yazılanlar maalesef doğru ama istanbulda artık herkes böyle olduğu için bu kurallara uyulmadığında trafik karışıyor. Bende ne zaman sakin kafayla gerçek kurallara göre gitmeye kalksam kesin bir olay atlatıyorum..
Printable View
yazılanlar maalesef doğru ama istanbulda artık herkes böyle olduğu için bu kurallara uyulmadığında trafik karışıyor. Bende ne zaman sakin kafayla gerçek kurallara göre gitmeye kalksam kesin bir olay atlatıyorum..
Yazanlar dogru ama yol verme konusunda ben nedense cok sanslıyım :)
Herkeze yol veren biri oldugumdanmıdır nedir herkeste bana yol veriyor :D
tüm bunlara rağmen orada yaşamayı sevenlere hayret ediyorum ben hiç anlayamıyorum
gerçekler acıdır :) istanbulda trafik kuralları böyle işliyo ;) :)
Yayalara özellikle yaşlılara yol vermeyi çok seviyorum
o tonton yüzlerindeki tatlı tebedssüm beni mutlu ediyor özellikle genç kızlara uyuz oluyorum yol veriyorum lavuk lavuk triplere giriyorlar ayar oluyorum yaya die yol veriyorum.
Genç erkek ve kız yayalar triplere giriyo :D
Böyle böyle yol vere vere insanlar öğrenecek inş :)
yaşlılara yol verince ben de mutlu oluyorum o teşekkürlerini hissediyorum sanki, ama ne zaman bi gence yol verdim , hemen triplere giriyorlar falan, özellikle yaya olarak bayana yol verince sanki sarkıyormuşum gibi bakıyorlar bana :mad: bu yüzden onlara yol vermiyorum :confused:
sabahları köprü trafiğinde emniyet şeridine dalanları umsuruk ediyorum yarım şerit yapıp kıl ediyorum :D
ürücüler her zaman haklıdırlar. yayalar yayalığını bilmeli, ona göre davranmalıar. yaya geçidi, yayaların geçiş üstünlüğü gibi kavramlar istanbul'da geçerli değildir ahuahuahua :D
yol verme oranı aracının büyüklüğüne göre değişiyor. :D
120yle sollama yaparsam selektör yemezsem olmuyor, küçük arabayız ya sol şeritte ne işim var durumu mudur nedir?
genellikle sinyal verenlere yol veririm. yayalarada elimden geldiğince yol vermeye çalışırım ama yol verdiğim zamanda yayalar neden karşıdan karşıya geçerken hızlı geçmezler sallana sallana geçerler anlamam.
:D:D:D süper olmuş .acı gerçekler
bugun yol ver ki yarın istemeye yüzün olsn olayındayım :) elimden geldiğince yol veririm
Özellikle sokak arasında tek aracın geçebiliceği bir yerde karşıdan gelen araca yol verdiğimde sanki sahilde gezintiye çıkmış gibi geçmesine ve geçerken teşekkür anlamında ne bir selektör nede korna çalmayanlara güzel dileklerimi sunuyorum :D
Son yıllarda aynı kurallar Antalya'da da geçerli olmaya başladı. Bu yuzden gündüzleri genellikle çok saknim efendi efendi kullanırım, gazlayacaksam genelde gece gazlarım :)
Geçen gun saga donusun serbest yesıl yandıgı bır yoldan donucem fakat bıldıgınız uzere yayalara da yesıl yanıyor yaslı bır teyze ve muhtemelen yanındakı torununa yol verdım dıye arkadakı dolmus sofuru korna sellektor sınırden delırıyor bende camı actım ''ne var lan cek saga'' dedım o sırada etraftakı yayalar dolmuscuya nasıl kufredıyor, pis pis bakıyor gormenız lazım adam korktu durakta bıle durmadan uzadı gıttı :D