Simdiki aklimla -20 li yaslarda universite icin kesinlikle Amerika dusunurdum..Secenekler arasinda kesinlikle olsun derim :)
Printable View
Simdiki aklimla -20 li yaslarda universite icin kesinlikle Amerika dusunurdum..Secenekler arasinda kesinlikle olsun derim :)
ocakta döndüm kıbrıstan. Magosada askerdim. İnsan heryere alışıyo ama kıbrıs hakkaten enteresan yer.
Arkadaslar kıbrıs gercekden gzl yerdır. huzur dolu bır memleket. ama bır ıstanbul bır ankara gıbı meropolıtan sehır yasantısı yoktur. nıyetın neyse ona karar vereceksın. adanın pahalı olmasının nedenı ıse TR bızı ekonomık yonden bızı kendıne bagladı. adada uretımı nerdeyse sıfırladı. dusununkı bakkala gıttıgınız zaman markettekı urunlerın yuzde 80 ni TRden ithal. ve gelen her ürünün tasımacılık masrafı, kdv si, satıcı karı, TR deki satıcının karı vs vs siz dusunun artık bır urun ne kadar fark edıyor. TURKLERI sevmezler kelımesı yalan bence. bu adada yuzde 65 oranında TR den gelme ınsanlar yasar. 1974 sonrası adaya gelen veya daha sonradan yerlesen evlilik yaparak hayatlarını buraya tasıyan ınsanlar var. TURKLERI SEVMEZLER deyımıde nerden cıkdı bılıyormusunuz? Hırsızlık gasp tecavuz adam oldurme bıcaklama dolandırma gıbı suclara karıstıkları ıcın. kıbrısta oyle her mılletten ınsan yasamaz. ozellıkle TR den gelme kalıtesız ınsanlar bu suclara karıstıgı ıcın boyle bır deyım ortaya cıktı. Oysa her mılletın her ulkenın kalıtesız ınsanları ve kalıtelı ınsanları vardır.