13" Macbook Pro kullanıyorum, son derece memnunum.. Bir arkadaş pili çabuk bitiyor gibi birşey söylemişti, buna sadece gülüp geçiyorum..

Dünya notebook piyasasında Macbook pro kadar uzun pil ömrü olan başka bir notebook bulamazsınız, deli dehşet bir pil performansı var aletin..
Ben de 13-15" arasında kararsız kalmıştım ancak benim için mobilite daha önemli olduğu için 13" tercih ettim ve tüm Autocad dahil tüm programları sorunsuzca kullanıyorum.
Sen video ve photo editting yapacaksan 15 alman daha mantıklı tabii ki.. Ayrıca Mac'lerin ekranlarındaki renklerin gerçekliği ve doğallığı hiçbir ekranda yok, senin görüntü ile ilgili hiçbir ayar yapmana gerek yok, alet kendisi optimize ediyor görüntüyü.. Bu sebeple çoğu grafiker machintosh kullanıyor renklerin gerçeğe olan yakınlığından dolayı..
Vermiş olduğun ilanda satılan malda hiçbir problem olduğunu sanmıyorum, daha önce buradan bilgisayar alan tanıdıklarım olmuştu yanlış hatırlamıyorsam... Bahsedilen garanti de Apple'in global garantisi, Apple Türkiye'nin verdiği bir garanti değil.. Ancak herhangi bir problem olduğunda muhattabının direkman Apple firması olması gerekir ki bu da seni çok uğraştırır..
Mac'ler çok ender arıza verir, ancak bir arkadaşımın Mac Pro'su disk arızası vermişti bir seferinde.. Egemac'ten almıştı bilgisayarı, direk onlara götürdü, orada ayaküstü incelediler ve sorgusüz sualsiz yeni disk taktılar... Diğer elektronikçi servislerde olduğu gibi cihazı bırak, bir ay sonra gel al falan olmadı..
Dolayısıyla bu kadar para verilecekse, bence Apple Türkiye'den karta bilmemkaç taksit şeklinde GARANTİLİ ürün almak daha mantıklı gibi... Az buz para değil çünkü..
17 inch'e gerek yok, bir notebook için, hele hele Macbook için fazla büyük... 15" ideal olacaktır..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..