basit işler için kullanışlı olabilir ozellikle bu netbook almak isteyen apple kullanıcıları için kaçırılmaz bir urun
ama tr ye geliş fiyatları çok uçuk olucak![]()
basit işler için kullanışlı olabilir ozellikle bu netbook almak isteyen apple kullanıcıları için kaçırılmaz bir urun
ama tr ye geliş fiyatları çok uçuk olucak![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
iPhonedan hiçbir farkı yokmuş gibi geldi bana..Flash yoksa yine hiçbir işe yaramaz webde..gereksiz bir alete benziyor..Bir netbook bundan çok daha iyi işler yapar.
edit: Gereksizliğin daniskası.
Artılarını şöyle sıralamak mümkün:
1. İnce, küçük, hafif vs özellikleri ile dünyanın en kaliteli işçiliği ?? (neye göre en kaliteli işçiliği??)
2. Çok şık ve hızlı kullanıcı arayüzü (hiçbirşey olmadığı için olabilir mi? Multi process bile yok.Ayrıca nesi çok şık? iPhone un aynısı ula.)
3. Kusursuz çalışan takvim, tarayıcı, mail, müzik, video, fotoğraf, harita uygulamaları
4. Çoklu dokunma özellikli yüksek kontrastlı LED ekran
5. Firmanın iddiasına göre 10 saat gibi yüksek video izleme, kablosuz bağlantıyla internette dolanma, müzik dinleme süresi
6. Kullanmadığınız sürece 1 ay kadar bekleme süresi vaat etmesi.
7. iPhone uygulamalarıyla tam uyumluluk
8. iTunes Store, App Store, iBookstore ile zengin içerik erişimi
9. Youtube HD video oynatabilme
10. Hareket sensörü, pusula, kulaklık, mikrofon
Yukardakilerin hepsi zaten iPhone da mevcut. Yapmayın Allah aşkına. Kusursuz çalışan takvim,mail,müzik ve harita uygulamaları şu an neredeyse en dandik alette bile var.
10 saat boyunca video kimse izlemez,internette flashsız hiçbirşey neredese yapılmıyor artık..1 ay kadar beklese ne olur beklemese ne olur telefon sanki??
Bunlar da şimdilik dezavantaj gibi görünenler:
1. Adobe Flash bile yok, internet tarama deneyiminin ‘flash’sız ‘muhteşem’ olması beklenemez.
2. Genişletme slotları yok (kart okuyucu, USB slotu vs), dolayısıyla foto veya başka dosyaları makineye aktarmak için mutlaka Macbook, iMac veya iTunes yüklü PC kullanmak şart. Yani günümüz Windows uygulamaları gibi tak-çalıştır ve sürükle-bırak yapamıyorsunuz.
3. Dahili hoparlörü var ama stereo olup olmadığı belli değil.
4. iPhone gibi aynı anda iki uygulamayı çalıştırmak mümkün değil. Örneğin internette dolaşırken veya e-kitap okurken aynı anda bir radyo uygulamasını açıp radyo dinleyemiyorsunuz.
5. Küçük de olsa bir web kamerası yok. Dolayısıyla görüntülü sohbet imkânı standart donanımla bulunmuyor.
6. Bluetooth’u sadece kulaklık ve klavye gibi çevre birimleri için kullanabiliyorsunuz. Başka bilgisayar veya telefonlarla dosya transferi mümkün değil.
7. Ne kadar kaliteli olsa da geri aydınlatmalı ekran, e-kitap okuyucularının gözlerini bir hayli yoracaktır. Bunun için özel görüntüleme teknolojisi kullanan Kindle karşısında avantajlı sayılmaz.
Eksiler neden saçma oldugunu söylüyor bence. Hiçbir şekilde bir laptopla,laptopu geçtim netbook ile bile mukayese edilmeyecek kadar özelliksiz bir cihaz.
Yine apple'in çıkardığı boş ama deli gibi satacak bir ürün kanımca.
Hiçbirşey bağlayamadıktan sonra ve diğer PCler ile iletişim halinde olmadıkça ne işe yarayabilir? Sadece kitap okumak ve müzik dinlemekten başka? Açıkçası bana dünyanın en gereksiz aleti gibi geldi.
1GHz işlemci mi istiyorsunuz? Alın bir HTC HD2. Telefonda bile bunda olmayan yüzlerce özellik mevcut.
Modaya meraklıysanız alın.
Bayanların "aaayyy çocuğun aypedi var yaa" demelerini istiyosanız alın.
Eğer bu tarz istekleriniz yoksa "geçiniz"
K.
Turkıyede satar ya yınede. Özentı tayfası zaten ozellıklerı varmı yokmu bakmaz bıle ipad mı tamam 10 numara.
Ya bunun özentilikle falan bi alakası yok aslında. Alet bir devrim yaratacak herkesde görecek. IPhone çıktığında da böyle olmuştu.
Yanlız şu hali çok boş aletin. Şu anda almak saçma olur. Biraz daha gelişince herkesin elinde bir tane ipad olacak. Çünkü kullanımı çok basit ve hayatı kolaylaştırıyor.
Laptop gibi windows açılıyor, ha açıldı ha açılacak derdi yok. Mouse derdi yok, Klavye derdi yok. Kolaylıkla heryere götürülebilir. Laptopu taşımak bile bir angarya artık.
İleriki versiyonlarında dediğim gibi bir devrim yaratacak.
ne ki bu ne işe yarar
iphone gibi olur ilk model boş sonradan geliştiriyolar (gerçi hala iphone dolu değil ya ) usb olsa eywlh ama şuan bi işe yaramaz
Yok abi ya ne devrimi allah aşkınaWindows açıldı derdi yok,ancak Windowsta yaptıgın hiçbir işlemi bunda yapamıyorsunki.Mouse olmaması hadi tamam+klavye olmaması da güzel ancak diyorum ya laptopun yaptıgı hiçbir işlemi yapamıyor,yapamazda.
VGA girişi yok,Ethernet yok,USB yok,HDMi yok,vs vs..İstediğim programı çalıştıramadıktan sonra ne yapayım yanımda böyle bir aleti![]()
İyi bir ekran kartlı bir laptop'a tercih etmem bunu.![]()
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Onu geç,500 TL lik 1.6 GHz işlemcili netbooka bile tercih etmem ben
Düşünsenize ya , bnim telefonun özellikleri ile aynı aletin özellikleri..Sırf HTC için demiyorum birkaç tane daha var piyasada 1GHz telefon,576MB Ram var , kapasitif ekranlı...
800x480 çözünürlük var bende de. Müzik,video desen onlar da var. Opera + Flash Destekli Skyfire var , internet de mevcut yani. EE ne kaldı, Fotoğraf da çekebiliyorsun.
+ USB girişi ve hafıza kartı var + GPS
Ne farkı var şimdi Allah aşkına telefondanSadece ekranı büyütülmüş versiyonu işte..Bir devrim göremedim ben yani :P
popüler kültür işte![]()
bi tanıdıgım ifone yolladı kayıt ettiriver diye çok dandik bişey hiç begenmedimiyiki yollamış telefonumu yeniden çok sevmeye başladım
![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)