anlamadım?
Okumaya mı gittin, sen paranla oku bırak o adamlar da calısmaya gitsin, gerekirse amelelik yapsın, onlara batmaz bu, sıkıntı yapmazlar eminim...
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
artı çalışmanın nesi ayıp? amelilikte yapılır, doktorlukta yapılır.. yeterki emek verilsin.. emek küçümsenemez...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)