User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: grey market arabalar garantiye tabi mi?

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    grey market araçlarda ne gibi bir vergi eksiği varki toplatıp alıcaklarmış ?

grey marketteki amac ordan aracı disbiritor olmadan daha ucuza getirmek

hatta çoğu zaman bmw lerde fln atıyorum deri koltuk ,multimedia paket olmadan ucuza mal edip burda montaj yapıyorlar

ki boyle bişey 10bin euro ya yakın kar bırakır araç başına
    Vergi açığı şöyle oluyor; Grey araç ithal edilmeden önce 2. el gibi alınıp, parası ödenip içeriye 0 km araç gibi sokmaları. Yani 50 k € 0 km ise bu greyler 30 k €'ya Ülke'ye giriyor. Bu 30 k dan ötv+kdv alınıyor. Aradaki kar aracı olana kalıyor.
    セルカン+レーラ=愛

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana göre mantıksız geliyor diyelim ki süperspor bi arac aldık grey market arıcılığı ile e sonra bu arabanın hic bi şekilde garantisi olmucak mı ya da araba fabrikadan cıktıktan sonra satılıp başka ülkeye grey marketle girdiyse firma grey market girişli diyip garantiyi iptal mi edecek bu mantıksız geliyor yani

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yearone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vergi açığı şöyle oluyor; Grey araç ithal edilmeden önce 2. el gibi alınıp, parası ödenip içeriye 0 km araç gibi sokmaları. Yani 50 k € 0 km ise bu greyler 30 k €'ya Ülke'ye giriyor. Bu 30 k dan ötv+kdv alınıyor. Aradaki kar aracı olana kalıyor.
    tamam o konuyu biliyorum ben başka açıdan bakmıştım

çok az kmlerdeki lüks araçları 2. el alıp sıfır kondisyonunda içeriye soktukları hakkında haberler vardı

hatta araç sıfırlama tesisleri bile kurmuşlar diyordu haberde

o konuda evet ciddi bir kayıp var

ben sadece deri koltuk multimedia sistem vs gibi ufak tefek şeylerden hesap yapmıştım

aşağı yukarı araba başına 10bin euro bırakıyor ayda 3 araba satsam miss

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arçların uluslararası garantisi var ama mesela 1 sene garanti vardır burdan alırsan 2 senedir bu yüzden 1 sene boyunca kesinlikle garantisi olur ama garanti ithal edilen ülkedeki bayii'den ilk satış ile başlar.
    grey market araba hep problemdir çünkü araçları daha ucuz getirmek için hiçbi aksesuar yok gibi gösteriyorlar böylelikle 20-30k€'luk aksesuarlar onlara 5-10k'e mal oluyor. Araç fiyatlarında oynama yapamazlar çünkü gümrüklerde arabanın ordan aldığın fiyatına göre vergi hesaplanmaz burdaki fiyatı üstünden vergi hesaplanır.
    yurt dışından kimse ikinci el araba getirmez kazalı olmadığı sürece kazançsız bir iş oluyor çünkü sıfır aldığında o ülkedeki vergiyi ödemeden alıyorsun mesela almanya'da %19 vergi var 100k€'luk bi araç 84k€'ya alınır. Üstünede 25k€'luk aksesuar yok gibi gösterilirse bu aksesuarların vergisi kazanç olarak kalır bu yüzden araba ucuzlar. Ve unutmayınki sizin standart sandığınız çoğu aksesuar tr paketidir yani opsiyonel aksesuardır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tanju çolak veya biçok kişinin başı grey market yüzünden belaya girmiştir. Grey marketten uzak durun tabi size faturayı tam olarak kesebiliyorsa büyük ihtimal sorun olmaz.

