para kazanman için günlük min 10 araba yıkaman lazım
tek basınamı çalışmayı düşünüyosun ?
Printable View
para kazanman için günlük min 10 araba yıkaman lazım
tek basınamı çalışmayı düşünüyosun ?
anladıgım kadaryla ya bu işle ugrasıyorsunuz yada baya bu konu hakkında bilginiz var.
ufak bir dükkanın günde 10 arac yıkadgını varsayarsak 1 aylık dükkan masrafı herşey dahil max kac lira olur. ?
daha önce kabataslak bu işi yapmak istemiştim ama ciddi olarak düşünmedigimden öylece kaldı.
yıkama olayı dısardan cok kolay gelır ama kolay ıs degıldır. kendı arabanı yıkamaya benzemez.bunu her bu tarz konular ve konusmalar gecınce dıyorum.
bu ısde eleman cok onemlı oyle es dostla arkadasla olmaz yarın elaman gelmez cıkar gıder haber vermez tek kalırsın ıs yogun olur. kafayı yersın.
dukkana gelınce guzele benzıyor zaten bos bır yer alsan o masrafı yapsan hemen hemen o paralar gıder emın ol.
Sizinde oto yıkama dükkanınız var heralde abi forumdan hatırladığım kadarıyla.Dediğiniz gibi meakn hazır kurulu yoksa zaten bu yaşımda bu tecrübeyle kendim biyer açıyım düşüncesi olmazdı bende.Pederde onay verdi.Kurulu düzen hiç olmadı işi kavrayana kadar yanımızda 2 kişi çalıştırırız.Çok fazla parayı düşünmüyorum şuan.Maksat kendi işimin olması.Eleman olayınıda araştırır buluruz.Oto yıkamacılarla çevresi var biraz abimin.Benimde bikaç oto yıkama sahibiyle muhabbetim var.Bu hafta gidip bi görüşmeyi düşünüyorum.Olursa üstesinden geliriz Allah'ın izniyle.:)
denız arkadasımız gercekten gusel noktalara ayak basmıs ve olagan seyler bunlar.isi bilen elemanlar lazım sana es dost arkadasla gercekten olucak bır ıs degıl.Allah yardımcın olsun..
Abi zaten orasını görüşüceğiz.Benim pek bi tecrübem olmadığı için 1-2 tane tecrübeli elemana ihtiyacım var.Şuanda zaten mekanı sahibi tek kalkındırmıyodur bence.Enazından yanında 1 kişi vardır.Olursa elemanlada görüşüceğiz hem hazır müşterileride tanıyodur o yöndende iyi olur.Bu işe girmeyi düşünüyorum ciddi olarak.Bakalım ne olacak sonu.:)
Arkadasım bı gun gıt dukkanı karsıdan ızle eger ıs yapıyorsa alabılırsın yanı ajanlık yapmanı tavsıye ederım ;)
Aynen:icon_tup:
En zoruda zaten "çalışan personel"le uğraşmak babamdan biliyorum çok sıkıntı çekiyor hala birgün biri aniden gelmezse ne yaparım sıkıntısı var ay sonu gelmeden avanslar çekmeler.
Güzel iş ama benim kafamda da var.En dikkat edilmesi gerekende müşteriyle ilişkiler.
Ben yıkamaya götürdüğümde konuşmayı bilmeyen adamlar var birde arabaya göre muamele yapıyorlar kıl oluyorum ya aynı yere volvo götürünce farklı yıkıyorlar combo götürünce farklı :o
bu işte eleman ve malzeme en önemli nokta.elemanını iyi seç ve gerekenden fazla iyi olma yani patron işçi ilişkisinden çıkma.kuralları baştan koy.işi öğrenicem diye fazla yüz verirsin g.tü kalkar.Aynı olay benim başıma geldi ondan biliyorum....
dostum ksk de beledıye artık apartman altına ruhsat vermiyo olanlarıda cıkartmaya calısıyor atık su konusunu falan baya sorun yapıyolar bu olayları ıyı arastır beledıyeden borcu harcı cezası varmı baktır ıyıce ruhsat durumunu ınceletır yıkama işi mesakatli iş ıllakı para bırakır basında durup işi sevmen gerek bence calıştınmı olur
20 araç iyi rakam gibi görünür.
ayda hergün 20 araç yıkayamassın, hele bu dükkanda 20 aracın üzerinide yıkayamassın bir günde.
Şartların en ii olduğu zaman 20x30 desenki 600 araç yapar. Bu rakama ulaşmak imkansızdır. Olduki ulaştın 600x7 tl den sana 4200tl yapar. Bu paranın içinden elektriğini, adam paranı, kiranı vs ödeyeceksin.
Yıkamalar eskisi kadar para kazandırmıyor. Çünkü 7-10 tl lerle adam akıllı araç yıkanmaz. Her mahallede yıkama olmaya başladı. Yıkama para kazanır ama oda büyük olacak en 4-5 adam hiç durmuyacak, işletme masrafı düşük olacak o şekikde. Yani yanlış hayallerle sakın ola işe başlamayın.
çıkmaz sokakta dükkan çok iddaalı
yıkama işi kolay değil üst üste 2 araba yıkarsın dilin dışarda gezersin yorgunluktan ki sen günde 20 araba diyosun hiç kolay değil.getirisi yüksek olan bir işte değil kira elektrik su gideri çalışanın maaşı vs hesaplayınca zaten cebine pek bişey kalmayacak onun yerine başka bir yerde maaşla çalışmak daha mantıklı en azından sıkıntın olmaz onu öde bunu öde vs
öncelikle araştırmanızı iyi yapın.şuanki günlük yıkadığı araç sayısı , araç kapasitesi v.s. benim etrafımdaki birçok arkadaşım yıkamacının olduğu yer tozluysa gitmiyor buna bile dikkat ediliyor yani.
işin başında olun mutlaka.işçiye karşı iş yaptırım gücünüz olsun.ha böyle söyleyince işçinin canını çıkarın demiyorum sonuçta karşınızdaki de insan bunları göz önünde bulundurun.
eski müşterilerin bir kısmı siz devraldığınız zaman gelecektir.iyi izlenim bırakırsanız onlar artık sizin müşterilerinizdir.
bu iş öle dışardan göründüğü gibi kolay diyil yer ve eleman olayı çok önemli benim arkştada vardı uğraşamadı kapattı
Olabilir aslında.:)
Aynen abi.Oda çok önemli.
Araca göre muamele yapıolarda lüx araçlardanda iyi para alıolar abi.Bu yüzden olabilir.:)
Evet oda çok önemli peder bey 30-35 yıldır kendi işinde 3-4 farklı sektörde işçi çalıştırdı.Kendi işini yapıyor yani.İnsanları çok iyi tanıyor kime nasıl davranılacağını ne yapılacağını vs. Zaten arkamda o olduğu için bu işe kalkışıyorum.Bakalım kısmet.:)
Bunu öğrenmem iyi oldu abi teşekkürler.Şuanda peder inşaat işiyle uğraşıyor.Müteahhitlik gibi bişey.Kendi arsalarımız yerlerimizi yapıp satıyoruz yada kiraya veriyoruz.Yani belediyelerde tanıdığı çok.Söyliyeyim bi araştırsın.:)
Abi aslında kendi işimizde var 3 ayrı sektörde birini kapatmayı düşünüyoruz.Pederde yapabileceğin bi işse bakalım araştıralım olursa başla dedi.Herbişeyini araştırmadan bu işe kalkışmayız zaten.Çok teşekkürler.
Kısmet abi.Hayırlısı neyse o olsun diyorum.:)