haha adam scirocco için bilgi istiyo şimdi burdan her kafadan ses çkar çktı bile :D o yuzden içine girsin detayları orda ogrensin die buaraya satış olmaz =)
Printable View
almanyadaki satış fiyatını bilen varmı acaba ?
A3 te de aynı problem vardı. Demek doğuşa has bir problem bu.
Zamanında mal gibi gidip a3 alıyordum 1.4 tfsi sportback. S-line istiyordum ama ben istediğimi değil onların bana istediğini satmaya çalışmaları hiç hoşuma gitmemişti. "Efendim xenon+ paketi alırsanız özel siparişe girer 3 ay beklersiniz size elimizdeki bu aracı verelim" vs..
buraya göre 10 15 milyar ucuza geliyo
Öyle tabi de VW grubunun tırları 3 ayda dolmaz mı ya?
Sadece VW olsa yine öpüp başıma koyacam, Audi-Skoda-Seat-Porsche alayını getiriyor adamlar bir tırı doldurmak bu kadar mı zor?
3 ayda nakliye olayı külliyen saçmalık. Eğer fabrikada sizin istediğiniz donanımda hazırda üretilmiş araç varsa (ve sıra yoksa) zart diye 1 haftada anahtar teslim yaparlar, öyle yapmaları da lazım.
hiç alakası yok biz sormuştuk anlatmışlardı farklı bi satış politaksı aslında doğuşunda bi suçu yok fln fln bisürü şey gevelediler ama genede saçma bu kadar tutulan bi aracı neden getirip stockta tutmassın ki ben anlamıyorum şuan türkiye genelinde 150 200 e yakın scirocco var belki daha fazla ama bunları % 70 i hep bekleyerek aldılar araçlarını halada aynı git şimdi istedğin yere sor arac yok :D
Ben Civic'i almadan önce Jazz bakarken, Polo'ya da bakıyordum. 1.6 90 hp dizel hoşuma gitmişti.
Daha girer girmez araca bakarken, "Polo'yla mı ilgileniyorsunuz" dedi adam.
Son fiyat sormama kalmadan ancak Şubat sonu teslim yapabilrim dedi.
1.6 dizelleri de satmıyorlar anlayacağın. Belki Golf'te durum farklıdır.
ve hatta asıl saçmalık türkiyede aracın yedek parçası yok arkdş en dandik boktan ufacık bir parça için 2 hafta bir yan cam için 3 hafta bekletiyolar neler var neler anlatsam bitmz
Doğuş grubuna sesleniyorum galeyana geldim.
olayda dogrudan dogus'un hatasi var;
rocco hadi ozel diyelim, golf icin renk sirasi bile var :D
İç ve dış tasarımı konusunda bence şu yıllarda çıkan en güzel tasarıma sahip
konu başlığına dair en ufak elle tutulur bi bilgi göremedim koskoca konuda :)
twincharge 1,4 tsi motorun önü gayet açık , ufak müdahalelerle güzel rakamlar geliyor
çiple 200hp olabiliyor , egzoz ve filtreye müdahale edersen dahası da gelir
bu motor için parçalar yavaş yavaş çıkmaya başladı , bence yıldızı yakın gelecekte çok parlayacak
yol tutuş sıkı pist kullanımları için yumuşak kalıyor ama normal yol koşulları için gayet uygun ve yeterli
arkada oturanlar klostrofobik insanlar olmamalı , zira arka yan camlar - C sütunu ve küçük arka cam bazı kişileri daraltabilir
sadece alırken eğer bütçene uyarsa cam tavanlısını al derim , hem içi daha ferah olur hem satarken değerini arttırır hem de aklında kalmamış olur , çünkü cidden aracı çok farklılaştırıyor
bu arada cam tavan ağırlığı biraz arttırıyor diye biliyorum..
