User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: 2. Elde Kredi ile araç satma Prosedürü Nedir?

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alıcı senden ruhsat fotokopisin alıp bankaya verecek.

banka eğer krediyi onaylarsa siz gidip satış yapacaksınız..alıcının elinde bankadan kaşeli kağıt olacak hesabınıza yatacak tutar yazacak orda..siz o kağıdı alacaksınız..noter satış sözleşmesi ile birlikte bankaya götürüp paranızı alacaksınız..ister hesaba ister nakit ama hesaba yatırıyorlar diye hatırlıyorum..

sıfır araçta ise daha basit..

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bankacının telefonunu alacaksınız. Malım bi yere kaybolursa sorumlusu sizsiniz diyeceksiniz. Noterden satışı verdiğiniz dakika , bankacıya WhatsApp tan sözleşmeyi gönderip rehin koyduracaksınız.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim eyvallah bayağ istekli çünkü karşı taraf.Kapora gönder ruhsat fotokopisini bankacıya yollayayım dedim.

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bankacının telefonunu alacaksınız. Malım bi yere kaybolursa sorumlusu sizsiniz diyeceksiniz. Noterden satışı verdiğiniz dakika , bankacıya WhatsApp tan sözleşmeyi gönderip rehin koyduracaksınız.
    Hangi bankaci boyle bir sorumlulugu ustleniyor ? Maliniz bi yere kayip oldugunda kimsenin umrunda olmazsiniz

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben bu güne kadar bu şekilde sorun yaşamadım ama , Allah kötüyü getirmesin tabi.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Banka size kredi onay yazısı verecek.

Kredi onay yazısına banka yetkilileri imza atacak.

Banka imza sirkülerini gönderecek.

Sizde aynı bankayı sabit telefondan arayarak teyid edeceksiniz.

Kredi tutarı hariç olan parayı hesabınıza alacaksınız.

Noter satışını vereceksiniz.

Noter de kabul ederse satış evrağının üzerine alıcı kişi xxx TL nakit + xxx TL Banka kredisi yazacak. Bunu yapmazsa da sorun değil.

Sonra acil olarak noter satış evrağını ve geçici tescil belgesini bankaya göndereceksiniz.

Banka parayı sizin hesabınıza geçecek.

Eğer plaka değişikliği isterse işiniz zor.

Alıcı kendi memleketine döndüğünde plakayı değiştirip yeni ruhsat çıkarttığında para hesabınıza geçer.

Bunu kabul etmeyin yada bazı kişiler garanti olsun diye aracın satış bedeli kadar senet yazdırıyor karşı tarafa.

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driver_can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç satışımız olacak alıcı Trabzon'da bende İstanbul'dayım devlet bankalarından vakıfbank halkbankası taşıt kredisi kullanarak alacağım diyor.Ben olaya pek sıcak bakmıyorum daha önce hiç bu şekilde araç satmadım.Birde iller farklı durum nasıl olur?Benim güvencem ne olacak bu durumda.Satışı vereceğim paranın nerdeyse 1/3ünü peşin almış olacağım gerisini banka bana verecek.
    Aynı durum benim başıma geldi bu sefer ben alıcı İdim. Satıcı şunu dedi

Ya noter satışı bankaya gidene kadar banka batar paramı alamazsam

Dedi garanti bankası için kabul etmedi. Bankacı arkadaşım sağolsun taşıt kredisine yakın oranda bireysel kredi ayarladı o şekilde satın aldım arabayı

