mail attım :D:D
Printable View
Bence 100 oktan getirtmek için çaba sarfetmek yerine oktan arttırma yada yakıt hazırlama yöntemlerine yönelmek gerek. Yada methanol sprey felan.
toulen vs gibi kimyasalları karıştırarak
mesela %10 toulen 98-99 oktana denk geliyodu yanılmıyorsam ama yakıt hattını delebilir
1 kere kulanımdan sonra full depo normal benzın gecmesı lazım yakıt hattından
xysilen gibi birşeyde vardı sanırsam
benım yakıt hazırlamadan anladıgım bu :D oktan arttırmak oluyo bir nevi :)
resit abinin de dediği gibi hergun 100 lerce mesaj atıyoruz buraya gunde 1 tane shelle mesaj atsak illaki bi sonuc cıkacaktır.
ben mesajımı gonderdim herkesi shellturkiye@shell.com a mesaj atmaya davet ediyorum...
bnm gibi stock sıkıştırmaya boost basacakların işine gelir avrupa yakasında sarıyer-yeşilköy arasında merkezi biryerde olursa alabilirim
en olmadı bidonla alabilirim
Petrol bizimde işimiz. Bizde Gaziantep Euroil gatem bayiisiyiz. Bende Biraz araştırdım bizimki daha yeni bir firma olduğu için istasyonumuza alışı imkansız gibi birşey :) ayrıca bizede onun özel pompası ve tabancası olduğu söylendi istasyonda yeniden değişiklikler yaptırmak gerekiyormuş. Gaziantepde bu şimdilik erken zaten ama umarım siz orda getirmeyi başarabilirsiniz. ;)
Memleketteki son 100 oktan satan istasyon İzmir Üçkuyular Shell di. Evime 100 m mesafedeydi :(
İstanbulda olmak vardı çok kıskandım yaa :)
kıskanıcak bir şey yok, arkadaş önceki postlarda söylemiş getiremiyor 100 oktan :)
Base olarak alınan 95 oktan benzin üzerine belirli oranlarda ki bu oranları hesaplayarak katılan kimyasallar sonucu daha verimli yakıt elde ediliyor. Bu işi en iyi yapanlardan birisi Ankara'dan khan nickli Korhan beydir daha önce bir postunda yüzeyselde olsa nasıl yapıldığına dair bilgiler vermişti.
evet malesef şuan istanbulda ambarlı tesislerde 1 gram bile 100 oktan yakıt yok :S eğer isteğimizi shell türkiye dist..ulastırabilirsek onlarda kaideye alırsa ben 100 oktan pompası ve deposu kuracağımın garantisini veriyorum..keske elimden bişey gelebilseydi arkadaşlar ama inanın bugun çok uğraştım,dolum tesısı ve shell ile yoğun bi telefon trafıgi yasadık sabah..ancak çok yüklü mıktarlardan bahsedildi..benim tek başıma yapabileceğim bi iş değil yani..hep birlikte belki bişeyler yapabiliriz..
bazen bu gibi konuları okuyunca aynı ülkede mi yaşıyoruz diye düşünmeden edemiyorum :)
aramızdaki uçurum ben 95 oktanı depoma koymaya korkar hale geldim siz 100 oktan koyalım tonlarca paralım gazlayalım edelim derdindesiniz. ben en az nasıl harcayabilirim diye kendime alternaitif yolların haritasını bulmaya çalışırım falan filan...
takılın siz bana takılmayın.
:) estafurullah kardeşim ben yanlış anlamışım seni..tabiki günümüz şartlarında yaşam bi hayli zorlaştı,benzin aldı başını gitti ona zam buna zam sen nasıl bıktıysan emin ol hepimiz öle bıktık..ancak söle bi durum var okadar paralar harcanıyo ve kalıtesız benzıne talim ediyoruz..insanlar arabalarına yaptıkları modifiyenın hakkını almak istiyo..kötü yakıt koyarak motorunu kırmaya kadar gidebiliyo,ee yazık değilmi peki o adama bugun bi motor ne kadar?olay sınıf ayrımı yapılıyomuş gibi algılanmasın lütfen..sende böyle anlama,allah herkesin rızkını bir ise bin eylesin inşallah,güzel bir söz vardır ''ucuz mal alacak kadar zengin değilim'' diye..he burdakiler gazlar yada gazlamaz o bizi ilgilendirmez..kimseyede sen niye gazlıyosun paran cok senin aşalık herif defol git !! diyemeyiz,umarım beni anlamışsındır,polemik yaratmak için sölediğini düşünmüyorum sadece sende herkez gibi bizim gibi içi yananlardasın ;) kal sağlıcakla..