Burada okul bitirip bir is bulmak ve kalmak oldukca kolay ancak ayni sey Tr'den direkt gelmek icin gecerli degil...Tamam geleceksiniz de nasil ? Burada nereyi biliyorsunuz ? Nerelerden is basvurusunda bulunabilrisiniz? Buldugunuz firma nasil guvenecekte vize ve calisma izni evraklarinizi hazirlayip gonderecek ? Bunun gibi bir ton soru var cevaplanmasi gereken.Yani Amerikaya gidiyorum demekle olmuyor
Yaklasik 4 sene oldu az biraz bilgi sahibi oldigumu dusunuyorum...
Amac gelip bir sekilde Amerika'ya kapagi atmaksa eger al turist vizesi, bul birini ve para karsiliginda evlen...(tabiki tanidik birileri sart )..Al green cardini daha sonrasinda Amerikan vatandasligini mutlu mesut yasa...Amerikada kalmanin yasamanin en rahat ve sancisiz yolu budur...
Yok ben elektrik muhendisiyim amacim alanimda ilerlemek diyorsan ogrenci olarak gel...En azindan Tr'den olan diploman, ogrenci vizen ve egerki gittigin okulda alaninda birseyler ise is bulma sansin dahada yuksek olur...Tabi h1 vizesi ile birlikte green card almak cokta kolay degil..
Madalyonun obur yuzu var birde...Herkese Amerika'da yasama dusuncesi toz pembe geliyor ama hicte oyle degil..Burada hayat zaman zaman Tr;de yasadigimizdan daha zor.
Cok daha uzun seyler soylenebilir, yazilabilir ama gecenin bu vakti anca bu kadar

Sormak istediginiz birsey varsa buradan sorun elimdne geldigince cevaplamaya calisirim..
Not....Tr de guzel bir maasla yasamayi Amerika;da yasamaya kesinlikle tercih ederim...