Hocam bu işte hacim mi yoksa hp-kw mi geçerli.Tamimde güç değerleri için %30 diyor.Ulan ne karmaşık iş arkadaş.Başı ayrı kıçı ayrı.Sizin hacimsel duruma göre ben Şahinime sr20det yada ca18det swap yapamam oluyor.Bu iş adamı çıldırtır.Saygılarımla.
Printable View
işletemezsin demiyor düzenleme, %30 u geçersen ayrıca emisyon ve desibel vs yönetmeliklerine göre de ayrıca uygunluk alman lazım diyor...
Bilğiler gayet açık ama şu raporları nerden nasıl alacaz.Hacimsel durumu aştık.
2 ay önce bir mühendislik firması ile görüştük.Arkadaşın Şahinin blok çatladı.Blok değiştirmek istemedi neyse firmaya yazıyı yazdım.Aracınız 1800 cc üzeri motor işletemezsiniz dendi.Arkadaş bulusa sr20det swap istiyor.Araç dede yadiğarı.Hurdayada çıkarmak da istemiyor.Bu testler nasıl yaptıracağımıza dair bilğileri bilen arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.EGM ve MMO'dan bu testler için bilği edinemedim malesef.
Emisyon ve desibel'i geçtik diyelim.Uygunluk belgesi de neyin nesi.Yeni araç üretip şasiyemi oturtacaz ki bu uygunluk belgesini istiyorlar.Bu belgeyi nerden alacaz kii .
Vay be ne sorunlu bi işmiş yasal swap.Her yerinden şer akıyor bu işin.Milletin neden illegale kaçtığı daha iyi anlaşılıyor. Saygılarımla.
Konuyu hortlatayım.
Merakımdan soruyorum şimdi mesela 1.6 şahine 3000cc bmw motoru takılıyor mu? peki bunun işlemleri ne kadar sürüyor? asıl konu işletme maliyeti ne kadar herşey dahil?
Şöyle Şahin 3.0i olsa kötü mü olur :)
yav şu işi tam bilen biri ufaktan makale hesabı bi yazı yazsada forumda sticky olsa güncellemeler geldikçe düzenlense
mesajım bulunsun ...
iyi çalışmalar
Rıdvan..
Arkadaslar d16 motoru b16 ile degistirsek ruhsata isletebiliyormuyuz
konuyu hortlatacağım ama... baya bi mevzuatı araştırdım, okudum ama bulamadığım tek bilgi;
yurt dışından alınan motorda istenılen belgeler nedir ? yurt ıcınde alınanla aynımı? yani satıs sozleşmesi ki bu alım durumunda irsaliyeli fatura olur (ahsamı veya servis adınamı onu bılmıyorum), ve motorun çıktıgı arabanın hurda belgesi. yine yurt ıcınde ıstenılen bu belgelerse. yabancı olan belgeleri yeminli tercümanlarla halledip sanırım, makıne muhendıslerı odasına mı gıdecegız? aklımda deli sorular :)
Bildiğimce cevaplayayım, yurt dışından ikinci el motor getiremiyorsunuz. Daha doğrusu getirirsiniz ama burada araca takıp yürütüp işletemezsiniz. Trafiğe kapalı alanda kullanılacak araçlar için uygundur ama. İkinci el motor ancak hurda statüsünde gelir. Diğer metaller gibi metal hurdası olarak gösteriliyor olmalı. Sıfır olduğu taktirde üreticinin yollayacağı belgeler.. vs ile gerekli işlemler yapılabiliyor. Tabi sırf buna özel işlerle uğraşan birinden daha detaylı bilgi almak gerekir.
yaww herseneki hort konuymuş bakmadan atladım hortt vol3 :D
işleten nasıl işletiyor pekı ? :)
yanii törkişmenii :D
Arkadaşlar benim de ufak bir sorum olacak.
Şimdi benim otomobilim 2000cc. Ben bu hacmi 30% yükseltme hakkına sahibim, burada sanırım herkesle hemfikiriz.
Benim otomobilimin aynısından TR'de 3000cc olanı da var. Bana resmi olarak tanınan hak ruhsat üzerindeki cc'nin 30% unu yükseltmek midir, yoksa ülkeye ithal edilmiş aynı marka ve aynı modelin en üst cc'sinin 30%'unu mu yükseltmektir?
Daha önce bu tarz bir işlem gerçekleştirmiş olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
Size tek birşey söylücem bence artık bu konuların bu forumda konuşulmaması lazım
evet forum dahilinde bu konular konuşmasın. 30a mal edilen aracı ruhsata işleten 80e 100e satsın. muvzuatı kımse bilmesin kimse birsey yapmasın. sizde haklısınız.