User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Amerika'da yaşamak?

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok şanslı olmanız lazım. Yurtdışında kalifiye bir iş yapmak için Türkiyedeki diplomalar yetmez. Kaldıki ekonomik kriz ordada var ve işsizlik ordada sorun. Çok başarılı olmadıktan sonra ordada mba ve phd yapmadıktan sonra kolay kolay iyi işlerde çalışamazsınız...
    Haa çok şanslısındır düşeş birşeyler gelmiştir olmuştur, istisnai durumlardır.

Ama şunuda unutmamak lazm orda barmen olursun. Burdaki mühendisin yaşadığı hayattan daha insani yaşarsın
    Everyday I ** Çapulling!!!

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burada okul bitirip bir is bulmak ve kalmak oldukca kolay ancak ayni sey Tr'den direkt gelmek icin gecerli degil...Tamam geleceksiniz de nasil ? Burada nereyi biliyorsunuz ? Nerelerden is basvurusunda bulunabilrisiniz? Buldugunuz firma nasil guvenecekte vize ve calisma izni evraklarinizi hazirlayip gonderecek ? Bunun gibi bir ton soru var cevaplanmasi gereken.Yani Amerikaya gidiyorum demekle olmuyor

Yaklasik 4 sene oldu az biraz bilgi sahibi oldigumu dusunuyorum...

Amac gelip bir sekilde Amerika'ya kapagi atmaksa eger al turist vizesi, bul birini ve para karsiliginda evlen...(tabiki tanidik birileri sart )..Al green cardini daha sonrasinda Amerikan vatandasligini mutlu mesut yasa...Amerikada kalmanin yasamanin en rahat ve sancisiz yolu budur...

Yok ben elektrik muhendisiyim amacim alanimda ilerlemek diyorsan ogrenci olarak gel...En azindan Tr'den olan diploman, ogrenci vizen ve egerki gittigin okulda alaninda birseyler ise is bulma sansin dahada yuksek olur...Tabi h1 vizesi ile birlikte green card almak cokta kolay degil..

Madalyonun obur yuzu var birde...Herkese Amerika'da yasama dusuncesi toz pembe geliyor ama hicte oyle degil..Burada hayat zaman zaman Tr;de yasadigimizdan daha zor.

Cok daha uzun seyler soylenebilir, yazilabilir ama gecenin bu vakti anca bu kadar Sormak istediginiz birsey varsa buradan sorun elimdne geldigince cevaplamaya calisirim..

Not....Tr de guzel bir maasla yasamayi Amerika;da yasamaya kesinlikle tercih ederim...

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enz0 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amerikada başın belaya girer kendimden biliyorum orda yaşanmaz. hayat şartları görüldüğü gibi deil baskı var . en iyisi tatil yaparsın.
    Basi neden belaya girer ? Ve nelere nicin baski var ?

srknzfr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu okul bitsin basıp gidicem amerikaya.. master'ımı yaparım daha da dönmem geri

Pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En kolay yolu bana göre dil kursu ayağına gidip kız tavlayıp oraya yerleşmek
    Ben gibi yani hee
    En basta cekilen psikolojik bozukluklar adami bunaltiyor hersey ust uste geliyor ama yasam sartlari kesinlikle Turkiye'den daha iyi .. Ozlemem diyerek artik bu ulke beni baymaya basladi dedigin Turkiye'yi ozlemeye basliyorsun ..
    En guzeli Turkiye'de bir gunde 20 TL kazanirken burada en kotu iste saatte 12 $ aliyorsun . Guzel tarafida var kotu tarafi da .. Amerika'yi ne icin dusunuyosun? Mesela Amerika'nin adini telaffuz etmek bile korkutuyor beni cesaret edemem oraya ..
    Meslek cok onemli mesela bulundugum yerde eger bir meslegin var ise altin adam , arananadamsin .. 3 tane saati en az 25$ dan is buldum fakat ogrenci olmak meslegimi part-time olarak yapmama sebeb verirken bu imkansiz oldu ilk sene icin ..
    Ve yukari da ki arkadasin dedigi gibi Turkiye'de iyi bir maasla yasamak herseyden cok iyi ..
    Burada dusunuyorsun gidip 15.000 $ 'a supra almisim ,subaru almisim bir anlami yok o bile keyif vermez adama ..
    Women are like Buddhist , They're worship ox.

toonch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pug sydneyde nerdesin?