Ha birde avrupada da insanlar vergisi yüksek ülkeden arabasını alıp gümrük birliği olduğu için kendi ülkesindeki düşük vergi ile arabayı kendi ülkesi plakasına alıyor ve yaygın bi uygulama.
    mesela araç 10.000€ belçikadan %30 vergisini düşüp 7692€'ya alıyor sonra almanya'da %19 vergi ödeyerek 9153€'ya aracı alıyor. (ülke, vergi ve fiyatları salladım)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam o konuyu biliyorum ben başka açıdan bakmıştım

çok az kmlerdeki lüks araçları 2. el alıp sıfır kondisyonunda içeriye soktukları hakkında haberler vardı

hatta araç sıfırlama tesisleri bile kurmuşlar diyordu haberde

o konuda evet ciddi bir kayıp var

ben sadece deri koltuk multimedia sistem vs gibi ufak tefek şeylerden hesap yapmıştım

aşağı yukarı araba başına 10bin euro bırakıyor ayda 3 araba satsam miss
    İşte o farkı devlet alacakmış deniyor. Galericiler artık grey araba almıyor ve takaslamıyorlar. Asıl konum bu
    セルカン+レーラ=愛

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

..Araç fiyatlarında oynama yapamazlar çünkü gümrüklerde arabanın ordan aldığın fiyatına göre vergi hesaplanmaz burdaki fiyatı üstünden vergi hesaplanır.
    siz hiç ithalat yaptınız mı? çünkü vergi hesaplamasının nasıl yapıldığını yanlış tarif ediyorsunuz..

ithal edilen tüm mallar ilgili kanuna göre vergilendirilir..

mal bedeli faturası, nakliye faturası gibi temel maliyetlere göre vergi hesaplanır

Aracın burdaki satış fiyatını devlet belirlemez, biri 10 tl ye satarken aynı malı bir başkası 9 tl ye satabilir.

AHMET1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki simdi ben 2005 model bi mercedes almis olsam 10 kez el degistirmis olsun mesela. Alirken faturasini sormadim veya sordum ama faturada bi problem oldunu anlamadim. Benim ne kabahatim var neden bu cezayi suan kullanan ceksinki cok sacma
    I sold the BMW because I wanted something sporty and fun to drive like the STI, yet be more comfortable and practical. The John Cooper Works Mini was the best of both words

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha gecen sene olan bi olayi anlatiyim.

Arkadasin E92 M3'u Grey Marketti ve sifir alinmisti.

Difransiyeli dustu ve Borusan garantiden degistirmek istemedi, kullanim hatasi diyerek isin icinden cikti.

Fatura 21K'di.

aviator35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lüks araba da başa bela

_AS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Markaya göre değişiyor bu biraz sanırsam. Grey li Range leri garantiye sokmuyorlar diye okumuştum zamanında.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Kasim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha gecen sene olan bi olayi anlatiyim.

Arkadasin E92 M3'u Grey Marketti ve sifir alinmisti.

Difransiyeli dustu ve Borusan garantiden degistirmek istemedi, kullanim hatasi diyerek isin icinden cikti.

Fatura 21K'di.
    bu durumu almanyaya yazılsa ne sonuç alır acaba

hiç boyle bi problemde deneyen oldumu

sonuçları merak ediyorum acıkcası

zamanında bir arkadaşımın bmw motorundaki bir parçayıda borusan değiştirmek istememişti garantiden

almanyaya güzel bi yazı gonderildi peşinden borusan arayıp çağırdı ve gereken değişim yapıldı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz hiç ithalat yaptınız mı? çünkü vergi hesaplamasının nasıl yapıldığını yanlış tarif ediyorsunuz..

ithal edilen tüm mallar ilgili kanuna göre vergilendirilir..

mal bedeli faturası, nakliye faturası gibi temel maliyetlere göre vergi hesaplanır

Aracın burdaki satış fiyatını devlet belirlemez, biri 10 tl ye satarken aynı malı bir başkası 9 tl ye satabilir.
    Bikaç kere kere yaptım demekki yanlış yapmışlar
    söylediğin gibi mal bedeli faturasına göre vergi alıyorlarsa 100k€'luk arabaya ben 10k€'luk fatura kestiririm 10k€'luk vergi ödeterek çıkarabiliyorsam süper olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bikaç kere kere yaptım demekki yanlış yapmışlar
    söylediğin gibi mal bedeli faturasına göre vergi alıyorlarsa 100k€'luk arabaya ben 10k€'luk fatura kestiririm 10k€'luk vergi ödeterek çıkarabiliyorsam süper olur.
    yanlış yapmamışlardır da, siz yanlış biliyorsunuz orası kesin..

malı satan firmanın düzenlediği mal bedeli faturası baz alınarak vergiler hesaplanır.

