genelde
subi yada mesa diye baslar diyalog
ustalardan gelen herzmnki normal tepki
gene n istiyosun-yada noldu oluyo
alistim artik..
Printable View
genelde
subi yada mesa diye baslar diyalog
ustalardan gelen herzmnki normal tepki
gene n istiyosun-yada noldu oluyo
alistim artik..
Çok bomba bi konu olmuş ya : )
Sorun başka yerde mevzusu iyimiş :D
Ben:murat abi fren yapınca sag onden ses gelio
Murat Abi: olum buraya bunla gelceene yayan gelsen daha emniyette olursun...
2-3 sene önce bi fibercide tampon yaptırdık isim vermicem :D tampon yamuk oldu. abide sürekli içen bi tip kafa kıyakken yapmış :D dedik usta bu yamuk / kalıbı kötüydü onun dedi :D:D:D
ben: şenl usta kolay gelsin yine ben :D
şenol usta: olm bu ne burasını nie söktün :S
3 sene öncesi m3.. 10 lira kaçtı fahri abimize :D
tamirci-abi yağ bitmiş mahvetmişin sıkıntı çok
fahri abi- biliyorum yağın bittiğini
tamirci- e niye yağ koymadın ? arabada yağ yok ?
fahri abi - görsek koyardık anoktaq
geçenlerde benm fordun sol koltuk kızak saplamaları kopmuştu onları kaynattırdım doğrultmacımda tabi iç bakalitlerde söküldü lpg nin kablolarıda ordan gidio kaynatrken kablo yakındı eridi sanırım şase yaptı neyse ben bindim arabaya gelirken lpg sigorta attırdı araba stop etti neyse ben bi kaç kez yanımda sigorta olmadığından önce tek tel sona iki ve en sonunda 15 20 adet tel ile :D sigortayı bağladım attıramadı en sonunda ertesi sabah lpg cimize gittik zaten bizim lpg cide adı üstünde deli vural :D:D girdim içeri vural abi böle böle dedim anlattım bi bakıver dedim gayet ciddi bi şekilde nerde oldu dedi doğrultmacıda dedim s..tr git oğlum orda yaptır ozmn dedi :D:D abi dedim doğrultmacı ne anlardedim elektrk işinden gözünü sewiim bak dedim baktı bu modellerde hastalık bu dedi aldesalar dandik dedi gelcen zavolli takcaz dedi :D(zavolli yetkili bayii bu ara da :D:D)abi durum yok satcam faln diince gitsen ordan 35 amper sigorta al gel dedi :D:D gittim parçacıya oha dedi 35 amper mi olurmuş dedi en fazla 26 war dedi :D ver ondan dedim :D:D aldık taktık işte çıktım ordan dükkana dönerken direksiyonun altından bi duman bi duman :D tutuştu arabanın içi :D:D kapattım kontağı söktüm kutup başını sona ayıkladım kabloları doğru elektrikçiye oda ayrı bi deli bitik sedat lakaplı ustam sordu bana nerde oldu die :D:D tamda bekliodum zaten bu soruyu abi doğrultmacıda oldu eridi heralde kablolar dedim ya s...tr git orda yaptr a..kk ozmn dedi :D:D ne güzel yaa herkez boklasın kıçını biz toplayalım dedi bunların hepsimi böle nedir yaa sona yaptı tabi ipe ipe
biraz uzun oldu kusura bakmayın
yağ değişimine ustanın yanına gidililr.
o ne lan kesip biçmeye baslamıssın arabayı :D
ıı olmus burası :D
benımde araba cok basık dıe araba tamırcıde lıfte gırmedı usta dedı en sonunda nasıp deılmıs kardes para kazanmamıs baska yere gitsen :D
bi usta diğerine amortisör soruyo telefonda.ustalar birbiriyle tanışık bu arada:)
x-tamirli değil sıfır amortisör dimi bu
y-anadolu çocuğuz biz,bizde olmaz öyle şey
x-biz *rospu çocuğuyuz da ondanmı gönderiyonuz tamirli amortisörleri bize
Ahaaahah :D
En güzelide opeli ustaya gösterince oluyo lafımı tamamlamadan gelen klasik cevap
-Abem bunun arka porya rulmanından ses ge...
