valla babamda 40.000 - 50.000km civarı gidiyo aynı yağ ile unutuyo genelde ama hiç zorlamıyo arabasını otobanda bile 90km hızı geçmiyo![]()
Yazık olmuş bitirmişler resmen motoru.
Ben normal bakımlarını bile 2000 km önce yaptırırım (10000 de bir olan bakımı daha dolmadan 8000 km dolunca) sadece yağ değişimini değil aracın her şeyini komple kontrol ettiririm. Türkiyedeki yakıt kalitesi yol şartları vb şeyler bence bakım süresini kısaltıyor. Erken yağ değişimi bakım vs. bana olumlu olarak geri dönüyor.
Biz 2000-3000 öncesinde yaptırırız adama bak, gel de küfretme![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Yavv bunun yakit tuketimi hic artmadimi acabaa![]()
![]()
aracta bozulan tek sey vanos olmus , sahibi kadin degil erkek ayrica![]()
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
gres olmuş içerdeki yağ![]()
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
yanlız bu baştaki bmw deki yağın detayı varmı elimizde acaba ?
yağ mineralmi ? yoksa tam sentetikmi ?
tam sentetik yağ 64k km geçse bile öyle olmasa gerek ?
ne dersiniz ?
her zaman tam sentetik yağ derim !
çok fark var
ve bence extrem bir motor yoksa ortada 15-20 bin km tam sentetik yağ kullanılır .
yorum beklerim
aynen dedıgıne katılıyorum. yıllardır mılletı kandırdılar yagınızı erken degıstırın dıe. oysakı erken ve sık yag degısımı motora ıyılık deıl kotuluk eder. ben tam sentetık yag kullanıyorum. yag sevıyesını kontrol edıyorum ve 10.000-15.000km aralıgında yagımı degıstırıyorum. stock makına turbo aracımda da 7000km oldu ve hala yagını ındırmedım. tam sentetık yag ıle suanda calısanımın aracı 35.000km olmus bana soyledı bu kadar km gıttım bısı olur mu dıye bende yagını kotnrol ettım. yag sevıyesı gayet ıyı. bugun yagı degısecek aracın. cıkan yagı castrol labaratuarına yollıcam test ıcın. bakalım ne cıkıcak.
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
detay verilmemis ama muhtemel mineral yag , amerikada siz soylemedikce kimse size sentetik yag satmaz . nadiren bazi servisler sentetik yag kullaniyorlar okadar.
neden ? yani ben arabami aldigimdan beri 3bin milde bir ( 4.800 , 5bin km civari ) yagini mobil 1 le degisiyorum tam sentetik . kotulugu nedir , sik yag degistirmenin ?
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
Sentetik ve yarı sentetik yağlarda 5000'de bir falan değiştirmeye gerek yok. Yetkili servisler dahil yarı sentetik yağ kullanıp(ne kadar sık bakım o kadar fazla para kopartmak) 15-20 bin km değişim periyodları uyguladığını düşünürsek yarı sentetik bir yağla 20 bin sorunsuz yapabileceğimizin göstergesidir. Tam sentetikte daha da fazla kullanılır özelliklede sıkıştırılmayan normal kullanılan bi arabada.
Yetkili servisler bakım aralığını sıklaştırmıyor bilhassa uzatıyor. Eskiden çoğu markada 5-10.000 km olan bakım periyodu bugün 20-30.000 km lere dayanmış durumda.
Yarı-sentetik yağla 20.000 km demek ciddi bir rakam özellikle Türkiye koşulları için, özellikle yarı-sentetik yağın %80'inin mineral karpuz kavun çer çöp organik geri dönüşen malzemelerden yapıldığını düşünürsek.
amerikalılar üşengeç insanlar, çoğu amerikalının bagajını açın 80 lerden kalma araçtan hiç çıkmamış parça, kullanılmayan herhangi birşey bulabilirsiniz...
kısaca bu tarz birşeyin olması normal![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)