henüz daha çok yeni bir araç , o yüzden kronik sorunları varsa da kendini henüz göstermemiş olabilir
ama motor 2007den beri piyasada , bence kendini ispat etti çoktan :)
şimdiden hayırlı olsun
özgün abide de vardı sanırım scirocco.. hatta sanırım değil kesin vardı :D dr.ECU plakalı, o da görüşlerini yazarsa seviniriz :)
beyaz-kırmızı DGS'SİZ bi şirokko gayet mantıklı
dgs ler dertli sorunlu patlak çatlak :D aman Allah korusun onlardan
KOnu baya bi dönmüş dolaşmış :) bir kaç birleyde ben yazayım... Şu anda VW acarların elinde hazır 2 tane araç var bildiğim kadarıyla renk takıntınız yoksa bi gidip bakın derim Berilyum gri ve beyaz araçlar... Cam tavan hakkında bir kaç yorum olmuş ferahlatır die. VW mühendisleri saçma bir sistem yapmış cam tavanda dışardan bakıldığında tamamen cammış gibi görünen tavan içeriden normal bir sunrooftan farkı yok hatta eksiği var sadece arka tarafından 5 cm kadar havaya kalkıyor o kadar , gereksiz bir masraf olucaktır. Sipariş geçilecekse kesinlikle Xenon tavsiye ederim. Performansıda 1.4 TSI 160 için konuşuyorum standart haliyle bile gayet tatminkar , ufak eklemelerle filtre chip egzos gibi 220bg lere rahatlıkla çıkıp sonuna kadar hissetiren bir araç oluyor bunun yanında yakıt ekonomiside cabası sakin kullanımlarda 90-110km arası yakıt tüketimi 5,0-5,5 seviyelerinde dolaşıyor. Tabi eksi yönleride var bitmeyen tıkırtılar , 15-20 dk lık sıkıştırmadan sonra şişip kalan motor vs... Umarım sizide yeni aracınızla aramızda görürüz :)
öncelikle pert olan aracın için cidden üzgünüm geçmişolsun.... arkadaşım bana soracak olursan seni tekrar uzakdoğuya doğru alalım... şimdi bu scirocco yu alacaksın antin kuntin saçma sapan birsürü sorunlarla uğraşacaksın yok şanzıman yok şu yok bu, kesinlikle vti ın kadar sorunsuz bir araç değil, garantisi var diyede tozpembe hayaller kurma, niye diye sorarsan, tamam aracın garantisi var ne sorun çıkarsa çıksın hallolur ama ciddi arızalarda 10 gün boyunca arabasız kalınca o toz pembe hayallerin kabusa dönecek emin ol, ufak tefek şeyler içinde arada bir servisrte kaybedeceğin sürelerden bahsetmiyorum... neye dayanarak bunları yazıyorum diye sorarsan bugüne kadar aracım sorunsuz canavar gibi kullanıyorum diyen bir vw kullanıcısı görmedim. benim sana tavsiyem bir adet civic typeS manuel, hem beklentilerini fazlasıyla karşılar hemde 160 lık tsi dan daha az yakar ayrıcada yetkili servise yağ değişimi dışında uğramazsın. ve bence sciroccodan çok çok daha şekil bir araç. sağlamlık konusuna değinecek olursak sadece hondayı değil uzak doğuyu ele almak istiyorum ilk sahibi olduğumuz baba yadigarı 99 forester sturbo aracım şuan 305bin km de, şanzımanı 280 bin km de ilkdefa açıldı 70 80 lira gibi bir masrafla 1. vites senkromeçi değişti ve toplandı, yani 12 yılda aracın şazımanının bize kaybettirdiği sadece 1 gün ve 70 80 lira okadar ve hondanında bundan farklı olacağını sanmam. benim biladerdede honda civic hatchbac var makyajlı kasa, bunu almadan önce golf scirocco ve bu araç arasında gitti geldi benim ısrarlarım ve tavsiyelerim üzerine honda aldı ve çok memnun, internette vw ile ilgili şikayetleri okuyunca bana nekadar teşekkür etti bilemezsin.
son bir konuya daha değinicem diğelim aradan 1 2 yıl geçti 160 hp artık seni kesmiyor aracına modifiye yapacaksın zaten neredeyse limitlerinde çalışan 1.4 litrelik motoru ben diyim 200 sen de 230hp gibi güçlere çıkarabilirsin daha fazlası olacağını sanmıyorum ayrıca o güçleri vw nin dandik manuel şanzımanının kaldıracağını sanmam bide şanzıman kuvvetlendirme işlerine gireceksin falan suyu çıkacak, ama altında düşünsene bi civic olduğunu 1.8 litrelik vtec motora neler yapılabileceğini düşündükçe insanın kanı kaynıyor....
son olarak, kesinlikle aracını aldıktan sonra garantiyi sallayıp modifiye işine gireceksin emin ol, ve bu yazdıklarımı göz önünde bulundur.
Kesinlikle alınır ;)
bu araca bi alternetif daha mevcut oda "0" km istediğin donanımda MCS R56..
valla 10 yaşındaki hondadan tıkırtı gelmiyor ama 0 vw den geliyorsa tel maşa olan vw dir derim, bi tanıdığım son kasa golf aldı çukurlara girdiği zamanki tıkırtılar benim 12 yaşındaki aracımdan gelmiyor... hatta benim aracımdan hiç tıkırtı gelmiyor. ve tel maşa dediğin için bi civic hatcbac e hiç binmediğini anlıyorum normal civicle karıştırma verdiği hissiyat olsun malzeme kalitesi olsun tamamen farklı bir araç, çiftkurtlara git bi bak derim.
ve tanrı hondayı yarattıya geldi gene konu ...