İthalat sırasında malı satan firmanın faturası ve bunu doğrulamak için yaptığın ödemenin transfer belgesi istenir.

10 bin euro fatura alacaksan 100 bin euroyu legal yollarla transfer edemezsin.

sen 100 bin euro göndereceksen ortada 100 bin euroluk fatura olmak zorunda.

Devlet vergi alma konusunda tahmin ettiğinden çok daha uyanıktır, adamın iflahını keser..

VA_VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bizde 2006 land rover discovrey var grey market kolatlar çıkışli.aracın garantsinden sıkıntımız olmadı fakat arabaya devlet SATILAMAZ koydu yani aracı satamıyoruz.1,5 yil önce adliye ye cagırdılar adliye otoparkında tespit için aracı konturol ettiler bizim gibi 110 araç daha vardı aynı gün.hala çözülmedi hala satılamaz var...

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vag grubunda yol yardim disinda tum garanti hizmetlerinden yararlanabiliyor

VA_VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gambit49 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vag grubunda yol yardim disinda tum garanti hizmetlerinden yararlanabiliyor
    tamam garanti de sıkıntı olmuyor da,ama arabayı satamıyoruz o ne olacak..bizim araç tespit e gitdiğinde 1 tane vw R32 vardı, audi A8, vardı,audi S5 vardı porsche 4S ..range rover,, land rover ,,bmw mercedes bunlar zaten halayın başını çekiyordu..yani sırf o gün benim gördügüm yüzküsür araç satılamaz damgası yemiş ve oraya tespite gelmişti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VA_VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bizde 2006 land rover discovrey var grey market kolatlar çıkışli.aracın garantsinden sıkıntımız olmadı fakat arabaya devlet SATILAMAZ koydu yani aracı satamıyoruz.1,5 yil önce adliye ye cagırdılar adliye otoparkında tespit için aracı konturol ettiler bizim gibi 110 araç daha vardı aynı gün.hala çözülmedi hala satılamaz var...
    İşte aradığım açıklama buydu... Geçmiş olsun. Neden olarak ne dediler ?
    セルカン+レーラ=愛

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış yapmamışlardır da, siz yanlış biliyorsunuz orası kesin..

malı satan firmanın düzenlediği mal bedeli faturası baz alınarak vergiler hesaplanır.

İthalat sırasında malı satan firmanın faturası ve bunu doğrulamak için yaptığın ödemenin transfer belgesi istenir.

10 bin euro fatura alacaksan 100 bin euroyu legal yollarla transfer edemezsin.

sen 100 bin euro göndereceksen ortada 100 bin euroluk fatura olmak zorunda.

Devlet vergi alma konusunda tahmin ettiğinden çok daha uyanıktır, adamın iflahını keser..
    bende devletin uyanıklığından bahsediyorum yıllar sonra hummerların kamyonet olarak sokulmasına uyandılar.
    Veya bikaç yıl sonra o aksesuarları belirtilmeden düşük fatura ile gelen arabaların içindeki koltuk soğutma, navigasyon vs. olduğunu tespit edip geriye dönük işlemde yapabilir.
    Tabi bu arada 100k€'luk faturayı 10k€ gibi göstermek ve ona göre transfer yapmak çok basit ve gümrüklerde yapılıyor. Hatta faturayı burda bi yazıcıdan çıkarıp kaşeciden kaşe yaptırıp üstüne basmakta pek sorun değil daha fazla yazmayayım usulsüz bi ton iş yapılıyor işin içindeysen zaten bunları görüyorsundur. Kolinin içeriğini gümrüklü bölgeden alıp (çalıp) içine leğen (farazi) koyup iadesini istemeler vs. vs.
    Türkiye'de BA BS'ler ile faturaları takip ediyorlar yani senin bana kesildi dediğin faturanın aynısını karşı firmanında faturayı kestim diyerek devlete bildirip bildirmediği araştırılıyor. Fakat yurt dışından gelen faturalarda bunu kontrol için bi mekanizma yok. Ya sonuçta paşa paşa vergi veren biriyim haksız yere vergi kaçırılması bana dokunuyor ama sistem şıkır şıkır işliyor tr'de biçok arabadaki parçalar vergileri tam olarak verilerek mi giriyorda sen hala devlet uyanık diyorsun o da ayrı bi mevzu....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)