-Hastalık bunlarda ya vectraların hastalığı bu
-Usta araç dururken direksiyonu sağa sola çevirince se...
-Kroni..
-Hayırlı işler hayırlı işlerr
-xenon montajı yaptırıcam kaç para
-50 tl
-abi ben xenonları 50tl ye aldım kafan kaçmış senin dedim çıktım dükkandan...
20tl ye taktırdım miss gibi...
bide sağolsun uyanık olduğu saatleri karı kız peşinde koşmakla geçiren bi ustam vardı.hala var gerçi.seyyar lambayı kaputtan morun içine düşürüp kabloları yakan bi tip.sonrada "bak fabrikasından iyi kablo yaptım ona"diye hava atıyodu şaşkın
mazda 323 vardı kapaklı farlı olanlardan.akşam çıkmak için arabayı istiyodu benden
toyota servise rutin ziyaretlerimde rutin konuşma
dayım:abi şu 112 noldu çıktı mı???
usta:hangisi??
dayım:benim yiğenin var ya şu düşük olan at arabası gibi sert amortisörlü
usta:gelsin alsın
5dk sonra
abi şurayı neden yapmadın??
usta:ulan her yerinde bişey var nereye yetişcem adam gibi binsene a.k orjinal orjinal
:D
Şimdi aklıma geldi.
Yaklaşık 1,5 ay önce Konyada çıkma 206 sis lambası aradıgım bi vakit eski sanayide bi çıkmacının içinde geçen konuşma
X:Ben konyaya genel ev yapılmasına karşı degilim.Yapsınlar abicim.Sonra millet abazan oluyor.Şu sanayide 450 tane dükkan var.Her dükkanda bir kalfa olsa her kalfanın cep telefonunu alıp incelesen kesin rehberinde en az 2-3 tane or...bu numarası vardır..450 yi 3 le çarparsak demekki konyada 1500 tane falan hayat kadını var.Ben belediye başkanı olsam merkeze bi kerhane açardım.Enazından oraya giden si...ni öldürür rahatlar gelir.
Y:Abi sen keşke başbakan olsaydın:)
son dönemlerde arabanın önünden her bi kasise yüksekliğe geldiğimde gelen gacır gucur gıcık bi ses var.. ön amartisörlerden gelio zannımca...usataya gidip durumu anlattım....
ve aldığım cevap:
"gardaşşş mevsimden!!!:hahaha:bu havalarda tüm arabalardan ses gelio olur böle":D:D:D
doğan ustaya aracımın bütün alt takımlarını yenilettirmek için arabayı verdim, ertasi gün aracı almaya gittim bi baktım araç kapının önünde. aracın yürüründen bi ses geliodu bakiim hala varmı o ses die yan basamağa basıp aracı sallamaya başladım...
doğa usta- sallama arabayı bozacan!!!
rıfat ustaya afc neo taktırdım, bi güzel ayarlarını yaptı ve sakın kurcalama elinde kalır uyarısını yaptı ve ekledi ben ne dersem diyim sen yinede bunla oynayacan...
birkaç gün sonra motor ışığı yandı(afc'yi kurcaladım:D)telefonla rıfat ustayı aradım
ben-rıfat usta arkadaş afc yi kurcaladı motor ışığını yaktı....
rıfat usta- hadi lan sen kurcalamışındır... :D
bigün ışıklarda durdum, yine afc ile oynuyorum tabi busefer bilinçli bi şekilde, kontağı kapadım ardından hemen tekrar marşa bastım tık yok, 4lüler bile yanmıyor, hiçbir hayat belirtisi yok. ulan dedim aldık arabayı elimize afc yüzünden noluo lan böle dedim, rıfat ustayı aradım, durumu anlattım.
cevap- lan akünün kutup başı çıkmıştır in tak hemen :D
indim kaputu açtım ve ne göreyim -kutup başı tırt :D