User Tag List

Sayfa 3/8 İlkİlk 12345 ... SonSon
139 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Amerika'ya yerleşmek ! yaşamak ! isteyenler !

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=kop42;1036207]türkiyede ameleye verilen maaşı sölermısın bana yada kac sefer çalıstın inşaata harç kardın sıva yaptın kac sefer tugla tasıdın el arabasıyla ?????? pekı bunları yaptın dıyelım ne aldın gunluk yövmıye 20 ytl naptın sabahdan aksama kadar mala salladın kazmayla calısdın 20 ytl ıcınmıydı ? veya sunu yapalım işe girdin diyelım vasıfsız olarak ne maas alıcaksın sabahdan aksama kadar kosturup patronun kahrını cekıp 500 lıra bılemedın 550 alıcaksın sıgortan olucakmı hayır değerin ne kocaman bır hıç ulkemzıde emege verılen saygıyı goruyoruz aldgın hakkıda goruyoruz.

bence oraya gıdıp hıc deılse dıl bakımından kendını yetıstırme gayretın olur bısıyler yaparsın cabalarsın ama suan ıcın ulkemezde neyın cabasını gosterceksın iş yonunden karnını doyurmaya bak nedemıs 1000 1200 usd demıs alıcaksın tr de hangı amele aylık 1500 ytl alıyor ?

/QUOTE]

Arkadasin hangi mantikla yazdigini cok iyi biliyorum ve Onun adina ben cevap vereyim....1200 dolar burada hicbirsey demek.Evet Tr de iyi para olabilir ama burada ev kirana,faturalarina belkide karin tokluguna anca yeter...Yeterince acik sanirim.

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ameleligin bile sistematik bir duzeni var. En vasifsiz islerin bile. Neden biliyormusunuz? Cunku insana saygi ve deger verme gibi TR'de olmayan bir sey var. O yuzden kimse sizi yaptiginiz isle kolay kolay kucumsemez. Ayrica, copculer 2800+ maas aliyor bunu da dip not dusmek isterim. Cunku aldiklari copleri ozenle ayiriyor adamlar geri donusumlu ve donusumsuz olarak. Copculuk diyip de gecmiyorlar. Daha uzar gider bu orneklerim...

2 kere 2 nasil dort ederse, dil de yerinde ogrenilir. Buraya gelen de bunlarin rahmetine kavusmak icin zahmetini biraz cekecektir. Abartilacak bir durum yok bence.
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

kop42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadasin hangi mantikla yazdigini cok iyi biliyorum ve Onun adina ben cevap vereyim....1200 dolar burada hicbirsey demek.Evet Tr de iyi para olabilir ama burada ev kirana,faturalarina belkide karin tokluguna anca yeter...Yeterince acik sanirim.

1200 usd orda hıc bırsey olabılır ama sana evın kırasını tek basına öde demıyorlar bellı grup sekıllıerınde ev kıralıyabılırsın masraflarını bölusebılırsın bu tarz ımkanlarda var orda işi yokusa surdukden sonra ucak kazası bıle cıkar amerıkaya gıderken
    et giren yere dert girmez.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ReßeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ameleligin bile sistematik bir duzeni var. En vasifsiz islerin bile. Neden biliyormusunuz? Cunku insana saygi ve deger verme gibi TR'de olmayan bir sey var. O yuzden kimse sizi yaptiginiz isle kolay kolay kucumsemez. Ayrica, copculer 2800+ maas aliyor bunu da dip not dusmek isterim. Cunku aldiklari copleri ozenle ayiriyor adamlar geri donusumlu ve donusumsuz olarak. Copculuk diyip de gecmiyorlar. Daha uzar gider bu orneklerim...

2 kere 2 nasil dort ederse, dil de yerinde ogrenilir. Buraya gelen de bunlarin rahmetine kavusmak icin zahmetini biraz cekecektir. Abartilacak bir durum yok bence.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

_FaRuK_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaa neden laf yapıyorsunuz kı kaan cok guzel bır sey paylasmıs anlatmıs ısteyen varmı dıye nasıl yapılır ve neler yapabılırsınız dıye tesekkur edecegınıze laf yapıyorsunuz ılgınc

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kop42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

1200 usd orda hıc bırsey olabılır ama sana evın kırasını tek basına öde demıyorlar bellı grup sekıllıerınde ev kıralıyabılırsın masraflarını bölusebılırsın bu tarz ımkanlarda var orda işi yokusa surdukden sonra ucak kazası bıle cıkar amerıkaya gıderken
    Isin yokusa fln suruldugu yok...Ben sadece insani sartlarda yasamaktan bahsediyorum..Yoksa gider 10 kisiyle ayni odada da yasarsin ki orneklerini cok gordum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Desmond Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaa neden laf yapıyorsunuz kı kaan cok guzel bır sey paylasmıs anlatmıs ısteyen varmı dıye nasıl yapılır ve neler yapabılırsınız dıye tesekkur edecegınıze laf yapıyorsunuz ılgınc
    katılıyorum sana

ama demeden edemıycegım aramızda okumus ınsanlar varya bı eli yagda bı eli balda olanlar varya onun ıcın kucumsendı konu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada boyle bir konu ile dusunenlere yardimci olmaya calistigi icin Kaan'a birsey diyen yok...Sadece nelerle karsilasacaginizi tecrubelerim(iz) dahilinde paylasmaya calisiyoruz.Hersey TR'den gorundugu gibi toz pembe degil Amerika;da.Anlatilmak istenen ozetle bu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiyede durumlar daha beter.. amerikadan görüldüğü gibi toz pembe değil

