valla babamda 40.000 - 50.000km civarı gidiyo aynı yağ ile unutuyo genelde ama hiç zorlamıyo arabasını otobanda bile 90km hızı geçmiyo :)
Printable View
valla babamda 40.000 - 50.000km civarı gidiyo aynı yağ ile unutuyo genelde ama hiç zorlamıyo arabasını otobanda bile 90km hızı geçmiyo :)
Yazık olmuş bitirmişler resmen motoru.:Deli:
Ben normal bakımlarını bile 2000 km önce yaptırırım (10000 de bir olan bakımı daha dolmadan 8000 km dolunca) sadece yağ değişimini değil aracın her şeyini komple kontrol ettiririm. Türkiyedeki yakıt kalitesi yol şartları vb şeyler bence bakım süresini kısaltıyor. Erken yağ değişimi bakım vs. bana olumlu olarak geri dönüyor.
Biz 2000-3000 öncesinde yaptırırız adama bak, gel de küfretme :)
Yavv bunun yakit tuketimi hic artmadimi acabaa :D :D
aracta bozulan tek sey vanos olmus , sahibi kadin degil erkek ayrica :D
gres olmuş içerdeki yağ :D
Yazık ya.. :(
yanlız bu baştaki bmw deki yağın detayı varmı elimizde acaba ?
yağ mineralmi ? yoksa tam sentetikmi ?
tam sentetik yağ 64k km geçse bile öyle olmasa gerek ?
ne dersiniz ?
her zaman tam sentetik yağ derim !
çok fark var
ve bence extrem bir motor yoksa ortada 15-20 bin km tam sentetik yağ kullanılır .
yorum beklerim
vay be ekranda ısık yanar yazı yazar yagı degıs dıye hıcmı okumamıs bu adam...
aynen dedıgıne katılıyorum. yıllardır mılletı kandırdılar yagınızı erken degıstırın dıe. oysakı erken ve sık yag degısımı motora ıyılık deıl kotuluk eder. ben tam sentetık yag kullanıyorum. yag sevıyesını kontrol edıyorum ve 10.000-15.000km aralıgında yagımı degıstırıyorum. stock makına turbo aracımda da 7000km oldu ve hala yagını ındırmedım. tam sentetık yag ıle suanda calısanımın aracı 35.000km olmus bana soyledı bu kadar km gıttım bısı olur mu dıye bende yagını kotnrol ettım. yag sevıyesı gayet ıyı. bugun yagı degısecek aracın. cıkan yagı castrol labaratuarına yollıcam test ıcın. bakalım ne cıkıcak.
böyle olur =)
detay verilmemis ama muhtemel mineral yag , amerikada siz soylemedikce kimse size sentetik yag satmaz . nadiren bazi servisler sentetik yag kullaniyorlar okadar.
neden ? yani ben arabami aldigimdan beri 3bin milde bir ( 4.800 , 5bin km civari ) yagini mobil 1 le degisiyorum tam sentetik . kotulugu nedir , sik yag degistirmenin ?
Sentetik ve yarı sentetik yağlarda 5000'de bir falan değiştirmeye gerek yok. Yetkili servisler dahil yarı sentetik yağ kullanıp(ne kadar sık bakım o kadar fazla para kopartmak) 15-20 bin km değişim periyodları uyguladığını düşünürsek yarı sentetik bir yağla 20 bin sorunsuz yapabileceğimizin göstergesidir. Tam sentetikte daha da fazla kullanılır özelliklede sıkıştırılmayan normal kullanılan bi arabada.
Bende merak ettim erken yağ değişiminin araç için dezavantajını? (Çevre kirliliği haricinde).
Yetkili servisler bakım aralığını sıklaştırmıyor bilhassa uzatıyor. Eskiden çoğu markada 5-10.000 km olan bakım periyodu bugün 20-30.000 km lere dayanmış durumda.
Yarı-sentetik yağla 20.000 km demek ciddi bir rakam özellikle Türkiye koşulları için, özellikle yarı-sentetik yağın %80'inin mineral karpuz kavun çer çöp organik geri dönüşen malzemelerden yapıldığını düşünürsek.
amerikalılar üşengeç insanlar, çoğu amerikalının bagajını açın 80 lerden kalma araçtan hiç çıkmamış parça, kullanılmayan herhangi birşey bulabilirsiniz...
kısaca bu tarz birşeyin olması normal :)
Periyodik bakım aralıklarını uzatıyorlar ama riske atmak istemezler kendilerini hiçbir zaman o yüzden bana hiçte mantıksız gelmiyor.
