Ekşi'de bir innovia diye arattım da şöyle bi entry gördüm bu nedir?
şimdi burası 27 katlı rezidans tipi binaların bulunduğu günlük kiralıkların sitenin yarısını oluşturduğu, diğer yarısını ise eskortlar, suriyeliler ve öğrencilerin oluşturduğu hayat kadınlarının neredeyse site girişinde pazarlık yaptığı, güvenliklerin adam yaralayıp dövdüğü, her gece girişinde bir kavganın ve olayın çıktığı, her gece silah seslerinin duyulduğu, mümkün mertebe uzak durulması gereken modern getto görünümlü site.
televizyonlarda gazetelerde internette çıkan cinayet, uyuşturucu, intahar gibi haberlerde haber içerisinde "esenyurt" ve "site" kelimesi geçiyorsa bilin ki yaşandığı yer burasıdır. yakın zamanda sitede yaşandığını gördüğüm bir olaydan örnek:
372’de olum partisi - Son Dakika Haberler
şimdi site giderlerinin görülebildiği apsiyon adında internet sitesine entegre edilmiş bir program vardı burada. yönetim nereye ne harcamış excell tablolarında görülebiliyordu. fakat bazı oturanlar yönetimin harcadığı aylık 1500-2000tl çay kahve, 4000-5000tl kağıt yine bir o kadar inşaat firmasının ödemesi gereken kablo gibi şişirilmiş giderleri sorgulayınca cevap vermek yerine giderlerin görüntülenmesini sistemden kaldırdılar. bunlar yetmezmiş gibi site yönetimi aylık 700-800 bin lira aidat topluyor buradan. topladığı paraları ya kendileri yiyor ya da üstü kapalı yeni yapılan innovia 4 projesine aktarıyor. en azından çıkan dedikodular bu yönde.
burada oturmayı düşünen kişilere bilgi vermesi açısından maliyetlerden bahsedelim biraz da.
baştan söyleyelim hiç kiralara falan kanmayın. şu an 1+1'ler 650 lira 2+1 ler 950-1000tl arasında kiraya sahip. insanlar genelde hesap yuvarlamayı severler misal 1000 lira kira versek 200 lira faturalar tutar gibi. ama kazın ayağı öyle değil. 1+0 için 120tl 1+1'ler için 130tl 2+1'ler için 180tl 3+1'ler içinse 225tl evet yazıyla (ikiyüzyirmibeş) aidat var ve buna ısınma dahil değil ısınma merkezi pay ölçer sistemiyle çalışıyor ve oturmasanız bile yaz kış 2. seviyede durmak zorunda yani kapatma şansınız yok. 1+1'ler için konuşmak gerekirse hiç açmasanız bile en az 60-70tl ısınma parası ödüyorsunuz. bunun yanında ortak alan ısıtma da aidata dahil değil her ay 20tl ortak alan ısıtma diye bir kalem ödüyorsunuz. bir de süpriz ödemeler var yönetim kendi arasında karar alıp "kamera takacağız katlara o yüzden bir sefere mahsus her ev sahibi yatırım bedeli olarak 6 eşit taksitle 700tl verecek" diyebiliyor mesela. vermeme şansınız ise yok. suyunuzu kesiyorlar çünkü.
su demişken biri sıcak su diğeri soğuk su olmak üzere site size iki tane su faturası kesiyor. abonelikleri ellerinde koz olarak tuttuklarından iskiye devretmiyorlar. hiç bir fatura borcunuz olmasa bile bir aidat bile aksatsanız gelip direkt suyunuzu kesiyorlar. yaptıklarının hukuka aykırı olduğunu söylediğinizde "polis çağırabilirsin mahkemeye verebilirsin" diyor toplanan aidatlardan 4-5 bin maaş alan vasıfsız yönetim elemanı. normal bir kullanımda iskiden hizmet alan bir evde en hayvani kullanımda 25-30tl gelen su faturası burada sıcak su faturası 60-70tl soğuk su faturası 10-20tl arası olarak geliyor. çünkü suyu size iski değil site satıyor. bedaş'dan aldığınız elektirik ise evde 7/24 kapanmayan 700watt güç harcayan pc olmasına rağmen 40-50tl arası geliyor. su faturasının elektirikten yüksek geldiği tek yer burasıdır heralde. kısacası 1+1 bir daire için kira hariç aylık siteye ödediğiniz para 250-270tl arası değişiyor. 2+1 için ikiyle çarpın işte.
bir de kart ve inşaat olayı var siteye girişler kimlik kartı ve araç puluyla yapılıyor kimlik kartı için 10tl araç pulu için 15tl ödüyorsunuz. kartınızı kaybederseniz de 50tl kayıp bedeli var. inşaat olayı ise innovia 4 inşaatı sitenin hemen bitişiğinde yer aldığından cumartesi pazar dahil sabah 8'den gece 3'e kadar müthiş bir gürültüyle sürdüğü oluyor şikayet ettiğinizde belediyeden özel iznimiz var diyorlar.
neticede akıl ve ruh sağlığınız için kesinlikle oturmayın. eğer illa bu taraflarda oturacaksanız kira hesabı yapmayın gidin 100-200 lira daha fazla kira ödeyip daha nezih bir yer olan beylikdüzü'nde bir ev tutun emin olun ay sonu toplam ödediğiniz para buradan hem daha ucuz olacaktır hem de kafanız daha rahat olacaktır. benim kurtulmama bir kaç ay kaldı kalanları allah kurtarsın.