Speak törkiş lan ahaha
Printable View
hayırlısı olur inşallah :)
hayırlı olsun güzel proje olcak takipteyim
bu proje cok guzel olur bence farklı sehırlerın tunıngcılerıde programa katılma fırsatı bulursa hem kendılerını tanıtmıs olur hemde modıfıye sektorune katkı saglanır
kolay gelsin guzel gozukuyo proje. .. ;)
hayırlısı cok güzel düşünce başarılar dilerim merakla bekliyoruz.
merakla bekliyorum buğra abicim,kolay gelsin şimdiden.
Her yaptığınız işi severek izliyoruz eminim buda çok iyi olacaktır Allah kolaylık versin..
Teşekkür ederim,inşallah :)
Teşekkür ederim.
İnşallah,teşekkür ederim.Aslında var öyle bir konu.Daha doğrusu biz davet etmeyi düşünüyoruz :) Gelmek isteyene her zaman kapımız açık.
İlgi ve alakanızdan ötürü teşekkür ederim.İnşallah.
Çok güzel işler yapıyorsunuz ,bunu merakla bekliyorum kolay gelsin:)
Allah utandırmasın
valla hayırlı olsun buğracım ve ellerine ve aklına sağlık.
şu var ki bu işi ya reyting merkezli ya da direk izleyici odaklı yapacaksın sanırım. reyting merkezli olursa herkesin anlayacağı ve çok derinliği olmayan birşey olmalı. yani olmalı derken para için reyting için bunlar yapılmak zorunda. ama hedef kitleyi kitleyecek bir program olsun dersen ki aynı reytingi yakalayabilir misin bilinmez çünkü bundan önceki denemeler nedense hüsranla bitti bu seferde onları memnun edecek derinlikte bir tv olmalı.
yani bu işin içindekiler ohoo ne var ki bunda derse ya da bu işleri bilmeyenler oha adamlar uçmuş çok karışık hani eğlence derse o iş pek istenildiği düzeyde tutmaz. o yüzden bu iki kitleyede hitap edecek şeyler olmalı yani hepimizin dikkatini çekmeli derim. hem bu işin içindekiler hem bu işlerle yeni tanışanların ilgisini nasıl çekersin bunu düşünüyorum.
şimdi kardeşim mesela motordan falan anlamadan bmw m5 süper görünüme bak diyor ama ben dur bakiyim torku kaç son dişlisi ne diyorum. tam manasıyla anlatmak istediğim bu.. yani hem kardeşim hem ben izlemeliyiz :)
ama babam da ne kadar güvenli işte satılır mı falan diye bakıyordur yer yer. hoş o da makina mühendisi ama babalık iç güdüsü falan biliyorsun işte herşey duruma ve psikolojiye göre degişiyor.
vel hasıl kelam. bütün izleyici gamına hitap edecek bir program olması için bölüm bölüm konulara ayırman gerekecek gibi geldi bana. ve tabii ki programdaki şifreleri toplayanlar arasında yapılan çekilişle 4 adet kumho ku31 lastik verilebilir(350-400 lira mesela) tabi maddiyata dayalı şeyler. ve araç sahiplerinin ihtiyacı olan şeyler verilebilir. adam şey demeli aa lan bunu alsam diyordum bak diye aklına yer etmeli.
benim naçizane görüşlerim bu yönde. ve umarım artık bir otomobil programı tutar şu west coast gibi ya da benzeri ya da benzemeyeni ne olursa..
Allah utandırmasın kardeşim. yolun açık olsun. elimden geldiğince destek veririm. çekinme hiç.
Abi sen becerirsin:)
güzel bir projeye benziyor.Allah utandirmasin emekleriniz bosa çikmaz insallah.bizim yurt disinda yapilan programlardan neyimiz eksik.simdiden basarilar dilerim...
benzer bir projeyi custom garage olarak planladık açılışımıza müteakip hayata geçirmeyi düşünüyoruz..garajımızda yapılan her komplike uygulamayı belgeselleştirme peşindeyiz..bunları arşivleyip ilerde bir dizi haline getirebileceğimizi düşünüyorum..
bu gibi projelerin artması ve prodüksiyon şirketlerinin dikkatlerini çekmesi gerçekten ilerisi için önemli..
çalışmalarında başarılar diliyorum..Allah kolaylık versin..
Yavrumsun :D İlk konuğum sensin lan söz :D
Teşekkür ederim.İnşallah.
Tek tek cevap veriyorum :) Teşekkür ederim öncelikle.
Bu işi yapmamda ki ana sebep aslında reyting değil.Açık konuşayım,bu işi tvye kabul ettirmeye çalışıyorum.Yalan yok,beni tanıyanlarda bilir.Fox'dan sonra onlarca tv teklifi geldi.Ekibe gel gibisinden ama projelere bakıyorum,kimse kırılmasın ama basit.Otomobil programı için genç ve yetenekli bir ekip lazım.Ben yoruldum arkadaş ya da şunu şöyle çektik aman böyle kalsın diyen varsa,zaten çöpe at.Farklı internet üzerinden bir kaç yerle daha görüştük,ilk ben pek kaale almadım.Şimdide onlar beni kaale almıyorlar.Sorun değil.Allah'ıma çok şükür imkanım var.Kendim çekerim.
Neden reyting ve kitle amaçlı onu belirteyim.Eğer bu işi 5 haftada toplamda 100.000 tıklanmaya götürürsek,bilinki Türkiye'nin en genç ve en yaratıcı ekibiyle inanılmaz bir tv projesi yapabiliriz.Biz diyorum dikkat edersen :) Bu ekibe yararı olan herkese şimdiden kapım açık.Bu yüzden foruma konu açtım ve önerileri kabul ettim.Havalara girip kafama göre çekerim kimsede karışmaz modunda da olabilirdim :) Ama yapmadım.
