User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
39 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: MacBook Pro

serhatayasli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllardır mac vs pc tartışması yapılır durulur... her iki markanında fanatikleri vardır ama sonuc hep ortada berabere biter bence.hiçbir ekran ne yazıkki çıktı renginin pantone dahil %100 aynısını veremiyor ayrıca vaioların ekranı daha kaliteli bunuda belirteyim. eger http://me.pantone.co.uk/pages/produc...px?pid=79&ca=2 bu ürünle kalibrasyon yaparsanız daha güvenilir bir renk profiline sahip olursunuz. iş ortağım tam bir apple fanıdır ve öğrenciliğimizden beri macbook pro dahil bir cok modeli kullanıyoruz ama hepsi aynı mokun laciverti... şuan ofiste imacler benim topladığım pc ile nerdeyse aynı performansa sahip... kısacası apple biraz daha tarza tasarıma sahip bir marka o kdr... işletim sistemine olaylarına hiç girmiyorum bile çıkamayız ama şunuda söyleyim çakılmayan bilgisayar yoktur. ilana gelince bende merak ediyorum o mağazadan alışveriş yapan birilerini,varsa tecrübelerini paylaşsınlar bizde aydınlanalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buğra'cım, çok çok yakın bir arkadaşım aldı bu satıcıdan. çok memnun. tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu özellikler eklenmiş hali usa de 2.549 $.

http://store.apple.com/us/configure/...co=MTc0Njg1NzI

yani bu sitede yazan fiyata faturalı ve refurbished olmadığını kanıtlarsa bedava ötesinde bedava...

macbook da full aliminyum gövde sayesinde işlemci üzerinde soğutma fanı bulunmaz. ısı dağılımı sayesinde bu sorunu aşar. pil olarak lityum-ion polimer pil kullanılır ki 10 saate kadar kullanma imkanı verir. anti-glare dedikleri özellik ile ekranda parlama sorununu ortadan kaldırdılar mat ekran ile.

bu arada laptoplar macbook(pro) ve diğerleri diye ikiye ayrılır.

Buğra A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YALIM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    13" Macbook Pro kullanıyorum, son derece memnunum.. Bir arkadaş pili çabuk bitiyor gibi birşey söylemişti, buna sadece gülüp geçiyorum..
    Dünya notebook piyasasında Macbook pro kadar uzun pil ömrü olan başka bir notebook bulamazsınız, deli dehşet bir pil performansı var aletin..
    Ben de 13-15" arasında kararsız kalmıştım ancak benim için mobilite daha önemli olduğu için 13" tercih ettim ve tüm Autocad dahil tüm programları sorunsuzca kullanıyorum.
    Sen video ve photo editting yapacaksan 15 alman daha mantıklı tabii ki.. Ayrıca Mac'lerin ekranlarındaki renklerin gerçekliği ve doğallığı hiçbir ekranda yok, senin görüntü ile ilgili hiçbir ayar yapmana gerek yok, alet kendisi optimize ediyor görüntüyü.. Bu sebeple çoğu grafiker machintosh kullanıyor renklerin gerçeğe olan yakınlığından dolayı..
    Vermiş olduğun ilanda satılan malda hiçbir problem olduğunu sanmıyorum, daha önce buradan bilgisayar alan tanıdıklarım olmuştu yanlış hatırlamıyorsam... Bahsedilen garanti de Apple'in global garantisi, Apple Türkiye'nin verdiği bir garanti değil.. Ancak herhangi bir problem olduğunda muhattabının direkman Apple firması olması gerekir ki bu da seni çok uğraştırır..
    Mac'ler çok ender arıza verir, ancak bir arkadaşımın Mac Pro'su disk arızası vermişti bir seferinde.. Egemac'ten almıştı bilgisayarı, direk onlara götürdü, orada ayaküstü incelediler ve sorgusüz sualsiz yeni disk taktılar... Diğer elektronikçi servislerde olduğu gibi cihazı bırak, bir ay sonra gel al falan olmadı..
    Dolayısıyla bu kadar para verilecekse, bence Apple Türkiye'den karta bilmemkaç taksit şeklinde GARANTİLİ ürün almak daha mantıklı gibi... Az buz para değil çünkü..
    17 inch'e gerek yok, bir notebook için, hele hele Macbook için fazla büyük... 15" ideal olacaktır..
    Umarım yardımcı olabilmişimdir..
    İnanılmaz yardımcı oldunuz hemde Palladium'da 15"lik olan MacBook Pro'ları inceledim.Gayet güzel ve bana yeterli gibi duruyor.17'de vardı.Hem çok ağır hem de çok büyük.Aslında,MacBook Air'lerde i7 işlemci olsa,düşünmeden alırım.Pro'yu tercih etmemde ki ana sebep zaten i7.Macintosh'ların kalitesi zaten tartışılmaz.10 saate varan pil ömrünüde okumadım değil fakat minumum değerlerden bahsetmişler.Maksimum değerlerde 5 saat bile olsa benim için çok çok çok iyi.Kredi kartı kullanan birisi değilim.Bu yüzden nakit almayı düşünüyorum.Teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet ekranın renk kalibrasyonu çok iyi apple lerde samsung zaten ekranları

ayrıca yanlış bilmiyorsam uluslararası garantide bilkomda ilgilenmek zorunda 1 yıl boyunca arıza riski gerçekten çok düşük

eğer 15 inc in i7 sini falan bulursan bence 15 çok yeterli bi boyut
    i5 var sanırım 15'lerde,unuttum sormayı.

