iyi güzelde aşkıncım madenciler biraz daha donanımlı olsalar ne bileyim elbet bir alet vardır en azından tehlikeli gaz anında çalışanları uyararak felaketi önleyecek.İnsan sağlığı ya da ömrü birileri için KELLE ile ifade edilsede benim ve bizim gibi insani değerleri daha ölmemiş kişiler için çok şey ifade ediyor.İnşallah bu son olur.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Grizu
Maden ocaklarının galerilerinde bulunabilen ve belirli konsantrasyonlara eriştiğinde patlayıcı hale gelebilen, zehirli bir gaz.
Grizu, başka bir deyişle metan-hava karışımı olarak da adlandırılabilinir. %5 - %15 arası metan ile havanın birleşmesinden oluşan bu karışım, 650'C de 2 fazlı bir yanma gerçekleştirir. Bu karışım önce ani şekilde genleşir, daha sonra patlama merkezine doğru çok büyük bir kuvvetle gazı sıkıştırır. Grizu patlaması tahrip gücüne ve yıkım etkisine sahip bir patlamadır. Kömür madenlerinin kabusu olan grizu, ülkemizde de sık sık görülmektedir. Özellikle yaşlı kömür damarlarında grizu riski yüksektir. Yasalar doğrultusunda, metan'in havada bulunma oranı, hacimce %1'dir. Bu seviyeye ulaşıldığında acilen önlem alınması gerekmektedir. Eğer %1 üzerine çıkarsa bu karışım, maden ocaği acilen boşaltılmalıdır. Ocak derinliği, eğimi, üretim yöntemi, fay ve çatlak yapılar grizu riskini değiştiren faktörlerdir. Metalin metale sürtmesi, ocakta her hangi bir ateş parçası veya kullanılan çelik ekipmanların ısınması sonucu patlama oluşabilir.
Experience is what you get when you don't get what you want.
haberlerde az önce duydum sayın başbakanın yaptığı yorumu....
annem herzaman derki beddua etme diye;ama budurumda dayanamıyorum ve tek diyeceğim allah o şerefsiz o vatan hayini adama 1000,000 katını yaşatsın.yaşatsın ki belki iflah olur ozaman.ben bunların ne dininine inanıyorum ne allahına ne kitabına.bunlar dinsiz imansızz.bunların dilindeki bir pazarlamacılık tekniği olmuş din iman...
Özgür Abicim,Bi ihmal söz konusu sanıırım..
ya kötü gerçekten burda durum içler acısı,Hala otopsi yapılıyor.daha bitmiş degil.
Durumlar kötü,Aileleri Tanıyamadıklarıda oluyor.
Bi Çocuk babasının cesedini tanımaya girmiş,Yüzünden tanıyamamış.
Ameliyat izi varmış bacağında,Bacağına bakmışlar çok azda olsa belli oluyormuş.
Ordan tnımış.
bugun radyoda dinledim ingilterede en son maden kazası 30 yıl önce olmuş....
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
evet serkan,Ocağın bakıma girmesi gerkiyormuş zaten bunuda öğrendik.
Bu gün yawaş yawaş Cenazeler defnediliyr
Hepisini allah rahmet eylesin, toprakları bahtları gibi kara olmasın,
208 gti by Peugeot Sport; İstanbul Park: 2:28.099 - 04.05.2025
Saxo évo-2 0-402 : 13.821 sn.