_FaRuK_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada boyle bir konu ile dusunenlere yardimci olmaya calistigi icin Kaan'a birsey diyen yok...Sadece nelerle karsilasacaginizi tecrubelerim(iz) dahilinde paylasmaya calisiyoruz.Hersey TR'den gorundugu gibi toz pembe degil Amerika;da.Anlatilmak istenen ozetle bu.

hersey ana karnında ogrenılmıyor toz pembe degıl dostum benım babam ıscı gıtmıs isvicreye fabrıkalarda calısmıs ben dogmusum vatandası olmusum ve babam emeklı olmuss tamam sartlar zordur ona hem fıkırım ama ınsanların elıne boyle sanslar kac kere gelıyor veye gelır paylasmıs anlatmıs kaan bılgılendırmıs ısteyen varsa yapmaya calısır bızımde anlatmak ıstedıgımız ooo

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    orda 1200 dolara ev kira fatura karın tokluğuna yeter demişsiniz de TR'de 500-550 tl ile bunları yapabilcekmisiniz bi düşünün isterseniz, anca ev kirası ve fatura ödersiniz, o da köhne semtlerde, yani kıyıda köşede kalmış vasıfsız çöplüğün içinde yaşarsınız AÇ olarak.

şimdi yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin lütfen.

kaan umarım yardımı dokunur aramızda böyle birşeye düşüncesi, ihtiyacı olan arkadaşlar varsa. ki çok isterim kardeşim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orda 1200 dolara ev kira fatura karın tokluğuna yeter demişsiniz de TR'de 500-550 tl ile bunları yapabilcekmisiniz bi düşünün isterseniz, anca ev kirası ve fatura ödersiniz, o da köhne semtlerde, yani kıyıda köşede kalmış vasıfsız çöplüğün içinde yaşarsınız AÇ olarak.

şimdi yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin lütfen.

kaan umarım yardımı dokunur aramızda böyle birşeye düşüncesi, ihtiyacı olan arkadaşlar varsa. ki çok isterim kardeşim..
    Ben yazdiklarimi gozden geciriyorum rahat ol....

Anlatilmak isteneni hala anlayamamissin..Istersen tum yazdiklarimi bastan oku...Tr ilgilendirmiyor beni oradaki sartlardan bahsetmiyorum ki TR-ABD kiyaslamasi bu konu icinde yanlis.

3 senedir buradayim ben ve bu 3 sende cok zorluklar cektim, acta kaldim..Tecrubelerim bu para Amerika'da yetersiz diyor,insani sartlarda yasanmaz diyor,para biriktiremez gezip tozamazsiniz diyor..Amerika'nin tadini cikaramazsiniz diyor...Yineliyorum ingilizce icin,askerlik icin,is tecrubesi ve farkli bir kultur ogrenmek icin tabiki mantikli ama giderim pasa pasa yasarim diyorsaniz eger Amerika'ya gelme fikrini bir degil bin kez dusunun...

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ev kirasına gelince planımız 3 - 3 yerleştirmek ...

elektrik dahil tahmini kişi başı ayda 400 ödücekler ...

8 dolar kazandığını düşünelim günde 8 saaat 64 dolar yapar haftada 320 dolar bunn 45 doları vergiler desek kişinn eline 275 dolar kalıcak ...

275 x 4 ?= 1200 dolar para ...

400 kiraya gitse 800 dolar cebine kalıcak ...

amerikada YEMEK - İÇKİ parası TR nin yarı fiyatlarda olduğunu düşünürsek ...
    benzin filan fiyatını söylemeye gerek yok yarın bi gün araba alırlarsa ...

o kadar da korkubnç bir yaşam beklemiyor bakın ben burda 13-14 ay oldu ...

arabamıda aldım 3 şehir gezdm ( new york a 2 defa gittim ) evime eşya filan döşedim .. aynı bu şartlarla gelerek ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ama giderim pasa pasa yasarim diyorsaniz eger Amerika'ya gelme fikrini bir degil bin kez dusunun...
    bunu diyen kimse yokki zaten burada.. adam türkiyede işsiz, bulacağı işlerde de alacağı para belli, çok düşük.. ne yapsın bu adam? y.dışında en azından emeğe değer verilir diyerek gidiyorlar...