Sunrooflu Kırmızı veya Beyaz olur tercihim...
rocco gerçekten duruşuyla güzel bir araç ama tıkırtı problemi varmış ki bu bi süre bindikten sonra çıldırtır insanı. en azından ben çıldırırım :D
hondaya tel maşa dedik de 98 yılındaki araçla 2010 yılındaki aracı kıyaslama. aradan geçen 12 yılda honda araç şasilerini ya da malzemeleri illa güçlendirmiştir. bakıp görmekte fayda var.
alternatif olarak da mcs denmiş. düşünülesi bi alternatif bu bence de :D
yine de arabaya binecek olan onla gazlayacak olan sensin. hangisinden daha çok zevk alacağını hangisinin daha az sorun çıkaracağını düşün. kararını ver git al :D hayırlı olur inşallah
Tel maşa Civic;
http://www.euroncap.com/results/hond...c/2009/356.asp
Tank Scirocco;
http://www.euroncap.com/results/vw/s.../2009/372.aspx
çok fark var cidden.
hayır bi de şöyle bi durum var o otobüs o hızla yanyan hangi arabaya çarpsa araba iki büklüm olurdu orası kesin..
fark var tabikide
bu devirde ncap tan 5 yıldız alamamakta ne demekmiş..
not: civic linki yanlış olsa gerek
civic ;
http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/307.aspx
ayrıca dipnot aynı araç 09 da bir daha teste girmiş bu sefer 5 yıldız almış
onu görmemişim de anlamaıdığımne değişti de öyle oldu..
Ben buna katılmıyorum.
1.8 140 hp lik motor, o kasayla birlikte performans arayan birisini tatmin etmeyecektir. Özellikle VTI dan inmiş birisini hiç tatmin etmeyecektir. Scirocco'da en azından adam akıllı bir tork-tork bandı var ve bu kullanıcıyı çok daha memnun edecektir.
İkincisi, ben R18 motordan pek ümitli değilim performans konusunda. Öyle olsa zaten inatla K20 motoru FN2 type-r da kullanmazlardı.
Üçüncü olarak, arada dikkate değer bir vergi farkı olacaktır 1.4 litre ile 1.8 litre arasında.
Dördüncü nedenim, R18'lerin yakıt tüketimi gayet uygun olsa da, ekonomik kullanımda 1.4 TSI motordan daha ekonomik olacağını düşünmüyorum.
Beşinci nedenim ve sorum, acaba Civic Type-S lerde kullanılan şanzıman ne kadar güce dayanıyor bunun hakkında bilginiz var mı? Dediğiniz gibi sonradan yapılacak işlemlere dayanabilecek mi?
yanlış linki atmışım ki bende giremedim şimdi
civic'in 2009daki testinin linki burada;(+sanırım bu makyajlanan kasanın testi)
http://www.euroncap.com/results/hond.../2009/356.aspx
scirocconun'kide burada;
http://www.euroncap.com/results/vw/s.../2009/372.aspx
Civic görüldüğü gibi zaten 5 yıldız almış.Zaten 2'side 5 yıldız almamış olsa çok fark varmış zaten gibi bir cümle kurmazdım dimi.
Yetişkinlerde scirocco 87 puanm almış civic 79 6 puanlık bir fark scirocco lehine
çocuklarda scirocco 73 puan almış civic 76 3 puanlık fark civic lehine
yayalarda scirocco 53 civic 67 14 puan civic lehine
güvenlik desteğinde scirocco 71 civic 86 arada 15 puan civic lehine
scirocconun yetişkinlerdeki 6 puanlık +'sı hariç civic tüm kategorilerde daha başarılı 3,14,15 puanlık farklar ile.
ne sciroccoya ne civice karşı bir önyargım yok.Ama civic'e şu hali ile güvenlik konusunda tel maşa demek?bilemiyorum.
Ayrıca gayet güzel bir araba scirocco çok beğeniyorum ben.
hondadan çok japon üreticilerin mekaniği gerçekten çok güzel durumda. mekanik anlamda mühendislik açısından çok iyi durumdalar. ama araçta kullanılan sac kalınlığından tutunda bütün güvenlik ekipmanlarına kadar uzak doğulular avrupalıların bir adım gerisinde bu kesinlik. ama bir gerçek daha varki bu ülkede sıfır alıcaksan honda alacaksın, 96 model araçları bile 20 bin liraya satılıyor.
Konu honda'ya Geldi Eski Kullanıcısı Olarak Hondayı Severim Ama bana Göre Tel Maşa...
Honda'yı Savunmayın Bana allah Aşkına 1.8 Typ-s Nereeeee Scirocco Nere Bu Kadarda Marka Fanı Olmayın Yani
Scirocco Hakkında Yorumlar Yazalım Honda Vs VW Yapıcaksak Başka Konu Açayım Ordan Dvm Edelim