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teyzem-eniştem orada 3 senedir.Enişte daha öncedende gitmiş çalışmış vatandaşlık için bekliyorlar ( ne olacaksa vatandaş olup sanki ) odtü pc mühendisi 9000 $ alıyormuş.
    Kira fazlaymış herhalde aldığının 4te 1ini kiraya veriyormuş.
    Benide çağırıyorlar gitmiyorum sırf boğazım için

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    memleketim gibisi yok....
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orada yaşamak için gurbeti yaşamış olmak lazım herkes harcı degildir..
    ben yapamam mesala
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orada yaşamak için gurbeti yaşamış olmak lazım herkes harcı degildir..
    ben yapamam mesala
    Dısarda olan arkadaslara bir sorum var Burda 1000 tl maaslamı gecınmek (ist) yoksa amerıkanın istanbulunda 2500$ lamı gecınmek ?

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakıyorumda hep iyiler konuşuluyo bi akrabam gitti zengin oldu bi arkadaşım gitti şu kadar maaş alıyo peki kötüler ? onlar hiç konuşulmuyo

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gnkt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dısarda olan arkadaslara bir sorum var Burda 1000 tl maaslamı gecınmek (ist) yoksa amerıkanın istanbulunda 2500$ lamı gecınmek ?
    Orda da herşey ucuz değilki

Yeme içme, ev fiyatları pahalı ?

2 bavul dolusu gıda gönderiyoruz her sene

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı said_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bakıyorumda hep iyiler konuşuluyo bi akrabam gitti zengin oldu bi arkadaşım gitti şu kadar maaş alıyo peki kötüler ? onlar hiç konuşulmuyo
    kötüsünü anlatıyım ben ozamn öğrenci vizesi ile gittim san diegoya dil kursuna başladım 1 ay sonrada pedicab e başladım iyi güzel hoş parası da güzel şehirde güzel okulu aksatmaya başladım parasını verıp okula uğramıyordum bu arada işe devam tabi 3 ay 5 ay hıc gıtmedım okula bı gün telefon geldi okuldan denetleme olucak okula gel
    i20 (öğrenci belgesi) esksini iptal edciez devamsızlık görünüyor yenisini çıkartmamaız gerek neyse gittim okula eskıyı ıptal edip yenısnı verdıler sorunsuz...amma sorun orda başladı benım o yenı belge ile abd göçmenlık sıstemine tekrar giriş yapabilmem için herhangı bır sınırdan çıkış ve giriş yapmam gerekıyormus

(ne benım ne okulun böyle olması gerektiği hakkında 1 bilgisi i yok)
    meksıka sınırı da cok yakın 15dk... hatta ben turkıyeye o gunden 2 gun önce ucak bıletı almısım tatıle gelıcem bana tr ye cıkma gırerken sorun olur dedıler okuldan keske dınlemesydım...

