User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
76 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: 64bin km yag degismezse ne olur ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yetkili servisler bakım aralığını sıklaştırmıyor bilhassa uzatıyor. Eskiden çoğu markada 5-10.000 km olan bakım periyodu bugün 20-30.000 km lere dayanmış durumda.

Yarı-sentetik yağla 20.000 km demek ciddi bir rakam özellikle Türkiye koşulları için, özellikle yarı-sentetik yağın %80'inin mineral karpuz kavun çer çöp organik geri dönüşen malzemelerden yapıldığını düşünürsek.
    Periyodik bakım aralıklarını uzatıyorlar ama riske atmak istemezler kendilerini hiçbir zaman o yüzden bana hiçte mantıksız gelmiyor.

Otobüslerin falanda yağ değişim aralıkları 50 bin km civarı aynı şekilde kamyon vs araçlarında öyle sizce tam sentetik yağ mı kullanıyorlar?

15-20 bin değişim periyodu bence çok olağan

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok bıle gıtmıs ne bıcım olmus yav

Ryhn
    Misafir
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yetkili servisler bakım aralığını sıklaştırmıyor bilhassa uzatıyor. Eskiden çoğu markada 5-10.000 km olan bakım periyodu bugün 20-30.000 km lere dayanmış durumda.

Yarı-sentetik yağla 20.000 km demek ciddi bir rakam özellikle Türkiye koşulları için, özellikle yarı-sentetik yağın %80'inin mineral karpuz kavun çer çöp organik geri dönüşen malzemelerden yapıldığını düşünürsek.
    Bak epeydir bu kırmızıyla belirttiğin şeyi yazdıgını fark ettim ve yanlış bildiğini sana daha öncede söylediler fakat hala yanlış bilgi yazmaya devam ediyorsun. Soylediklerime alınma sadece yanlış bir bilgiyi düzeltiyorum sana bir kastım yok yani.

Google a mineral ya yazdıgında bile karşına çıkan wikipedia da basitce acıklamışlar.

Mineral oil
    Mineral oil or liquid petroleum is a by-product in the distillation of petroleum to produce gasoline and other petroleum based products from crude oil. It is a transparent, colorless oil composed mainly of alkanes (typically 15 to 40 carbons) and cyclic paraffins, related to petroleum jelly (also known as "white petrolatum"). It has a density of around 0.8 g/cm3.[1] Mineral oil is a substance of relatively low value, and it is produced in very large quantities. Mineral oil is available in light and heavy grades, and can often be found in drug stores.

In the late 1800s, the term "mineral oil" or "rock oil" was first used to describe the petroleum hydrocarbons and associated products that were produced from wells that tapped underground reservoirs. The term differentiated petroleum hydrocarbons produced from underground sources from other common oil sources at the time, such as palm oil or whale oil. In today's petroleum exploration and production (E&P) business, the phrase "mineral oil" is most often used in legal documents to define and encompass all of the liquid hydrocarbon and gaseous products produced from wells drilled into underground petroleum-bearing reservoirs.

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mineral karpuz iimiş

Ben 10.000 de bir değiştiririm ki servisinde bana önerdiği km bu daha önce 15.000 miş 10.000 e çekmişler falan filan.

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ryhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak epeydir bu kırmızıyla belirttiğin şeyi yazdıgını fark ettim ve yanlış bildiğini sana daha öncede söylediler fakat hala yanlış bilgi yazmaya devam ediyorsun. Soylediklerime alınma sadece yanlış bir bilgiyi düzeltiyorum sana bir kastım yok yani.

Google a mineral ya yazdıgında bile karşına çıkan wikipedia da basitce acıklamışlar.

Mineral oil
    Mineral oil or liquid petroleum is a by-product in the distillation of petroleum to produce gasoline and other petroleum based products from crude oil. It is a transparent, colorless oil composed mainly of alkanes (typically 15 to 40 carbons) and cyclic paraffins, related to petroleum jelly (also known as "white petrolatum"). It has a density of around 0.8 g/cm3.[1] Mineral oil is a substance of relatively low value, and it is produced in very large quantities. Mineral oil is available in light and heavy grades, and can often be found in drug stores.

