Bu işte müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu biliyorum az çok.Bunada çok dikkat ederim zaten hiçbirşekilde hata yapmamaya ve yaptırmamayaçalışırım.
Peder bey ticaret esnaflık konusunda çok iyi onun yardımıyla yapıcağım olursa.:)
Printable View
yıkama işi çok yorucu meşakatli ilgi ve özen isteyen bir iş. altından kalkabilirsen sürekli para getirebilecek bir iş. İlandaki dükkanı bilmiyorum ama başka biyerdede masraf yaparak daha kaliteli bir mekan hazırlayabilirsin muhtemelen. Dğer dükkanın tek avantajı hazır müşterisinin olması olur. o da oldukça büyük bir avantaj. Aynı kalitede işi devam ettirebilirsen müşteri potansiyelin çok fazla olur hatta başını kaşıyacak zaman bile bulamazsın. Bu arada barış olm çok abartmışsın sankim:) günde 20 araç çok fazla tek arabalık dükkanda her arabayla en hızlı şekilde ve arka arkaya yarım saatte bile yıkasa 10 saatten fazla sürer ki bu en iyi ihtimal.. daha mantıklı cümleler kuralım lütfen yada alkol oranın daha düşükken yaz foruma mesaj..:D
Yok abi kendim açmak için uğraşmam.Yapamıyacağımız iş değil aslında ama risk bana göre.Buranın herşeyi hazır müşterisiyle.Olursa alıp çalıştırıcam.Forumdan germanian abide yardımda bulunacak.Daha öncebabasıyla birlikte yıkama dükkanı işletmiş arkadaşında var.Yürütürüz allahın izniyle bi şekilde mekan alırsak.
Barış abi şuan kaç kişi çalışıyo acaba mekanda bilgin var mı?Ona göre hesap yapıorz pederin kafasına yatması lazım herşeyin.Bu hafta ctesiye kadar bigün gelip görmeyi düşünüorm aslında pederle bi.Habib abiylede görüşürüm orda nasıl olur nasıl gider.Yine herşey pederde bitiyoda hayırlısı ben ciddi düşünüorum.
Konu ilgi ile takip ettigim bir konu oldu :)
Bende aynı şekilde Sakarya'da bir yer açmayı düşünüyorum ama masraf + devamlı müşteri biraz kıllandırıyor :)
Sandığınız kadar kolay olmayan bir sektör bu, dışarıdan para geliyor gibi gözükebilir.
Geçen sene bu işi bir tanıdığımla birlikte yaptık ben ayrıldım o devam ediyor.Günde 15 araç yıkadığımı bilirim (detaylı iç temizlik boya koruma bunlardan bahsetmiyorum bile) 2 ayda bir deri bir kemik kaldım ciddi efor ciddi emek istiyor.Birde çeşit çeşit insan gelecek nabza göre şerbet vermeyi iyi bilmelisin iki günde katil olursun iş çok detaylı aslında.Sana tavsiyem arkadaşlarında dediği gibi ilk önce deneyim edin gerçekten yapabilicekmisin gör sonra para kıy kaliteli malzemeler ile hizmet ver farkın olsun gelen müşteri özel bir yere geldiğini anlasın.Yanındaki elemanlarıda düzgün seçmelisin çalmamalı,arkandan iş çevirmemeli vs ...Hayırlısı olsun şimdiden.
Yıkama işi zor ve yorucu bir iştir bir adam günde en fazla 7-8 araba yıkayabilir ondan sonrası verim düşer 2 gün çalışır ondan sonra kaçar. Bu işin en kötü yanı eleman sıkıntısı kendin çalışmıcaksan hiç girme gircek olsam ben girerdim malzemeleri kendim imal ediyorum. Elemana güvenirsen 3 ayda topu dikersin ama kendin çalışırsan günde 7-8 araba bile yıkasan para kazanırsın, Hesap çok basit eleman 30 tlye çalışıyor ve 8 araba yıkıyor 10 tlden yıkasan 30 tlsi elemana gitti geri kalan 50 tl ile dükkanın masraflarını çıkartacaksın bu durumda 10 tlye araba yıkayan ve günde ortalama 20 aracı tutturamazsan sürümün düşer ve bu hedefi tutturamayan yıkama para kazanamaz
Düşünüyorum abi hepsini.Az önce habib abinin yanındaydım.Validenin arçla gittim.Hem aracı yıkatıyım hem mekanı görmüş olurum diye.2 araç vardı gittiğimde benim araç yıkanırken bi araç daha geldi.Biraz muhabbet ettik mekan sahibiyle gezdim mekanı inceledim.Abi kardeş çalışıyorlar.Yanıma düzgün bi eleman alsam işletebilirim diye düşünüyorum.Hatta bi arkadaşım var daha önce yıkama dükkanları olan yardımcı olurum eleman lazımsa gelirim dedi.Pederle bi konuşucam bu akşam yarın yada ctesi gidip ciddi ciddi konuşacağız.Hayırlısı artık.:)
1-2 güne pederle gideceğiz abi tekrar görüşmeye.Olursa eleman sıkıntısı çekmem.Mekanın hazır müşteriside var onları elimizde tutsak kendi çevremizdende gelen giden olduğu sürece yürütülmeyecek bi iş değil diye düşünüyorum.Peder beyde bi görsün mekanı düşünsün ondan cevap bekliyorum.:)