ben yenı öğrencı belgemle mutlu mesut yasarken bir sabah 5 te 2 tane rozetli fbi kılıklı adam benı evde sorguya aldılar pasaprt kontolu ogrencı belgesı kontrolü vs...sistemde yoksun kaçak durumundasın vs... öğrencı belgemın damgasına ve tarıhe bakıyorlar sorun yok ama sistemde yokum sınırdan giriş yaparken damga ve pc ye giriş olmadıgı için göz altına alınıyorum o anda ve 1 gun şehir nezaratınde kaldıktan sonra hapishaneye sevk ve tam 31 gun hapis yattım mahkemeye kadar daha sonra kefalatle serbestlık aldım ve çıktıktan 2 ay içinde abd yı terk etme ve 1 yıl gırememe cezası verdıler 2 yıl oldu daha gidip konsolosluga sormadım benım cezam ne oldu vs...hoş parmak izleri ioldugu için vize almam tekrar belkı zor ama sorma bıle geregı hıssetmedıgım ıcın benı cokta baglamıyor abd su an için
    ben kendımın ve okulun bilgisizliğini kurbanı oldum dıyebilirim ama okul devamsızlıgı konusu hariç orda hatam buyuk devamsızlık konusu nda sözum yok kendıme ama sınır dan gırıs cıkıs kısmı okulun buyuk bılgızılıı yuzunde oldu ++ san diegoda emsal oldugum için benden sonra okul degıstıren yada aynı sey basına gelen öğrencıler artık öğrendıklerı ıcın sıstemın nasıl oldugunu sınırdan grıs çıkıs yaparak bu sorunu ortadan rahatca kaldırdılar ve kımsneın bası agırmadı benım basıma gelmeden baska bırnın basına gelseydı durum ben yırtmış olucaktım artık bu benım sansızlıgımmı allahın taktırımı bılemıorum ama dıkkatlı olun arkadaslar gözunuz yasına burdakı gıbı bakmazlar
    ayrıca yukarda arkadasların yazdığı gibi en temız yol türk erkeğinin cazibesini kullanın kandırın bi hatunu ve evlenın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı toonch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pug sydneyde nerdesin?
    City Of Sydney , Town Hall'e 2 dk uzaklikta yasiyorum ..

Gurbet cok kolay degil.. disaridan gorenler sizin her daim sey ustunde findik kirdiginizi dusunurler sanki burda ki o guzel hatunlar sizin gelmenizi bekliyormus gibi ..
    Ama yeterli diliniz olmadan elinizden baska sevgiliniz olamaz ..
    Turkiye'de belli bir standartta yasiyorsunuzdur normal bir yasam ama mutlu .. Mutevazi yasiyorsunuzdur orta halli arabaniz ,belli bir cevreniz rutin bir yasantiniz ..
    Ama burada varlik icinde yokluk cekmek o gunleri mumla aramaniza sebep olur ..
    Binlerce $ vererek buraya gelirsiniz ama en iyi universite de yillik 30000 $ 'a okumaniz bile sizi ogrencilerin sahip oldugu haklara eristirmez.Otobus biletinizi bile ogrenci tarifesinden alamazsiniz .. Yolda annenize soven gavura birsey yapamazsiniz.. Buranin vatandasi olmadan hicbir haktan yararlanamazsiniz ..
    Vatandas olmak icin ya escinsel evlilik ya normal evlilik ya iyi bir bransta mesleginiz yada okul bitirip vatandaslik alabilecek duzeye gelmeniz yada turkiyede yasam guvencem yok teroristim diyip siginma almak kalmaniza sebep olur ..
    Bana yurtdisinda kalmak icin evlenmek inanilmaz sacma geliyor mesela ..
    Ayda asgari 4000 $'i 25 yasimda kazanabilecekken okudugum icin bir cok seyden mahrumum zaman meselesi 1100 $ kazaniyorum en az haftada yaklasik 30 saat calisarak 500 $ kira veriyorum aylik yemek giderim inanilmaz az yol masrafim yok ama gene de mutlu olamiyorsunuz cunki huzurunuz yok .. En ufak bir anda psikolojik moral bozuklugu icine girmeniz icten bile degil .. Hele ki ben gibi Turkiye'de calisarak para kazanmaya alisip o sekilde birseylere sahip olmak hayatinizin bir parcasi haline gelmisken bu yasta Turkiye'de yoklugu bilerek babanizdan ayda 1000 $ istemek size oyle bir koyar ki varliginizdan utanir hale gelirsiniz ve aksi bir durum sizin elinizde bile degildir .. Cok defa verdigim 10000 $ okul parasini dusunmeyip donucem dige gozyasi doktum .. Evet ben vermistim gelmeden 2 ay oncesinde sattigim arabamin parasini yatirdim buraya , buraya vesile oldu ailem git dedi benim fikrim degildi .. Ama bir de su var " sabir " bu cok onemli .. Cunki her gecen gun cok daha iyiye gidiyor , bir cok icin ayni sey gecerli .. Dil ogreniyor insanlarla iliskileriniz iyilesiyor para kazaniyorsunuz bir muddet sonra Turkiye'ye dondugunuzde 10 gun sonra pisman olacaginizi bilmek sizin sadece Turkiye'ye 1 aylik tatil icin gitmeyi istemekten baska bir dusunceye saptirmiyor ..
    Soylenebilecek cok sey var .. Ama Turkiye'de iyi bir gelecege sahip olacaginizi dusunuyorsaniz , bence yurt disini hic dusunmeyin ..