In the late 1800s, the term "mineral oil" or "rock oil" was first used to describe the petroleum hydrocarbons and associated products that were produced from wells that tapped underground reservoirs. The term differentiated petroleum hydrocarbons produced from underground sources from other common oil sources at the time, such as palm oil or whale oil. In today's petroleum exploration and production (E&P) business, the phrase "mineral oil" is most often used in legal documents to define and encompass all of the liquid hydrocarbon and gaseous products produced from wells drilled into underground petroleum-bearing reservoirs.
    Daha önce bana bir şey yazıldıysa görmedim cidden, o kadar çok mesaj atılıyor ki tüm başlıklara bakamıyorum.

Ben böyle biliyordum, yanlışım olabilir herkes gibi kusurabakmayın. Teşekkürler bu arada bilgilendirme ve düzeltme için

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    detay verilmemis ama muhtemel mineral yag , amerikada siz soylemedikce kimse size sentetik yag satmaz . nadiren bazi servisler sentetik yag kullaniyorlar okadar.

neden ? yani ben arabami aldigimdan beri 3bin milde bir ( 4.800 , 5bin km civari ) yagini mobil 1 le degisiyorum tam sentetik . kotulugu nedir , sik yag degistirmenin ?
    sana ozelden ızah ederım. para harcama bosuna.
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı yazıyı banada yollarmısınız?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

thedevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

neden özelden bilmememiz gereken birşeymi var ? yani biz bilirsek kötümü olur anlayamadım ?

tabi bilgi senin ister paylaşırsın ister paylaşmassın ama ne bilim bizde bilsek iyi olmazmı ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sızede ozelden atarım. bazı arkadaslar ne alakası var fln dıyebılır. polemık amaclı mesaj olabılır. bu yuzden foruma yazmak ıstemıorum.
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende pm alabilirmiyim gerçekten merak ettim. Teşekkürler.

mur_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    64bin km yag degismezse ne olur ?

o artık yağ olmaz başka birşeyi değiştirmek gerekir ismi yağ değildir artık.. tamirciye gitsen adam tapayı açsa yağ akmaz yaa bu nasıl bi otomobil kullanılıcılığıdır??!!!

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hep adam kadın her kimse araç sahibine yüklenmişsiniz

belki test amaçlı yapılmış bir çalışma sonucudur, yoksa neden resimlerini çeksinler internete koyup kendilerine küfür ettirsinler
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soyle bırsey yazayım konu acılsın bıraz. bu arac buyuk ıhtımal oldugu yerde calısmadan yatmıs. 6 ay kadar olabılır. ve calısmayan yag kesınlıkle bozulur. ve uzun sure sonra arac calıstıgında ıse bu sekılde posa halıne donusur. ya da bu posalanma aracın contası yanmıssa ya da aracta yag eksılmısse de meydana gelır. ama bır aracın yag sevıyesı normal ıse contası saglam ıse ve arac sureklı calısıyor ıse ben 60.000km lerde de bırseyler olucagını snamıyorum. eger yag tam sentetık ıse. 35.000km snra calısanımın aracına bakım yptırdık. hıcbır sıkıntı yok masallah. yag gayet guzel cıktı test sonucunu beklıyorum
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

NerdenS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böylelerini sopayla döveceksin ki aklı başına gelsin.. Sonra da arabam orjinal hiç oynanmamış diye satarlar..

art - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı NerdenS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böylelerini sopayla döveceksin ki aklı başına gelsin.. Sonra da arabam orjinal hiç oynanmamış diye satarlar..
    Olacak is degil bu ne hal..
    Vorsprung durch Technik

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hortu keeesssss
    nutella kıvamındaki yağı özlemiştik, iyi oldu..
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

CaNeR44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hort olduğu iyi oldu faydalı bilgiler edindim görmemişim

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam arabanın orjinalliğini her yönüyle korumak istemiş

düşünsenize sahibinden.com da bi ilan, başlık şöyle '64bim km'de yağı bile orjinal'

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Firlamis bi konu ama guzel bilgiler var bmw yede iyi iskence etmisler sahsen ben dizel aracimda 3.000 de bir yag yag filtresi 6.000 de bir mazot filtresi degisirim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)