allah yardımcıları olsun ....
yakında ist. de sallanır ....
allah yardımcıları olsun ....
yakında ist. de sallanır ....
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Ölenlere Allah tan rahmet sag kurtulanlarada acil şifalar diliyorum. bu deprem lerin zararlarını en aza indirecek yasalar nezaman gelecek cok merak ediyorum.
Hayatını kaybedenlere allahtan rahmet diliyorum.Cumartesi akşamı haberlerde izledim.Uzmanın biri Türkiyenin %55 lik bölümü ciddi tehlike altında ve sadece İstanbula yönelmeler yanlış çünkü İstanbuldan daha çok zarar görecek yerler varmış.Allah hepimizin yardımcısı olsun![]()
Adana'da da deprem!
Merkezüssü Adana Aladağ'da saat 13.16 da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
DHA
Elazığ'da meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez Adana'da merkezüssü Aladağ olan 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre deprem herhangi bir hasara yol açmadı.
Bu arada Elazığ'da 57 kişinin ölümüne neden olan depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Bölgede en büyüğü 5.5 olmaz üzere 50'den fazla artçı sarsıntı meydana geldi. Son olarak saat 13.12 de merkezüssü Elazığ'ın Palu ilçesi Gökdere mevkii olan 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
'Deprem Dede', 6 büyüklüğündeki Elazığ'daki depremin Doğu Anadolu Fay Hattı'nda yeni depremleri tetikleyebileceği uyarısında bulundu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, şimdiye kadar 51 kişinin yaşamını yitirdiği depremde ölü sayısının daha da artacağını öngördü.
sabah.com.tr'ye konuşan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Elazığ'daki depremin ardından artçı şokların devam edeceğini dile getirerek, şu uyarılarda bulundu. "Elazığ'da büyüklüğü 5'i geçen artçı şoklar yaşanabilir. İlk bir hafta çok yoğun artçı şoklar yaşanmasını bekliyoruz."
ELAZIĞ'DA ŞİDDETLİ DEPREM FOTO HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Prof. Dr. Işıkara, Elazığ depreminin Doğu Anadolu Fayı'nı dikey gelen Karakoçan fayının ürettiği bir deprem olduğunu ifade ederek, " Türkiye'de her yıl 6 ve 6'nın üzerinde bir deprem olurken, 1 Mayıs 2003'ten beri böyle bir deprem olmadı. Böyle bir deprem bekleniyordu" diye konuştu.
NERELER RİSK ALTINDA?
Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Elazığ'da yaşanan depremin Türkiye'de nereleri tetikleyebileceği konusunda, Doğu Anadolu Fayına dikkat çekti. Türkiye'nin her yerinin deprem riski altında olduğuna söyleyen Prof. Dr. Işıkkara, "Elazığ'daki deprem Doğu Anadolu fayını tetikleyebilir ve ayrı depremler olabilir" görüşünü dile getirdi.
Sabahtan alıntıdır.
ölenlerin mekanı cennet olsun..
@bu havanın bu renk olması nedir bilen varmıdır ya.. heryerde deprem deprem dışarısı çok değişik bi renk almış durumda.
Kandilli'den önemli açıklama
Kandilli Rasathane Müdürü Prof. Mustafa Erdik: Doğu Anadolu fay hattında yeni yırtılma bekliyoruz
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada yeni bir yırtılma beklediklerini vurguladı. İşte alarm niteliğinde açıklamadan satırbaşları:
- Bu bölgede yoğun hareket görüyoruz. Doğu Anadolu fay hattında yeni yırtılma bekliyoruz.
- Bu durumda şaşırtıcı olan 5’ten büyük 3 tane deprem var.
- Tabi bu deprem aktivitesi takip edilmesi gereken bir konu. Hasarlı evlere girmemeleri gerekir. Bu tip binalara girmek çok tehlikeli olabilir.
- Bu depremde merkezde deprem 7 şiddetinde hissedildi. 7 şiddetinde deprem de kırsal kesimde yıkıcı olur.
ölenlere allahtan ramet kalanların başı sağolsun.
.CeM. Nickli Üyeden Alıntı
aladağda bulunan Hava radar istasyonu 4 büyüklüğündeki depreni çok şiddetli hissetmiş.bende hava alanında çalıştığımdan aldığım bilgiler doğrultusunda aladağda maddi manevi kayıp yok fakat adana zaten 98 yılında büyük bir deprem atlattığından ve tehlikeli bir fay hattı üzerinde bulunmasından büyük korku olmuştur eminim.
turkıyenın ve hepımızın bası sag olsun.bızde depremzedeyız allah kımseye yasatmasın bole seyi.sıte yonetımı var ama yardım falan yapsak gıymedıgımız kıyafetleri falan gondersek bı organızasyon yapsanız.bugun onlara yarın bıze ufakta olsa bı katkımız olsun 3 kısı 3 kısıdır gıydırsek sevaptır.
sabah uyandım tv acıktı bı baktım deprem dıo elazıg dıo dedım ruya goruorum heralde megersem gercekmıs umarım daha buyuklerı olmaz olenlere allah rahmet eylesin..
aslında çok güzel bir yere değinmişsin.türkiyede zannetmiyorum ki hiçbir modifiye üzerine kurulmuş site butür yardımlaşmalar-kampanyalar yapıp zorda kalanlara yardım etsinler.çok güzel bir fikir aslında.site yönetimi olarak düşünülebilir.her şehirden bir temsilci bu işi organize edebilir rahatlıkla.
her ılden bı arkadas vardır sıtede aynen onculuk yapar toplar gonderır ufakta olsa katkı ıyıdır ınsanlar sevınır dusunun ınsanlar bu havada sogukta evlerıne gıremıyo
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)