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ev kirasına gelince planımız 3 - 3 yerleştirmek ...

elektrik dahil tahmini kişi başı ayda 400 ödücekler ...

8 dolar kazandığını düşünelim günde 8 saaat 64 dolar yapar haftada 320 dolar bunn 45 doları vergiler desek kişinn eline 275 dolar kalıcak ...

275 x 4 ?= 1200 dolar para ...

400 kiraya gitse 800 dolar cebine kalıcak ...

amerikada YEMEK - İÇKİ parası TR nin yarı fiyatlarda olduğunu düşünürsek ...
    benzin filan fiyatını söylemeye gerek yok yarın bi gün araba alırlarsa ...

o kadar da korkubnç bir yaşam beklemiyor bakın ben burda 13-14 ay oldu ...

arabamıda aldım 3 şehir gezdm evime eşya filan döşedim .. aynı bu şartlarla gelerek ...
    Abi merakımı mazur gör, ne iş yapıyorsun acaba
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben ilk geldiğimde housekeeper dım ... şuan ise deepcleaner ım daha temiz basit bi iş.

yazmayı unutmuşım aldıgınız maaş ın yanında bide bahşiş alcaksınız amerikada bahşiş kültürü hiç de kötü değildir ...

günde 5 doalr çıksa 21 iş günnde 105 dolar yapar ...

bu normal statü bie işler yoğun olnca haftada 6 bağzen 7 gün çalıştığınız olucak ( isterseniz de çalışmasınız ! ) ozamn gelir daha da artıcak ...

ekstra günlerde saatlik ücreti 12 dolar ... yane 12 x 8 günde 96 dolar demek ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suan aldigm para yol dahil 1 milyar civarnda butun gun bişyler satmaya calişiorm acaip insanlara bzn 2gb flash beellek satana kdr sinir krizi duruma geliorm.Üni terkim ya gidip 15ay yapicam askerligi
    yada 4sene acik ogretim kasicam bi şekilde bitse bile elimde bi hiçle 6ay askerlk yapip geri doncem
    Acikcasi bnm sartlarmda 3yil yurt dişi cok mantkli hem gelecekte iş kariyerimde ii kotu bi eklenti olur-ing gelişimi-bedelli askerlik
    Bu yaşimda gitmiycegmde 50yaşindami gidicem hem

Daha oncede Yurt dişi ile ilgili bi konu acmiştm.Egerki durumum el verip yetişebilrsem giderm.1 arkdasmla beraber.hafta içi ailelerler fln gorusuruz durumu sanirim.bakalm kismet.

Kaanada burda tesekkur ediorm.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)

Anlatilmak isteneni hala anlayamamissin..Istersen tum yazdiklarimi bastan oku...Tr ilgilendirmiyor beni oradaki sartlardan bahsetmiyorum ki TR-ABD kiyaslamasi bu konu icinde yanlis.

3 senedir buradayim ben ve bu 3 sende cok zorluklar cektim, acta kaldim..Tecrubelerim bu para Amerika'da yetersiz diyor,insani sartlarda yasanmaz diyor,para biriktiremez gezip tozamazsiniz diyor..Amerika'nin tadini cikaramazsiniz diyor...Yineliyorum ingilizce icin,askerlik icin,is tecrubesi ve farkli bir kultur ogrenmek icin tabiki mantikli ama giderim pasa pasa yasarim diyorsaniz eger Amerika'ya gelme fikrini bir degil bin kez dusunun...
    büyüksün diye saygılı bi şekilde yazdım ama kusura bakma artık -siz den -sen e dönüyorum, ben zaten rahatım çokşükür sıkıntım yok annem-babam öğretmen tek çocuğum aylık belli bi miktar yolluyolar kalanıyla herkes hayatını yaşıyor bizde yaş olarak küçük olabilirim ama saygısızlık etmezsen sevinirim rahat ol vs gibi hitaplarla.

TR-ABD kıyaslamasını geçinilebilirlik, iş bulunabilirlik olarak kıyaslıyoruz burda zaten iki ülkeninde şartları belli Herhangi vasıf sahibi (üni mezunu olmayan, yabancı dili vs olmayan) insanların TR'de yapacağı işlerde taş çatlasa alacağı para denildiği gibi 500-550 tl dedik, abd'de ise 1200dolar civarı dedik. Ben tüm yazılanları konu açıldığından beri okuyorum zaten rahat olması gerek varsa sensin ! TR'de kazandığın parayla da burda aç kalıcaksın ülkenin tadını çıkaramıcaksın gezip tozamıcaksın, yapabilceksen söyle?

ABD'de öğrenilecek dil TR'de insana çok şey katar, CW de ABD'de yaşanmış-çalışılmış olması çok şey katar, 3 yıl ABD sonrası TR de hayat şartların bi anda ABD ye gitmeden önceki halinin 2 katına çıkar en kötü ihtimalle. Amelelik için bile nerdeyse ingilizce isticekler şuan ülkemizde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

biz papayi yeni gine de yaşamıyoruz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)