ahk Nickli Üyeden Alıntı
bende devletin uyanıklığından bahsediyorum yıllar sonra hummerların kamyonet olarak sokulmasına uyandılar.
Veya bikaç yıl sonra o aksesuarları belirtilmeden düşük fatura ile gelen arabaların içindeki koltuk soğutma, navigasyon vs. olduğunu tespit edip geriye dönük işlemde yapabilir.
Tabi bu arada 100k€'luk faturayı 10k€ gibi göstermek ve ona göre transfer yapmak çok basit ve gümrüklerde yapılıyor. Hatta faturayı burda bi yazıcıdan çıkarıp kaşeciden kaşe yaptırıp üstüne basmakta pek sorun değil daha fazla yazmayayım usulsüz bi ton iş yapılıyor işin içindeysen zaten bunları görüyorsundur. Kolinin içeriğini gümrüklü bölgeden alıp (çalıp) içine leğen (farazi) koyup iadesini istemeler vs. vs.
Türkiye'de BA BS'ler ile faturaları takip ediyorlar yani senin bana kesildi dediğin faturanın aynısını karşı firmanında faturayı kestim diyerek devlete bildirip bildirmediği araştırılıyor. Fakat yurt dışından gelen faturalarda bunu kontrol için bi mekanizma yok. Ya sonuçta paşa paşa vergi veren biriyim haksız yere vergi kaçırılması bana dokunuyor ama sistem şıkır şıkır işliyor tr'de biçok arabadaki parçalar vergileri tam olarak verilerek mi giriyorda sen hala devlet uyanık diyorsun o da ayrı bi mevzu....