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burada okul bitirip bir is bulmak ve kalmak oldukca kolay ancak ayni sey Tr'den direkt gelmek icin gecerli degil...Tamam geleceksiniz de nasil ? Burada nereyi biliyorsunuz ? Nerelerden is basvurusunda bulunabilrisiniz? Buldugunuz firma nasil guvenecekte vize ve calisma izni evraklarinizi hazirlayip gonderecek ? Bunun gibi bir ton soru var cevaplanmasi gereken.Yani Amerikaya gidiyorum demekle olmuyor

Yaklasik 4 sene oldu az biraz bilgi sahibi oldigumu dusunuyorum...

Amac gelip bir sekilde Amerika'ya kapagi atmaksa eger al turist vizesi, bul birini ve para karsiliginda evlen...(tabiki tanidik birileri sart )..Al green cardini daha sonrasinda Amerikan vatandasligini mutlu mesut yasa...Amerikada kalmanin yasamanin en rahat ve sancisiz yolu budur...

Yok ben elektrik muhendisiyim amacim alanimda ilerlemek diyorsan ogrenci olarak gel...En azindan Tr'den olan diploman, ogrenci vizen ve egerki gittigin okulda alaninda birseyler ise is bulma sansin dahada yuksek olur...Tabi h1 vizesi ile birlikte green card almak cokta kolay degil..

Madalyonun obur yuzu var birde...Herkese Amerika'da yasama dusuncesi toz pembe geliyor ama hicte oyle degil..Burada hayat zaman zaman Tr;de yasadigimizdan daha zor.

Cok daha uzun seyler soylenebilir, yazilabilir ama gecenin bu vakti anca bu kadar Sormak istediginiz birsey varsa buradan sorun elimdne geldigince cevaplamaya calisirim..

Not....Tr de guzel bir maasla yasamayi Amerika;da yasamaya kesinlikle tercih ederim...
    Kardeşim çok güzel söylemişsin en güzeli kalmak ve vatandaşlık almaksa 6 aylık turist vizesi ile gelip birini bulup para karşılığı evlenmektir. Bulduğun kişi rastgele olmamalıdır yoksa anan ağlar. Tabii turist vizesi almakda eskisi kadar kolay değil.

Ben LA de Berkeleyde okumuş bir kişi olarak şunuda söyleyebilirim; öğrenci değişimi ile odtu den 2. sınıf sonunda Berkeleye gittim. Herşey süper olacak diğe düşündüm ama büyük hayal kırıklığına uğradım.

