srknzfr Nickli Üyeden Alıntı
tabiki..
haksız kazanç sağlayan insanları tamamen bu yazımın dışında tutuyorum onlar ayrı bi vaka çünkü...
Yazının son cümlesinde şöyle bi söz geçiyor "avucumuzu açtığımız zaman gerçekten özgür olup tüm yeteneklerimizi kullanabilir hale gelmeyecek miyiz?"
sorum şu.. burda özgürlük derken nasıl bi özgürlükten söz ediyoruz? sayılan maddelerdeki şeylerin esiri olduğumuz ve eğer bunlardan vazgeçersek özgür olacağımız anlamına mı geliyor? insanlar zaten tüm yeteneklerini kullanarak çalışarak tırnaklarıyla kazıyarak bugün sahip oldukları şeylere kavuşmadılar mı?
bu yazıdan benim çıkardığım sonuç insanlar çalışmasın, sadece şükretmeyi bilsin, aza tamah etsin bi şekilde mutlu olur geçinir gider ama sonuçta özgür olur. böyle özgürlük olacaksa bence hiç olmasın daha iyi.
İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek ve sahip olduklarında mutlu olacakları şeylere ulaşabilmek için çalışırlar çabalarlar. ben eğer alnımın akıyla çalışıp trilyonlar kazandıysam o maddelerde yazanların hepsini almak hakkımdır ve hiçbiri benim özgürlüğümü kısıtlamaz ben zaten kendi özgürlüğümü kısıtlamışım bunca yıldır çalışarak gece mi gündüzüme katarak... yazılmış olan maddeler cep telefonları, evler, arabalar bir nevi insanın kendini ödüllendirmesidir.. dünyaya bi kere geliyoruz tadını çıkaramazsak yaşamamızın ne anlamı kalır??
bazı arkadaşlar dünyaya ne için geldiğimizi sorgulamışlar.. merak ettim ne için geldiğimizi açıkçası??
burada bu yazıyı destekleyen insanlardan kaç kişi bu yazıdan bi ders çıkarıp hayatını gözden geçirirki?? bence sıfır.. çünkü biz insanız her zaman daha fazlasını daha iyisini isteriz ve eğer hakediyosak bence bunların tadını çıkarmalıyız..