Otobüslerin falanda yağ değişim aralıkları 50 bin km civarı aynı şekilde kamyon vs araçlarında öyle sizce tam sentetik yağ mı kullanıyorlar?:)
15-20 bin değişim periyodu bence çok olağan
cok bıle gıtmıs :D ne bıcım olmus yav :D
Bak epeydir bu kırmızıyla belirttiğin şeyi yazdıgını fark ettim ve yanlış bildiğini sana daha öncede söylediler fakat hala yanlış bilgi yazmaya devam ediyorsun. Soylediklerime alınma sadece yanlış bir bilgiyi düzeltiyorum sana bir kastım yok yani.
Google a mineral ya yazdıgında bile karşına çıkan wikipedia da basitce acıklamışlar.
Mineral oil
Mineral oil or liquid petroleum is a by-product in the distillation of petroleum to produce gasoline and other petroleum based products from crude oil. It is a transparent, colorless oil composed mainly of alkanes (typically 15 to 40 carbons) and cyclic paraffins, related to petroleum jelly (also known as "white petrolatum"). It has a density of around 0.8 g/cm3.[1] Mineral oil is a substance of relatively low value, and it is produced in very large quantities. Mineral oil is available in light and heavy grades, and can often be found in drug stores.
In the late 1800s, the term "mineral oil" or "rock oil" was first used to describe the petroleum hydrocarbons and associated products that were produced from wells that tapped underground reservoirs. The term differentiated petroleum hydrocarbons produced from underground sources from other common oil sources at the time, such as palm oil or whale oil. In today's petroleum exploration and production (E&P) business, the phrase "mineral oil" is most often used in legal documents to define and encompass all of the liquid hydrocarbon and gaseous products produced from wells drilled into underground petroleum-bearing reservoirs.
mineral karpuz iimiş :)
Ben 10.000 de bir değiştiririm ki servisinde bana önerdiği km bu daha önce 15.000 miş 10.000 e çekmişler falan filan.
sızede ozelden atarım. bazı arkadaslar ne alakası var fln dıyebılır. polemık amaclı mesaj olabılır. bu yuzden foruma yazmak ıstemıorum.
bende pm alabilirmiyim gerçekten merak ettim. Teşekkürler.
64bin km yag degismezse ne olur ?
o artık yağ olmaz başka birşeyi değiştirmek gerekir ismi yağ değildir artık.. tamirciye gitsen adam tapayı açsa yağ akmaz yaa bu nasıl bi otomobil kullanılıcılığıdır??!!!:beuj::icon_wack
hep adam kadın her kimse araç sahibine yüklenmişsiniz
belki test amaçlı yapılmış bir çalışma sonucudur, yoksa neden resimlerini çeksinler internete koyup kendilerine küfür ettirsinler :D
soyle bırsey yazayım konu acılsın bıraz. bu arac buyuk ıhtımal oldugu yerde calısmadan yatmıs. 6 ay kadar olabılır. ve calısmayan yag kesınlıkle bozulur. ve uzun sure sonra arac calıstıgında ıse bu sekılde posa halıne donusur. ya da bu posalanma aracın contası yanmıssa ya da aracta yag eksılmısse de meydana gelır. ama bır aracın yag sevıyesı normal ıse contası saglam ıse ve arac sureklı calısıyor ıse ben 60.000km lerde de bırseyler olucagını snamıyorum. eger yag tam sentetık ıse. 35.000km snra calısanımın aracına bakım yptırdık. hıcbır sıkıntı yok masallah. yag gayet guzel cıktı test sonucunu beklıyorum
Böylelerini sopayla döveceksin ki aklı başına gelsin.. Sonra da arabam orjinal hiç oynanmamış diye satarlar..
hortu keeesssss :D
nutella kıvamındaki yağı özlemiştik, iyi oldu.. :D
hort olduğu iyi oldu faydalı bilgiler edindim görmemişim :)
adam arabanın orjinalliğini her yönüyle korumak istemiş :D:D:D
düşünsenize sahibinden.com da bi ilan, başlık şöyle '64bim km'de yağı bile orjinal' :D:D:D:D:D
Firlamis bi konu ama guzel bilgiler var bmw yede iyi iskence etmisler :D sahsen ben dizel aracimda 3.000 de bir yag yag filtresi 6.000 de bir mazot filtresi degisirim :)