Alıntı efe-E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buğra'cım, çok çok yakın bir arkadaşım aldı bu satıcıdan. çok memnun. tavsiye ederim.
    Refurbished değilmiş di mi?Ayrıca bütün ek aparatları da çıkmış mı?

Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu özellikler eklenmiş hali usa de 2.549 $.

http://store.apple.com/us/configure/...co=MTc0Njg1NzI

yani bu sitede yazan fiyata faturalı ve refurbished olmadığını kanıtlarsa bedava ötesinde bedava...

macbook da full aliminyum gövde sayesinde işlemci üzerinde soğutma fanı bulunmaz. ısı dağılımı sayesinde bu sorunu aşar. pil olarak lityum-ion polimer pil kullanılır ki 10 saate kadar kullanma imkanı verir. anti-glare dedikleri özellik ile ekranda parlama sorununu ortadan kaldırdılar mat ekran ile.

bu arada laptoplar macbook(pro) ve diğerleri diye ikiye ayrılır.
    Ürün faturalı.Zaten açıklamalarda da belirtmiş.Ben fiyat uygun olduğundan dolayı talep gösteriyorum şu an.Mat ekran ile parlak ekran arasında kararsız kalmıyor değilim fakat biliyorum ki,ışıksız bir ortamda parlak ekranda daha iyi işler çıkartabilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mat ekran da parlak ekran aslında sadece yansımayı engelliyor. çalışmanı etkilemez. düşünmeden al derim ki apple store turkiye diyor. eger resmiyeti varsa mükemmel bir gelişme.

arfy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2400 dolar civarı amerika satış fiyatı aynı cihazın .. bende bu ilana baktım almaya niyetliyim 500 dolar için amerikaya gitmezsem ..

makine güzel , ilan sahibiylede bir süre önce telefonla konuşmuştum güvenilir satıcıya benziyor ..

önce sen alda beğenirsen bende alırım

TAM35GNY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 13" kullaniyorum yaklasik bir sene oldu ve cok cok memnunum ...

Tek sorun MSN ve benzeri microsoft tabanli programlarda biraz sikinti oluyor ama bir sekilde islerini hallediyorsun..

Mac e alisman biraz sure alir ama alistiktan sonra pc ile isin olmaz cok cok cok daha rahat pc den ..

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satıcı ve ürün hakkında bilgi yapamam....

Ama şunu söyleyebilirim ki MAC
    1991 yılından bu yana ki süreç aşağıda image ı görünen 128k lık
    siyah beyaz mönitörde dizgi yaparak başladıktan sonra bu mesleğe
    19 yıl boyunca hemen hemen her modelini kullandıktan sonra bugün
    8 çekirdekli G5 kullanıyorum.

O yüzden kesinlikle favorim VTEC

Evde de 17" powerbook um var 1.0 mhz lik sadece net için kullanıyorum,
    yetiyorda artıyor bile...

Parçaları pahalıdır biraz, grafikerler özellikle ajanslar tercih ederler MAC i,
    bazı matbaalarda PC de inat etselerde hala bir gün doğru yolu bulacaklar

Müzikle uğraşanlarda günümüzde kullanıyorlar. Senin için uygun olduğunu
    düşünüyorum. 15"mi 17"mi dersen 17"

Hayırlısı olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    + Günay'ın dediği gibi internette biraz zayıf kalabilir...
    Mesela ben Akbank'ın internet bankacılığını kullanamadım SAFARI ile

MSN yi pek desteklemiyor... Ama MAC os X te virüs olayı yok

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben 13" macbook air kullanıyorum. Ağır video editing , ses kaydı ve photoshop vs. için kulandığım bir de dual 2.7 ghz G5'im var evde.

Müşterilere giderken (gerçi ben bilişimciyim, senin gibi resim ve video işim değil) macbook air ile gidiyorum, hem karizması oluyor, hemde hafif. Ben Heatrow havalimanındaki dixons duty free den 1100 pound'a aldım 2 ay önce. 13" macbook pro ise 800 pound'du orada.

MAcbook pro'da usb sayısı fazla ve firewire portu var, air'da bunlar yok (1 x usb var sadece).

Bu arada ben macbook air'da firefox kullanıyorum, takır takır her yere giriyor. Bir de unutmayın bu aletler intel! Direkt olarak Windows kurun kullanın. Hatta bootcamp ile çift işletim sistemi kurup istediğiniz anda makineyi yeniden başlatıp Native yani sanal olmadan diğer işletim sistemini kullanabilirsiniz. Ayrıca bootcamp windows'ta iken mac os x ve mac os x de iken Windows daki dosyalarınıza erişmenizi sağlar. Bootcamp ücretsiz olarak gelir. Windows vista veya 7 kurmak için tek yapmanız gereken bootcamp'i çalıştırıp, arkanıza yaslanmak. Bir yerde Windows cd'sini ister, takarsınız alete, 20 dakkada windows'u driverları ile kurar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya bu kadar macintosh kullananı görmek duymak ne kadar sevindirici...