Bunu da önerebilirsiniz

Saygılar
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar riskeri tek tek yaziyorum :
    1. Saticinin noter satisindan kasko yapma zorunlulugu var , xx bankasindan rehinlidir diye aciklama kismina not dusulmeli. Birebir basima geldi aracin satisini verdik adama kasko firmalari teklif dahi vermiyor. Bi insana kasko yapilamaz mi? Cidden yapilmiyor. En sonunda sigortacim bi tane firmadan teklif aldi normalin 3 katiydi o sekilde o is haloldu.
    2- noterden satis verildi diyelim , adam araci alip gitti. Yine birsey yapamiyorsunuz. Bu surecte davalik oluyorsunuz. Cunku noterde bu araci pesin olarak sattim diyorsunuz.Ayrica size tavsiyem gelebilecek hukuksal durumlara karsi nakit olan kismi elden almamaniz. Bireysel satis'ta olsa banka uzerinden islem yapmaniz. 80satis bedeli 50hesaba yatan , 30banka tarafindan gonderilen.
    3- Surekli kredi satis yapiyoruz bankalardan gelen onay yazilarini okuyorum hic bir sorumluluk kabul etmediklerini acik acik yaziyorlar. Hangi banka oldugunu hatirlamiyorum ornegin arac satisi oldu ,kredi basvurusu yapan kisi krediden vazgeciyebiliyor. Ee saticinin parasi onu bilmeyiz diyolar.
    Mumkun oldugunda kredili satislari 9-10 gibi yapin ogleden onceye veya en gec ogleden sonraya para hesabnza yatsin. 1 gun surdugude oluyor - 1bucuk saat surdugude. Bankanin subesinin musteri temsilcisinin hizliliga bagli. Plaka degisikligi kesinlikle yaptirmayin. Kucuk meblalarda kredi cekilecekse ihtiyac kredisini tavsiye edin. Biz bunlari konusuyoruz ediyoruz ama Allah insanin karsisina kotu birisini denk dusurmesin...

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıcı yaklaşık 65 bin tl civarında kredi kullanması gerektiğini söylüyor.Bireysel çıkmadı dedi onu bende teklif etmiştim ilk başta.Eşten dosttan toparla dönünce çek kredi öle ödersin dedim çıkaramam okadar diyor.Pazartesi tekrar konuşacağız.Çokta şart değil olmazsa olmaz.Zaten çokta gönlüm Yok100 bin TL'lik arabaya 100 lira kapora bile gönderen oldu sonrada babayla ters düştük ben alamıyorum diye yan çiziyorlar.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç sevmiyorum şu işleri.

Olay tamamen alıcı ve satıcının sorumluluğunda.

İşlem yapan hiç kimsenin (noter, banka...) sorumluluğu yok.

Para bir yana mal bir yana.

ertutez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen stres kredli bir araç alımımızda işlemler 4 te bitti aksam 7 ye kadar para arac sahibinin hesabına geçmedi kasko istedinde vs alıcı olarak stresli dakıklar geçirmiştik kasko dısardan yapıldıgında ödendi makbuzunu hızlıca bankaya ulastırmak gerekiyor işler hızlı yürüyüsün diyede biraz baskı

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kredi ile arac satmak bana herzaman rısklı gelıyor.
    Yakın zaman aracımı sattım, ıstedıgım rakamdan 2 - 3 bın altına nakıt olarak verdım.
    Dusundugum rakamı kredı ıle almak ısteyıp kabul eden arkadaslar oldu kabul etmedım. 2 -3 bın eksık olsun basım agırmasın dedım.
    Para bır yana mal bır yana en mantıklısı budur. Kredı ıle arac satmaktan hatta yetkılı bayı olmadıgı surece kredı kullanıp almaktan herzaman uzagım.

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önce satış olacak sonra araca trafik sigortası ve kasko mecburi yapılacak. Taşıt kredilerinde bankalar zorunlu tutar sonrasında eğer plaka değişecek ise kasko ve trafik sigortası yeni plakaya göre baştan düzenlenir sonrasında paranızı alırsınız. Banka size bir yazı verebilir bu kişinin bu araca çektiği bir kredisi vardır diye ama oldu ki adam öldü yada krediyi kullanmaktan vazgeçti zor bir süreç sizi bekler sıkıntılı stresli işler kredili satışa tövbe ettim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)