anlayana sivri sinek saz,
anlamayana davul zurna az.
Printable View
anlayana sivri sinek saz,
anlamayana davul zurna az.
Çok güzel ve anlamlı bir yazı. Çoktan esiri olmuşuz bazı şeylerin de haberimiz yok.
Paylaşım için sağolasın kardeşim.
ilker abi elerine sağlık çok güsel yazmışsın
Râbbim herkesi hidayete erdirsin inşallah
Birde şu Allahla benim aramda lafını lütfen düzgün kullanalım Kalbim temiz tarikatına üye olmayalım
Allaha yakın olmak için namaz kılman lazım
Allaha en yakın oldugun yer secdedir
bunları bilerek yazmak lazım bazı şeyleri
Bro Namaz ve Zikir kesinlikle ;)
çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz.
paylaşım çok güzel, bir insanın ömrü herşeye yetmiyor malesef. ne kadar para kazandığın değil, ne kadar helallik aldığın önemli bu dünyada.
mesele durup düşünmekte ders alabilmekte şükür edebilmekte fazlasına gerek yok yetecek kadarı varken kim biliyorki bogazından haram lokma gecenin zikride kabul olmuyor kim biliyorki benim kalbim temiz demekle vicdan rahatlatmaksa amaç ben en günahkar kullar arasındayım. paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık.
ellerine sağlık hilmi,kendimizde birşeyler arayıp ders alacak güzel bir yazı...
anafikir nefis cidden :icon_tup:
Aslında biz bu dünyaya sahip olmaya degil, şahit olmaya gelmiştik... Bunu unutmasak...!
Çok çok güzel bir yazı eline sağlık ..
paylaşım için teşekkürler güzel yazı :)
allah razı olsun okuyunca insan kendini sorguya çekiyor.dünya malı dünyada kalıyor.sabancı rahmetli oldu ne götürdü?evlatları var engelli varmı tedavisi?maalesef yok para pul mal mülk hepsi birer emanet bırakıp gideceğiz.asıl yatırımı ahiret için yapmak lazım.burda kazandıklarımız içinde şükredip paylaşmak lazım
beğenmedim.. bence saçma bir yazı olmuş
Çok anlamlı çok güzel bi yazı. Ne için yaşadığımızı çoğu zaman unutuyoruz yada çoğumuz bilmiyoruz gerçekten.
Güzel bir yazı ''Bu dünyaya sahip olmaya değil şahit olmaya geldik'' sözüne sonuna kadar katılıyorum ama bazı kısımlara katılmıyorum.İnsanlar neden çalısıp para kazanıyor?Hep daha iyisini elde edebilmek ailesine daha iyi koşullar sunabilmek için.Elbette yeteri kadar paran varsa komsun açken sen tok yatmıycaksın.Eşine dostuna akrabana yardımını esirgemiyceksin.Banada1.5 2milyarlık telefonlar israf olarak geliyor yada 3-4 saatin olması.Ama herkesin hayalidir lüks spor bir arabaya binmek yada çok büyük bir eve sahip olmak.Herkes 1.2 milyarlık arabaya binsin 1oda 1salon evde otursun o zaman.
Sahip olduğunuz şeyler eninde sonunda sizlere sahip olur.
Fight Club filminde de bu konuyu ele alıyorlar.
tabiki..
haksız kazanç sağlayan insanları tamamen bu yazımın dışında tutuyorum onlar ayrı bi vaka çünkü...
Yazının son cümlesinde şöyle bi söz geçiyor "avucumuzu açtığımız zaman gerçekten özgür olup tüm yeteneklerimizi kullanabilir hale gelmeyecek miyiz?"
sorum şu.. burda özgürlük derken nasıl bi özgürlükten söz ediyoruz? sayılan maddelerdeki şeylerin esiri olduğumuz ve eğer bunlardan vazgeçersek özgür olacağımız anlamına mı geliyor? insanlar zaten tüm yeteneklerini kullanarak çalışarak tırnaklarıyla kazıyarak bugün sahip oldukları şeylere kavuşmadılar mı?
bu yazıdan benim çıkardığım sonuç insanlar çalışmasın, sadece şükretmeyi bilsin, aza tamah etsin bi şekilde mutlu olur geçinir gider ama sonuçta özgür olur. böyle özgürlük olacaksa bence hiç olmasın daha iyi.
İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek ve sahip olduklarında mutlu olacakları şeylere ulaşabilmek için çalışırlar çabalarlar. ben eğer alnımın akıyla çalışıp trilyonlar kazandıysam o maddelerde yazanların hepsini almak hakkımdır ve hiçbiri benim özgürlüğümü kısıtlamaz ben zaten kendi özgürlüğümü kısıtlamışım bunca yıldır çalışarak gece mi gündüzüme katarak... yazılmış olan maddeler cep telefonları, evler, arabalar bir nevi insanın kendini ödüllendirmesidir.. dünyaya bi kere geliyoruz tadını çıkaramazsak yaşamamızın ne anlamı kalır??
bazı arkadaşlar dünyaya ne için geldiğimizi sorgulamışlar.. merak ettim ne için geldiğimizi açıkçası??
burada bu yazıyı destekleyen insanlardan kaç kişi bu yazıdan bi ders çıkarıp hayatını gözden geçirirki?? bence sıfır.. çünkü biz insanız her zaman daha fazlasını daha iyisini isteriz ve eğer hakediyosak bence bunların tadını çıkarmalıyız..