Eskiden Mek derdik, Hı o ne laa olurlardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya bu kadar macintosh kullananı görmek duymak ne kadar sevindirici...

Eskiden Mek derdik, Hı o ne laa olurlardı
    Hocam ben eski maccilerdenim.

Quadra 950 ile başlayan maceram hala evimde olan imac g3 400 , powermac g3 , powrrmac g4 dual 500 mhz , Powermac g5 2.7 ghz ile devam ediyor.

Mac ayrı bir dünyadır ama PowerPC işlemciyken ayrı bir dünya idi, şimdi kapitalizm'in esiri oldu, intel kullanıyorlar.

Haa intel olmasa idi , günümüz dünyasına bu kadar uyamazlardı, bu kadar ufak makineler yapamazlardı. En gerçek baba mac G5 işlemcidir, fakat deli gibi ısınr, bendeki g5 2.7'nin cpuları üzerinde bildiğin su soğutma ve su radyatörü var, içinde de water wetter'li bir sıvı dolaşıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam ben eski maccilerdenim.

Quadra 950 ile başlayan maceram hala evimde olan imac g3 400 , powermac g3 , powrrmac g4 dual 500 mhz , Powermac g5 2.7 ghz ile devam ediyor.

Mac ayrı bir dünyadır ama PowerPC işlemciyken ayrı bir dünya idi, şimdi kapitalizm'in esiri oldu, intel kullanıyorlar.

Haa intel olmasa idi , günümüz dünyasına bu kadar uyamazlardı, bu kadar ufak makineler yapamazlardı. En gerçek baba mac G5 işlemcidir, fakat deli gibi ısınr, bendeki g5 2.7'nin cpuları üzerinde bildiğin su soğutma ve su radyatörü var, içinde de water wetter'li bir sıvı dolaşıyor.
    Su soğutmalıları biliyorum araba motoru gibi... Quadra lar of offff
    Power PC ler vay be..... Usta dile kolay ben de 19-20 senedir kullanıyorum.
    Bu iPhone lar moda olduktan sonra Apple ve Macintosh un daha popüler
    olduğunu düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünyanın en muhteşem işlemcisi PowerPC'dir.

Motorola 68k ile başlar (amiga / commodore) günümüze kadar gelir.

Apple g5'den sonra yani Power 5'den sonra bıraktı ama IBM bayrağı devam ettiriyor. En son bu sene Power 7'yi duyurdular. Bu işlemciler 4.14 ghz ve 8 çekirdekliler. Yeni nesil Z10 Mainframe'leri bu işlemciler besliyor. 4.14 ghz x 8 çekirdek = 33.12 GHZ! Bir sokette 33.12 ghz, toplamda dolu bir mainframe'de (z10 ec) bu işlemcilerden 77 adede kadar kullanılabiliyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünyanın en muhteşem işlemcisi PowerPC'dir.

Motorola 68k ile başlar (amiga / commodore) günümüze kadar gelir.

Apple g5'den sonra yani Power 5'den sonra bıraktı ama IBM bayrağı devam ettiriyor. En son bu sene Power 7'yi duyurdular. Bu işlemciler 4.14 ghz ve 8 çekirdekliler. Yeni nesil Z10 Mainframe'leri bu işlemciler besliyor. 4.14 ghz x 8 çekirdek = 33.12 GHZ! Bir sokette 33.12 ghz, toplamda dolu bir mainframe'de (z10 ec) bu işlemcilerden 77 adede kadar kullanılabiliyoruz
    Bahsettikleriniz insanın hayalgücünü gerçekten zorlayacak cinsten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayalgücümüzü zorlar ama hayatımızı kolaylaştırıyor. İsmini veremeyeceğim ama hayatımızın her saniyesinde bir şekilde içinden geçtiğimiz bir çok işlem bu mainframe'ler üzerinde koşuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayalgücümüzü zorlar ama hayatımızı kolaylaştırıyor. İsmini veremeyeceğim ama hayatımızın her saniyesinde bir şekilde içinden geçtiğimiz bir çok işlem bu mainframe'ler üzerinde koşuyor.
    Mutlaka öyle... Ama bunlara şahit olmak ve bu süreci baştan aşağı yaşamak
    bi enteresan geldi. Kendimi tarih kitabı gibi hissettim

TAM35GNY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    + Günay'ın dediği gibi internette biraz zayıf kalabilir...
    Mesela ben Akbank'ın internet bankacılığını kullanamadım SAFARI ile

MSN yi pek desteklemiyor... Ama MAC os X te virüs olayı yok
    Aynen bazi safari biraz yetersiz kaliyor ama herzaman explorer, chrome ya da firefox yuklemek senin elinde ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bu mac lerin masaüstü ev style olanları almak daha mantıklı eğer notebook yada minibook alınacaksa diğer uygun fiyatlılar yeter ve artar bile bence

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)