Facebook'ta bir hayran sayfası buldum.300.000 kişinin üzerinde.Şimdi bu arkadaşın bize yararı olur mu?Olur.Ama kesinlikle kullanma modunda değilim insanları.Herkesin bir görevi olacak.X bunu yapıyorsa X her zaman o ekipte olur.TV kabul mu etti?X,gel kardeşim.Haftalık ücretin bu.Bu iş sana ait.Allah razı olsun,bir arkadaşımız mesaj atmış.Benim hayalimdeki kamerayı kullanıyor Sony EX-3.Sinema öğrencisiyim.Benim projeme benzer bir proje yapıyorsun dedi.Bende dahil olabilir miyim dedi,direk mutlu oldum,telefon numaramı verdim.Nimet çünkü benim için :) Belki onun benden daha iyi olduğu konular var ya da ne bileyim,çok iyi çekimler yapabilir.Neden olmasın?
Benim derdim para,pul olsaydı inan böyle bir projeyi yapmazdım :) Yok,hayır sakın yanlış anlama.Öyle dedin demiyorum.Ama dediğin gibi reyting ve kitleye hitap eden bir çok proje eğer ayakta kalabilmek istiyorsa,evet.Bahsettiğin gibi şeyler yapmak zorunda.TV projesi farklı olacak bu yüzden ama asla magazine kaymayacak bundan emin olabilirsiniz.Çünkü tv projesini ben Buğra abi ile yapmayı planlıyorum.Onun inanılmaz güzel fikirleri var,bizzat dinlemiş birisi olarak söylüyorum :) Fox'da ne yaptıysak yaptık,bir türlü reyting yakalayamadık,orası ayrı :)
Zaten 2. ya da 3.sınıf bir tv kanalıyla başlarız eğer tv projesi kabul edilirse.Amacım yavaş yavaş yürütmek bu işi ve Türkiye'de ki en genç,en dinamik ve en bilgili ekibi bir arada tutabilmek.Ekibin sahibi ya da başı diye bir şey olmayacak bu ekipte.Herkes kendinden sorumlu.Herkes ekibin adamı.Herkes eşit.Bu benim içinde aynı,X içinde aynı.Ben bir yanlış yaparsam X gelip bana bağırsın,beni uyarsın ses etmem.
Otomobili anlatmak bir sanat hakikaten.Teknik konuları dediğin gibi pek kimse bilmiyor,farkındayım.Bende bazen böyle öghk diye kalıyorum :D İşte o yüzden bu işi kesin nitelikte çözebilecek 2 kişi var aklımda.Birisi harbiden oturacak bu kadar ps,bu kadar tork fln gibi teknik kelimelerden bahsederken.Öteki bir an çıkacak,abi kaç tane sığdırdılar beygir,hiçte kişnemiyor diye lafı koyacak arkadaş :) Bu espriye 7 yaşındaki çocuğu ve 40 yaşındaki adamı güldürüp,düşündürebilirsek,amacımıza ulaşmışız demektir zaten.
Benim ailemden örnek veriyorum.Babam otomobil programı izlemez ama discovery manyağı.Ne zaman custom bir iş görse,ben dışarıda bile olsam beni cepten arar.Mercedes yapıyorlar Buğra,görmen lazım bunu,koş gel der.Ama kalkıpta Kanal X'te yayınlanan Y'nin sunduğu programı izlemez,biliyorum çünkü izlediği zaman sıkılıyor.Ne saçmalıyorlar diyor.Ünlü X çıkmış,ünlü bir Y bayanının otomobilini tanıtıyor.Trafikte ne yapıyor onu söylüyor.Ne kadar saçma bir şey Allah'ım :D
Bahsettiğin gibi çekiliş sistemi yapılabilir,onlar ilerleyen tv projesinde.Şu an ki işimiz internet tv'si ve onun için farklı bir sistem düşünüyorum.Zaten bir gala düzenlemeyi planlıyoruz ekipçe.İnsanlar hem soru sorar,hem bizlerde yanıtlarız.Süper olur bence :)
Allah cümlemizin yolunu açık etsin ve başarıları daim etsin inşallah.Desteğinden dolayı ayrıca teşekkür ederim :)
İnşallah be kardeşim :D
Teşekkür ederim.İnşallah.Doğru söylüyorsun.Vakit geçtikçe geçiyor biz hala aynı şekilde devam ediyoruz :)
Öncelikle garajınız hayırlı olsun.Pek inceleme fırsatı bulamadım fakat bir çok arkadaşım bahsetti.Az çınlatmadık kulaklarınızı :) Sonuna kadar destekliyorum projenizi.Biz yapmassak kimsenin yapacağı yok çünkü.Herkes para derdine bürünmüş,dizilere abanmışlar.Allah yardımcımız olsun.Merakla bekliyorum çalışmalarınızı.Teşekkür ederim.Sizede başarılar.
Son olarak,ekipmanlarım tamamlandı.Demoyu çekmeye yakın zamanda başlıyoruz.
Bekleyin ve görün diyorum :) Eğer demo zaten beğenilmez ve istediğim tepkiyi alamazsak baştan her şeyi planlayıp yapmayı düşünüyorum.
Bu arada,ekipte dahil olmak isteyen herkes bana mesaj atabilir.Mesela set fotoğrafçımız yok :D Ben çekerim hayrına,yemeğimi,yolumu karşılayın yeterli diyen var mı :)