turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı
Benim su an oturdugum ev bir musterimize ait ve yaklasik 1 seneden beri bosmus...Tesadufen denk geldi ve cok cok uygun fiyata $700e kiraladim..Cati katinida birine $550 e ye verdim..Yani su anki ev kiram $150 + faturalar :) Tabiki sans heryer boyle diye birsey yok kaldiki ev kiralari yerine gore degisiyor ama cok yuksek...
Cagri'ninda dedigi gibi ilk kez gelecek arkadaslar cok buyuk hayallerle gelmesinler Amerika;ya...Sonucta her ne kadar iyi derece ingilizce bildiginizi sansanizda halbuki bilmediginizi anliyorsunuz...E dil farkli, din farkli, kultur, trafik, yasam sekli vs....hersey farkli...Bu durumda ilk aylar inanilmaz zor geciyor..Kendimden ornek vereyim.Ilk birkac ay hic arkadasim olmadi Amerikali kiz arkadasim haricinde..Konusulanlari zerre kadar anlamiyordum ve kendimide dolayisi ile ifade edemiyordum..Stajimi bitirmeden donmeyi bile dusundum ama arabami fln satip geldigim ve buyuk hayaller kurdugum icin bir turlu domeye cesaret edemedim ne olursa olsun yapacagim dedim..Kiz arkadasiminda buyuk yardimlariyla herseyi atlattim ve alistim...Zaten alistikca da Amerikanin tadi cikmaya basladi....