Uğradığım bu hayal kırıklıkları:
    1. Alışma dönemin çok sıkıntılı geçiyor. Arkadaşlık kuramıyorsun kültüre alışamıyorsun. Hor görülüyorsun.
    2. Müslüman olduğun için terörist gözü ile bakabilirler alışman lazım onlarıda yadırgamaman lazım çünkü müslümanlardan çok çektiler.
    3. Hayat şartları güzel evet ama Türkiyede ki gibi oturarak para kazanma şekli orada yok.
    4. Mezun olduktan sonra iş verenin seni alması sanıldığı gibi kolay değil. İlk olarak bir amerikalı senden bilgisiz dahi olsa senin bir adım ötende olacaktır. Kendin iş veren olduğunu düşünürsende neden herşekilde anlaşacağın bir Türk yerine senin ülkene daha yeni alışmış ve kültüründen uzak bir amerikalıyı işe alasın...
    5. Herşeyinden yararlanmak için, birinci sınıf insan olmak için vatandaş olman lazım. Ki okul okuyarak belirli bir sene de çalışmadan bu imkansız. Kaldıki keyiflerine kalıyor vatandaşlık vermeleri.

O yüzden yine ilk seçenek ağırlık basıyor. Turist git evlen vatandaş ol. İngilizceye iyi hakim ol kültürlerini benimse ondan sonra dilersen TR'ye dön dilersen orada kal. Çok para kazanacam hevesi ile gidip taksici yada pompacı olmakta var bu işin sonunda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim çok güzel söylemişsin en güzeli kalmak ve vatandaşlık almaksa 6 aylık turist vizesi ile gelip birini bulup para karşılığı evlenmektir. Bulduğun kişi rastgele olmamalıdır yoksa anan ağlar. Tabii turist vizesi almakda eskisi kadar kolay değil.

Ben LA de Berkeleyde okumuş bir kişi olarak şunuda söyleyebilirim; öğrenci değişimi ile odtu den 2. sınıf sonunda Berkeleye gittim. Herşey süper olacak diğe düşündüm ama büyük hayal kırıklığına uğradım.

Uğradığım bu hayal kırıklıkları:
    1. Alışma dönemin çok sıkıntılı geçiyor. Arkadaşlık kuramıyorsun kültüre alışamıyorsun. Hor görülüyorsun.
    2. Müslüman olduğun için terörist gözü ile bakabilirler alışman lazım onlarıda yadırgamaman lazım çünkü müslümanlardan çok çektiler.
    3. Hayat şartları güzel evet ama Türkiyede ki gibi oturarak para kazanma şekli orada yok.
    4. Mezun olduktan sonra iş verenin seni alması sanıldığı gibi kolay değil. İlk olarak bir amerikalı senden bilgisiz dahi olsa senin bir adım ötende olacaktır. Kendin iş veren olduğunu düşünürsende neden herşekilde anlaşacağın bir Türk yerine senin ülkene daha yeni alışmış ve kültüründen uzak bir amerikalıyı işe alasın...
    5. Herşeyinden yararlanmak için, birinci sınıf insan olmak için vatandaş olman lazım. Ki okul okuyarak belirli bir sene de çalışmadan bu imkansız. Kaldıki keyiflerine kalıyor vatandaşlık vermeleri.

O yüzden yine ilk seçenek ağırlık basıyor. Turist git evlen vatandaş ol. İngilizceye iyi hakim ol kültürlerini benimse ondan sonra dilersen TR'ye dön dilersen orada kal. Çok para kazanacam hevesi ile gidip taksici yada pompacı olmakta var bu işin sonunda.

Taksici olmak mi Keske olabilsem cok iyi gideri var ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taksici olmak mi Keske olabilsem cok iyi gideri var ..
    New york'ta türkler genellikle taksicilik yapıyor Dikiz aynasında CD görürsen durduracaksın direk:P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuzk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orda da herşey ucuz değilki

Yeme içme, ev fiyatları pahalı ?

2 bavul dolusu gıda gönderiyoruz her sene
    Yerine göre değişiyor ama ev pahalı değil Turbo&Quatro nun aylık 600$ (900$ da olabilir ) a oturduğu evin aynısı istanbulda 7.000$ kira geliri yapar Bide kafayı çalıştırırsan onun gibi 500$ a 10 numara odanın tekini zenci ve şişman bi hatuna kiralarsın ev beleşe gelir

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki üniversiteler nasıl Türkiye ye göre kolaymıdır zormudur ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)